Sajian Lebih Mewah Untuk Kucing Anda

Hanis Zalikha with her son, Yusuf Iskandar attended “A Meowchelin Feast” to celebrate Bujibu’s birthday and shared her story on how discovering FANCY FEAST has improved their quality time spent with Bujibu

FANCY FEAST bawakan makanan bertaraf ‘Meowchelin’

Selangor, 16 Mac 2019: FANCY FEAST (oleh PURINA) telah menganjurkan acara “A Meowchelin Feast” di L’Espace untuk meraikan hubungan kasih sayang antara pemilik dan kucing kesayangan mereka dengan memperkenalkan konsep ‘Meowchelin.’ Acara ini telah dihadiri oleh Hanis Zalikha, Bujibu Chempel, duta FANCY FEAST dan kucing selebriti pertama Malaysia, Cik Christine Chin Radford, Pengerusi SPCA Selangor, tokoh-tokoh berpengaruh dalam dunia kucing dan wakil media.


“A Meowchelin Feast” oleh FANCY FEAST diilhamkan oleh konsep makan dengan mewah dan ditawarkan kepada pemilik yang ingin berkongsi pengalaman yang mewah bersama haiwan-haiwan yang lain. Di “A Meowchelin Feast”, pemilik haiwan peliharaan dapat belajar bagaimana untuk menyusun makanan kucing yang estetika dan menyelerakan untuk meningkatkan pengalaman bersama kucing mereka, sama seperti yang disajikan oleh restoran Michelin.

“Ini adalah selaras dengan usaha FANCY FEAST dalam menyampaikan rasa yang lazat dan tekstur makanan yang tidak dapat dinafikan yang dibuat dengan kualiti tertinggi melalui rangkaian produknya. Konsep ini diilhamkan oleh perubahan yang dapat dilihat di kalangan pemilik haiwan peliharaan dimana kucing diterima dan dirawat sebagai sebahagian daripada keluarga. Pemilik kucing sentiasa mencari peluang baru untuk memberi makanan serta rawatan terbaik, sama seperti anak-anak mereka, “kata Lam Pui Yuee, Pegawai Eksekutif Perniagaan, PURINA Petcare, Nestlé PURINA Malaysia.

 
"Kami melihat konsep Meowchelin ini sebagai peluang bagi pemilik kucing untuk mempamerkan kehebatan dan kreativiti mereka dalam penyaduran pinggan FANCY FEAST yang indah. Kami percaya bahawa makanan yang dibuat dengan sempurna adalah satu pendekatan untuk mencurah kucing kami dengan cinta. Oleh itu, FANCY FEAST akan memperkenalkan cara ideal bagi pemilik kucing untuk mempamerkan betapa mereka sayang kucing mereka melalui pertandingan Meowchelin pada Julai ini. Ikuti laman Facebook PURINA untuk maklumat lanjut," lanjut Lam Pui Yuee.
Fine dining table set-up for FANCY FEAST’s “A Meowchelin Feast” event at L’Espace
Fine dining table set-up for FANCY FEAST’s “A Meowchelin Feast” event at L’Espace
 
Bagi membawa konsep Meowchelin dalam kehidupan, Chef Nathalie Arbefeuille, chef terlatih peringkat antarabangsa dan merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Nathalie Gourmet Studio mempraktikkan tip pantas bersama penonton tentang asas menguasai penyaduran makanan.
 
Setelah selasai demonstrasi, FANCY FEAST juga mengadakan pertandingan mini untuk penonton cuba versi mereka sendiri yang berkonsepkan Meowchelin FANCY FEAST. Pertandingan ini diadili oleh Chef Nathalie Arbefeuille, Hanis Zalikha, peminat kucing tempatan Johan Eskandar dan Lam Pui Yuee berdasarkan keseimbangan yang betul, penggunaan warna, penggunaan hiasan serta persembahan dan kreativiti keseluruhan produk. Setiap ahli pasukan menerima baucar Nathalie Gourmet Studio bernilai RM100 sebagai anugerah.
 
