Selsun Blue Memperkenalkan Syampu Kawalan Minyak Terkini untuk Pertingkat Penjagaan Kulit Kepala

Selsun Blue Memperkenalkan Syampu Kawalan Minyak Terkini untuk Pertingkat Penjagaan Kulit Kepala

Kuala Lumpur, 6 Mac 2024 – Selsun Blue telah memperkenalkan inovasi terbarunya, Syampu Kawalan Minyak Terkini, Anti-Kelemumur & Penjagaan Kulit Kepala di majlis pelancarannya hari ini. Menampilkan formula Dwi Kuasa Selsun Blue, syampu ini memanfaatkan sinergi gabungan Selenium Sulfide dan Piroctone Olamine yang menawarkan pengguna dengan penyelesaian yang berkesan untuk memerangi dan mengawal kelemumur teruk yang berulang.

Dalam sebuah tinjauan bersama pengguna baru-baru ini, 85% pengguna telah melaporkan keberkesanan syampu tersebut dalam menangani kelemumur yang teruk, sementara 87% pengguna mengatakan bahawa syampu tersebut berjaya memberi kawalan bau yang luar biasa. Manakala, sebanyak 37% pengguna telah menyatakan peningkatan yang ketara dalam kesihatan kulit kepala selepas menggunakan Selsun Blue Advance Oil Control dalam rutin penjagaan rambut mereka.

“Memahami keperluan pelanggan kami adalah penting kepada Selsun Blue, dan kami komited untuk memberi sokongan ke arah penjagaan rambut dan kulit kepala yang optimum,” kata Lim Mei Yuen, Pengurus Besar Rohto-Mentholatum Malaysia. “Dengan Syampu Kawalan Minyak Terkini kami, individu kini boleh mengambil langkah yang lebih baik dalam menangani kelemumur yang tidak diingini, di samping mendapat manfaat daripada formula terkini yang bukan sahaja menghapuskan kelemumur secara efektif tetapi juga meningkatkan kesihatan kulit kepala secara keseluruhannya.”

Selsun Blue Memperkenalkan Syampu Kawalan Minyak Terkini untuk Pertingkat Penjagaan Kulit Kepala

Menurut Lim, formula ini juga akan memberi kawalan bau yang tahan lama, di samping memberi pembersihan dan penggelupasan kulit kepala yang berminyak bagi menghalang penghasilan dan pengumpulan minyak berlebihan. Formula ini direka untuk meningkatkan kesihatan kulit kepala yang ketara dengan mengekalkan mikrobiom dalam kulit kepala untuk mengurangkan iritasi.

“Tambahan lagi, manfaatnya tidak berakhir di sini. Kami berhasrat untuk membantu pelanggan kami mengekalkan kelembutan dan kelembapan rambut mereka dengan kandungan seperti ekstrak madu, asid amino, dan asid hyaluronik. Pelanggan kami akan dapat merasai keberkesanan hidrasi dengan hanya dengan satu basuhan.”

Dalam perbincangan panel semasa pelancaran, Glen Hiew, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Rambut KAMI, menekankan kesan kelemumur dan kulit kepala berminyak pada penggayaan rambut, tetapi juga penting untuk penyelesaian yang bersesuaian seperti Selsun Blue. “Kelemumur bukan sahaja memberi kesan yang buruk kepada penampilan malahan juga, secara tidak langsung menyumbang kepada keguguran rambut. Matlamat kami adalah untuk memperkasakan pengguna dengan menawarkan penyelesaian anti-kelemumur yang dapat menangani kebimbangan kulit kepala secara khusus.”

Selsun Blue Memperkenalkan Syampu Kawalan Minyak Terkini untuk Pertingkat Penjagaan Kulit Kepala

Dr. Che Hafiz menyokong sentimen ini dengan menggariskan kepentingan penjagaan kulit kepala dengan langkah yang betul, terutamanya dalam iklim panas lembap di Malaysia, yang boleh menggalakkan pertumbuhan kelemumur. Dr. Che Hafiz menekankan kepentingan penggunaan syampu perubatan yang mengandungi kandungan aktif seperti Selenium Sulfide dan Piroctone Olamine, terutamanya bagi individu yang aktif dan berhijab.

Pengenalan Syampu Kawalan Minyak Terkini terhadap produk Selsun Blue yang sedia ada mengukuhkan lagi komitmen syarikat ini dalam menyediakan penyelesaian yang berkesan kepada individu yang mempunyai kelemumur yang teruk. Penyelesaian kelemumur Selsun Blue yang baru ini boleh didapati di semua rangkaian kedai runcit terkemuka termasuk Watsons, Shopee, Lazada dan Tiktok dalam dua saiz, berharga RM46 bagi 200ml dan RM33 bagi 120ml.

Untuk maklumat lanjut, layari laman web kami di https://selsun.com.my/ atau ikuti kami di media sosial
FB:https://www.facebook.com/selsunmalaysia,
IG: https://www.instagram.com/selsun_my/
TikTok: https://www.tiktok.com/@selsunbluemy?lang=en

© 2024 BlackButterfly DesignArts