You are currently viewing Reebonz Perkenal ‘Closets’ Bagi Pengguna Membeli dan Menjual Barangan Mewah Pra-Milik dengan Penuh Keyakinan
Reebonz’ Closets, a community and a platform for luxury fashion lovers to buy and sell pre-owned luxury fashion with ease, and with the confidence that all products are expertly authenticated with quick delivery

Reebonz Perkenal ‘Closets’ Bagi Pengguna Membeli dan Menjual Barangan Mewah Pra-Milik dengan Penuh Keyakinan

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_title size=”2″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Reebonz Perkenal ‘Closets’ Bagi Pengguna Membeli dan Menjual Barangan Mewah Pra-Milik dengan Penuh Keyakinan[/fusion_title][fusion_text]Apa Yang Terdapat di dalam Almari Pakaian Anda?

Petaling Jaya, 12 Mei, 2016 – Reebonz, sebuah platform dalam talian bagi menjual dan membeli barangan mewah pra-milik sekali lagi menampilkan sesuatu yang hebat untuk anda. Inovasi terbaru Reebonz, Closets, adalah satu platform dan komuniti bagi penggemar barangan fesyen mewah untuk menjual dan membeli barangan pra-milik dengan mudah, dan tanpa ragu-ragu. Barangan-barangan ini adalah 100% tulen dan dengan proses penghantaran yang  cukup pantas.

Reebonz Closets boleh dimuat turun di Apple iTunes Store dan Android Play Store secara percuma.

Apa yang terdapat di dalam almari pakaian anda?

Kadang – kadang aksesori yang pernah menjadi kesukaan kita kini tidak lagi sesuai untuk dipakai. Boleh jadi hadiah barangan berjenama daripada teman dan mereka yang tersayang tidak menggambarkan stail dan gaya peribadi kita, saiz yang salah, atau dengan warna yang tidak bersesuaian dan menyebabkan kita hanya memakainya sekali sahaja.

Anda pasti pernah melalui situasi sebegini bukan? Barangan yang tidak dipakai dan hanya sekadar memenuhkan almari pakaian anda tanpa tujuan.

Inilah masanya untuk anda mendapatkan Closets.

[/fusion_text][fusion_imageframe lightbox=”yes” gallery_id=”” lightbox_image=”http://ramarama.my/wp-content/uploads/2016/05/Reebonz_002-300×300.jpg” style_type=”none” hover_type=”zoomin” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”fade” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] Velvet X Wood Coffee Scrub Untuk Kulit Lebih Mulus[/fusion_imageframe][fusion_text]Mengapa Reebonz Closets?

Reebonz Perkenal ‘Closets’ Bagi Pengguna Membeli dan Menjual Barangan Mewah Pra-Milik dengan Penuh Keyakinan

Jika anda menemui sesuatu didalam almari pakaian anda yang mungkin sahaja tidak akan digunakan lagi dan anda tiada sebarang masalah untuk berpisah dengannya, muat turun sahaja Reebonz app, tangkap foto item yang anda ingin jual, muat naik dan senaraikannya. Setelah item disenaraikan, ciri aplikasi in-chat membolehkan penjual menghantar lebih banyak gambar kepada bakal pembeli yang berpotensi. Tidak perlu lagi bertemu kerana semuanya boleh diurus secara atas talian.

Begitu juga jika anda ingin membeli barangan mewah pra-milik, hanya muat turun aplikasi ini dan cari apa yang anda mahukan, kemudian proses pembelian bersama penjual akan bermula!

Reebonz adalah satu platform dengan lebih 3 juta pelanggan berdaftar dan ini membolehkan item pra-milik peribadi anda sampai ke tangan mereka yang benar-benar mencintai dan menghargai nilai barangan mewah sekaligus menjimatkan masa anda.

Bagi mengendalikan jangkaan daripada pembeli dan penjual, terdapat harga jualan minimum; aksesori bermula serendah RM600, beg bermula daripada RM800 dan kasut pula perlu dijual daripada harga RM600. Item kulit yang lain dijual dengan harga minimum serendah RM500.

Reebonz Closets menyediakan bayaran yang tinggi dengan hanya 10% komisen untuk setiap jualan. Tidak ada sebarang kos lain bagi penjual dan bayaran adalah dijamin.

Setelah pembayaran dibuat kepada Reebonz, merekan akan datang dan mengambil barangan yang hendak dijual dalam masa 3 hari waktu bekerja, seperti yang dijadualkan melalui aplikasi berkenaan. Item kemudian akan dibungkus didalam beg kalis koyak sambil dilihat oleh penjual sendiri sebelum ia dihantar ke pejabat Reebonz untuk proses pengesahan ketulenan.[/fusion_text][fusion_text]Pengesahan Ketulenan Closets

Reebonz Atelier yang berpengalaman akan mengesahkan item berkenaan secara professional. Hanya barangan mewah yang disahkan tulen sahaja akan dihantar kepada pembeli, dengan caj penghantaran sebanyak RM20.