Pemilik kucing ini selalu berusaha untuk memanjakan kucing mereka. Sebagai pengiktirafan, FANCY FEAST sedia untuk menyokong mereka dengan pelbagai makanan kucing yang lengkap dan seimbang, iaitu FANCY FEAST Gourmet Dry, FANCY FEAST Inspirations, FANCY FEAST Royale dan FANCY FEAST Broths, semuanya dikenali dengan bahan-bahan berkualiti tinggi dan menyenangkan. Kini para pemilik mempunyai peluang untuk menggunakan pelbagai jenis makanan untuk memasak hidangan estetika visual untuk meningkatkan pengalaman makan kucing mereka, sepertimana FANCY FEAST percaya bahawa masa makan adalah saat yang penting untuk pemilik dan kucing mereka.
 
FANCY FEAST akan mengadakan kempen berkonsepkan Meowchelin sepanjang tahun. Pemilik kucing digalakkan untuk mengawasi laman Facebook Daerah Binatang PURINA, Bujibu dan halaman Instagram pencinta kucing lain untuk maklumat lanjut.
Bujibu Chempel, FANCY FEAST’s ambassador and Malaysia’s first celebrity cat celebrated his 4th birthday with FANCY FEAST at L’Espace
Bujibu Chempel, FANCY FEAST’s ambassador and Malaysia’s first celebrity cat celebrated his 4th birthday with FANCY FEAST at L’Espace
 
Sebagai tambahan kepada pengenalan konsep Meowchelin, FANCY FEAST mengambil kesempatan ini untuk merayakan ulang tahun ke-4 Bujibu Chempel, Duta FANCY FEAST dan kucing selebriti pertama Malaysia. Di samping itu, pemenang pertandingan "Win A Date with Bujibu" tahun lepas juga berpeluang untuk bergambar bersama Bujibu dan keluarganya.
Invited guests concentrating on plating up a Meowchelin-worthy meal during food plating workshop using FANCY FEAST products wih winning palatability
Invited guests concentrating on plating up a Meowchelin-worthy meal during food plating workshop using FANCY FEAST products wih winning palatability
 
Hanis Zalikha, pemilik Bujibu berkata, "Bujibu merupakan pemakan selektif. Dietnya  terdiri terutamanya daripada ayam segar, yang pada masa itu merupakan sumber ketidaknyamanan, lebih-lebih lagi dengan kehidupan yang sibuk. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja kami menemui FANCY FEAST, ia adalah satu rahmat yang datang untuk makanan Bujibu. FASTY FEAST bukan sahaja memberi Bujibu makanan terbaik, malah ia juga memberi peluang kepada kami untuk meluangkan masa yang lebih berkualiti dengan Bujibu, dan kami percaya bahawa masa yang berkualiti adalah penting untuk mengekalkan hubungan cinta kita dengannya. "
Cat food plating using FANCY FEAST products to elevate the cats’ dining experience
Cat food plating using FANCY FEAST products to elevate the cats’ dining experience
 
Difahamkan bahawa tidak semua kucing bernasib baik seperti Bujibu, FANCY FEAST selaras dengan usaha berterusannya untuk memacu kebajikan haiwan mengambil kesempatan ini untuk menderma 1,000 paket makanan kucing ke SPCA Selangor.
 
"Sebagai pencinta haiwan, saya gembira, dan saya menyokong keputusan FANCY FEAST untuk menyumbangkan makanan ini kepada SPCA daripada membelanjakannya sebagai hadiah kepada Bujibu. Saya galakkan semua di luar sana untuk aktif dalam menyokong kebajikan haiwan, selepas semua kebesaran negara dan kemajuan moralnya dapat dinilai dengan cara di mana haiwannya dirawat, "kata Hanis Zalikha.

Scroll to Top