MOBILE SUIT GUNDAM; THE WITCH FROM MERCURY SEASON 2 dan CAN I FOLLOW YOU HOME SEASON 4 kini boleh didapati di ANIMAX + GEM melalui platform penstriman, TONTON!

Berikut adalah previu anime pada bulan Jun dan hiburan Jepun linear serta beberapa tajuk VOD, yang kini boleh didapati melalui Animax + GEM di Tonton.

Mobile Suit Gundam: The Witch from Mercury Season 2 ialah siri anime  mecha (genre anime yang menampilkan robot dalam pertempuran) yang mengikuti kisah protagonis utama dan peneraju wanita pertama dalam siri Gundam, Suletta Mercury, yang mengemudi Gundam ikonik. Dipandu oleh manusia, anime popular ini melihat robot gergasi bertempur di angkasa lepas di sebalik latar belakang watak yang manipulatif. Ahad, 8.30 malam di Animax, hari sama dengan Jepun.

ANIMAX + GEM melalui platform penstriman, TONTON
MOBILE SUIT GUNDAM WITCH FROM MERCURY

Mengapa peminat anime harus menonton: Mobile Suit Gundam  Musim 2 ialah ikon dalam genre mecha, dengan banyak siri anime dan manga seperti Neon Genesis Evangelion, Code Geass, dan Gundam Wing, mendapat ilham mereka  daripada anime perintis ini. Dengan menonton siri ini, peminat boleh mendapat penghargaan untuk genre mecha dan melihat bagaimana ia telah berkembang dari semasa ke semasa dengan watak-watak terbarunya. 

Black Clover Season 2 ialah siri anime aksi dan pengembaraan yang mengikuti kisah Asta, anak yatim muda yang bermimpi untuk menjadi Wizard King. Siri ini menampilkan pertempuran sengit dan kuasa, serta tema persahabatan, ketabahan, dan pertumbuhan peribadi. Tayangan perdana 9 Jun, Rabu-Jumaat, 10 malam (2 episod Back-to-Back) di Animax.

ANIMAX + GEM melalui platform penstriman, TONTON
BLACK CLOVER

Mengapa peminat anime perlu menonton: Black Clover musim ke-2 meneroka sejarah Clover Kingdom dan memperkenalkan watak-watak baru yang dikait rapat kepada pelakon utama. Peminat juga boleh melihat pertumbuhan Asta dan rakan-rakannya ketika mereka menghadapi cabaran baru dan mempelajari sihir baru. Selain itu, musim kedua menampilkan beberapa pertempuran yang paling sengit dan beremosi dalam siri ini, menjadikannya sebuah siri yang wajib ditonton oleh peminat anime shonen (genre yang menampilkan budak lelaki muda di bawah umur lima belas tahun).

Reborn to Master the Blade: From Hero-King to Extraordinary Squire ialah sebuah siri novel ringan yang memaparkan hasrat terakhir Hero-King Inglis untuk hidup semula sebagai pahlawan tetapi bangkit sebagai seorang gadis kepada keluarga bangsawan. Walaupun ditolak dari kesatria, dia menetapkan untuk menjadi pahlawan yang paling luar biasa di negara itu. Tayangan perdana 13 Jun, Isnin-Selasa, 8 malam (2 episod Back-to-Back) di Animax.  

Mengapa peminat anime perlu menonton: Reborn to Master the Blade: From Hero-King to Extraordinary Squire menampilkan kelainan unik pada anime isekai (subgenre fantasi di mana watak dibawa dari dunia mereka ke dunia yang baru). Kini dilahirkan semula sebagai seorang wanita, Iglis Eucus berusaha untuk menjalani kehidupan di mana dia benar-benar boleh menguasai pedang. Secara keseluruhan, Reborn to Master the Blade: From Hero-King to Extraordinary Squire menampilkan watak-watak yang  kompleks tetapi disayangi, dan adegan aksi yang sengit, yang layak ditonton oleh peminat fantasi dan aksi. 

Musim 2 Moco’s Travel Kitchen menampilkan  pelakon Jepun,  Hayami Mokomichi,  melawat Jepun di dalam kereta dapurnya untuk mencipta menu asli dan indah, mendapat ilham dari orang yang ditemuinya dan bahan-bahan tempatan yang ditemuinya.  Disiarkan pada hari Jumaat, 7.50 malam, di GEM.

Mengapa anda harus menonton: Moco’s Travel Kitchen membawa penonton untuk menjelahi perjalanan dan makanan yang unik dan menarik yang menawarkan peminat pengalaman masakan yang mendalam sambil menawarkan gambaran tentang budaya dan tradisi tempatan. Peminat terdedah kepada masakan, bahan-bahan, dan teknik memasak yang berbeza, sambil mempelajari pelbagai resipi yang pasti dapat menyamakan selera anda. Moco’s Travel Kitchen juga menyerlahkan hasil kerja petani, artisan dan chef tempatan yang menjadikannya bermaklumat dan menghiburkan.

Di Tokyo, selepas tengah malam, ramai orang Jepun bersiar-siar di jalanan selepas berpesta, bekerja lewat atau terlalu mabuk untuk menaiki kereta api terakhir pulang. Musim ke-4 rancangan realiti yang terhangat, Can I Follow You Home mengikuti orang rawak pulang ke rumah, sebagai pertukaran untuk tambang teksi mereka. Bersedia untuk menaiki teksi ke rumah mereka sambil berkongsi cerita luar biasa. Tayangan perdana 29 Mei, Isnin, 7.50 malam, di GEM.

Mengapa penonton harus menonton: Can I Follow You Home adalah dokumentari tengah malam lucu yang memberikan penonton gambaran tentang orang Jepun yang membolehkan krew kamera mengikuti mereka pulang sebagai pertukaran untuk tambang teksi mereka. Tanpa sebarang persediaan untuk wawancara, rancangan itu mendedahkan topik perbualan yang tidak dapat diramalkan semasa lawatan mereka ke rumah yang penuh kelakar dan menghiburkan. 

Cara menonton Animax + GEM di Tonton:

Pengguna di Malaysia boleh memuat turun aplikasi Tonton atau melayari laman web Tonton  https://watch.tonton.com.my untuk mengakses tajuk linear Animax + GEM dan video atas permintaan (VOD). 

Di bawah “Live TV”, pelanggan boleh mengakses tajuk  Animax + GEM pertama dan eksklusif, segar dari Jepun melalui saluran linearnya. Untuk tajuk video atas permintaan (VOD) yang menampilkan rancangan popular, pelanggan boleh menggunakan enjin carian di sebelah kanan atas laman web untuk mencari  kandungan Animax + GEM  kegemaran anda.

© 2024 BlackButterfly DesignArts