Polisi No-Question-Asked-Refund

Reebonz Closets mengamalkan polisi no-question-asked refund. Sekiranya pembeli tidak bepuas hati dengan pembelian mereka, mereka boleh membuat permintaan untuk pemulangan atau pembayaran balik dalam masa 3 hari waktu bekerja setelah item diterima.[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_imageframe lightbox=”yes” gallery_id=”” lightbox_image=”http://ramarama.my/wp-content/uploads/2016/05/Reebonz_003-169×300.jpg” style_type=”none” hover_type=”zoomin” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”fade” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] Velvet X Wood Coffee Scrub Untuk Kulit Lebih Mulus[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_imageframe lightbox=”yes” gallery_id=”” lightbox_image=”http://ramarama.my/wp-content/uploads/2016/05/Reebonz_004-169×300.jpg” style_type=”none” hover_type=”zoomin” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”fade” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] Velvet X Wood Coffee Scrub Untuk Kulit Lebih Mulus[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]Kata-kata pengguna Closets

Bagi Cik Corrine Ling, penggemar barangan berjenama berumur 36 tahun, Reebonz Closets telah banyak membantu beliau mengurangkan ruang pada almari pakaiannya! Beliau adalah salah seorang penjual paling aktif dan telah menjual lebih 40 item mewah sejak enam bulan yang lalu.

“Saya adalah pencinta fesyen dan pasti tidak akan ketinggalan bagi mendapatkan tren terbaru untuk setiap musim. Saya juga memastikan setiap barangan milik saya dijaga dengan baik walaupun saya jarang memakainya. Saya sayang kesemua barangan tersebut tetapi terpaksa menjual sebahagian daripadanya kerana ruang yang semakin sempit. Sejak saya menggunakan Closets, almari pakaian saya kini lebih terurus selain dapat menggembirakan orang lain, iaitu pembeli saya. Kesemunya diuruskan secara atas talian  dan ia sangat mudah serta sesuai dengan gaya hidup saya,” kata Cik Ling.

[/fusion_text][fusion_text]Cik Joanne Wong, pelajar tahun akhir seni reka adalah seorang fashionista dan pencinta kasut serta beg dengan ciri klasik.

“Saya adalah penggemar beg dengan ciri-ciri serta reka bentuk yang tidak ditelan zaman tetapi kebanyakkan beg seperti ini tidak lagi terdapat di kedai dan jika ada pun, ia terlalu mahal bagi seorang model dan pereka bebas seperti saya. Closets memberikan saya akses bagi mendapatkan beg seperti ini pada harga yang lebih murah, selain jaminan ketulenan daripada penjual yang boleh dipercayai. Saya gembira dengan ketiga-tiga pembelian saya kerana proses pembelian sangat mudah selain penjual juga terbuka untuk perbincangan,” jelas Cik Wong.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]Usahawan tekno dan ibu kepada seorang anak, Puan Sara Anuar menggunakan  Reebonz Closets untuk menjual dan membeli barangan mewah serta berkomunikasi dengan rakan-rakan komuniti didalam aplikasi berkenaan.

“Keperluan saya bagi mendapatkan beg berubah-ubah mengikut masa. Beg bersaiz kecil adalah tren semasa tetapi tidak boleh berfungsi sebagai beg bayi manakala beg messenger pula membolehkan saya untuk memegang bayi saya tetapi tidak kelihatan hebat dalam mesyuarat-mesyuarat korporat. Memandangkan saya kini berada didalam dunia korporat, pilihan jenama saya perlu lebih eksklusif. Closets memberikan saya kebebasan untuk mengubah gaya dengan cara yang lebih jimat dan dalam masa yang sama tidak perlu membuang beg-beg yang saya miliki selama ini. Kini saya boleh mendapatkan beg yang memenuhi kehendak semasa saya dengan harga lebih rendah. Komuniti di dalam Closets juga saling membantu antara satu sama lain dan kini ada diantara mereka telah pun menjadi rakan saya. Mereka inilah tempat dimana saya bagi mendapatkan nasihat berkenaan barangan-barangan yang perlu dibeli dan dijual,” kata Puan Sara.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]Sila layari: https://www.reebonz.com.my/closets untuk lebih maklumat berkenaan Reebonz Closets.[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”2px” border_color=”#ab208e” border_style=”dashed” padding=”20px” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”fade” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]About Reebonz

Headquartered in Singapore, Reebonz is the trusted online platform for buying and selling a wide range of luxury products. Reebonz makes luxury accessible by giving members more from the world of luxury through Reebonz.com, Closets and Marketplace. With an easy shopping experience, members can enjoy convenient access to new and pre-owned luxuries from all around the world.

For more information on Reebonz, please visit www.reebonz.com.my[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]