Oxy Berkolaborasi Dengan Yayasan Pintar & Watsons Untuk Memberi Sokongan Pendidikan Kepada Golongan Kanak-Kanak Kurang Berkemampuan Melalui Kempen “Sending Love & Care”

KUALA LUMPUR, 11 Oktober 2021 – Oxy telah melancarkan kempen Alam Sekitar, Keselamatan, dan Kesihatan (ESH) dengan memberikan sokongan dalam bentuk pendidikan kepada pelajar kurang berkemampuan daripada golongan komuniti B40 di Lembah Klang. Kempen yang bertemakan “Sending Love & Care” ini dilancarkan melalui Kerjasama dengan Yayasan PINTAR dan Watsons Malaysia, untuk menaja program kelas tambahan bagi 55 pelajar di sebuah sekolah rendah kebangsaan terpilih di sekitar Bangsar.

Kempen ini akan berlangsung selama sebulan iaitu sepanjang bulan Oktober 2021. Untuk setiap produk Oxy yang dijual di Watsons pada bulan ini, RM0.50 sen akan disumbangkan kepada dana kempen ini.

Menurut Pengurus Besar Yayasan PINTAR, Norzalina Masom, pelajar kurang berkemampuan yang akan mendapat manfaat daripada kempen ini berasal dari keluarga dengan pendapatan isi rumah bulanan kurang daripada RM2,500. Oleh kerana kekangan kewangan dan kekurangan sumber pendidikan, pelajar-pelajar ini sukar untuk mengikuti pelajaran mereka terutamanya dalam mata pelajaran teras seperti Bahasa Inggeris, Matematik dan Sains.

Oxy Berkolaborasi Dengan Yayasan Pintar & Watsons Melalui Kempen “Sending Love & Care”
The lockdown due to the pandemic has affected the academic progress of students especially when they do not have computers or mobile devices to access online learning

“Kami sangat berterima kasih kepada Oxy atas inisiatif ini. Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akibat wabak ini telah mempengaruhi kemajuan akademik pelajar, terutama ketika mereka tidak mempunyai komputer atau peranti mudah alih untuk mengakses pembelajaran melalui talian dan laman sesawang, ”kata Norzalina.

Melalui program kelas tambahan yang akan bermula pada Januari 2022, setiap pelajar akan mengikuti 14 sesi kelas tambahan bagi setiap mata pelajaran yang diadakan sepanjang tempoh 12 bulan. Selain itu, dana yang diperoleh dari kempen juga akan digunakan untuk penubuhan perpustakaan mini di sekolah tersebut untuk memupuk tabiat membaca yang baik di kalangan pelajar.

“Kempen Sending Love & Care adalah hasil daripada inisiatif dan kerjasama daripada gabungan serantau The Mentholatum Company yang bertujuan untuk memberikan kembali kepada masyarakat. Kami berharap inisiatif ini boleh membantu lebih ramai golongan masyarakat yang memerlukan bantuan melalui program serupa yang akan dijalankan setiap tahun,” kata Lim Mei Yuen, Pengurus Besar Rohto-Mentholatum (M) Sdn Bhd.

Oxy Berkolaborasi Dengan Yayasan Pintar & Watsons Melalui Kempen “Sending Love & Care”
The underprivileged students that will benefit from the Oxy campaign are from families with monthly household income of less than RM2,500.

“Dengan bantuan Yayasan PINTAR, kami akan terus memantau kemajuan 55 pelajar ini dalam program tajaan kami. Kami berharap mereka akan menunjukkan prestasi yang cemerlang di sekolah dan berjaya sendiri, ”tambah Lim.

Oxy adalah jenama penjagaan kulit untuk remaja. Rangkaian produk Oxy diformulasikan untuk membantu menjaga jerawat, bintik-bintik gelap, dan parut jerawat. Rangkaian produknya terbukti berkesan mengatasi masalah kulit remaja seperti jerawat, berminyak, dan kulit hitam.

Jumlah dana yang dikumpulkan akan diumumkan pada akhir kempen. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Oxy atau untuk menyokong kempen ini, daftar masuk ke https://oxy.com.my/ atau Facebook  https://www.facebook.com/OxyMalaysia/

© 2023 BlackButterfly DesignArts