MELANGKAUI BATAS TEKNOLOGI: BROTHER LANCAR 15 PENCETAK PELBAGAI FUNGSI INOVATIF

MELANGKAUI BATAS TEKNOLOGI BROTHER LANCAR 15 PENCETAK PELBAGAI FUNGSI INOVATIF

Malaysia, 22 Februari 2024 Brother, peneraju global dalam pembangunan dan pembuatan teknologi dalam industri percetakan dan komunikasi, hari ini mengumumkan pelancaran 15 pencetak pelbagai fungsi terbaharunya di Malaysia. Diinovasi dengan mengambil kira perusahaan, perniagaan kecil dan profesional kreatif, barisan ini menampilkan pencetak baharu termasuk DCP-L2640DW daripada siri Monokrom Laser 2000, MFC-L6915DW daripada siri Monokrom Laser 5000 dan 6000, DCP-L3560CDW daripada siri LED Warna 3000 dan 8000 serta MFC-L9630CDN daripada siri Warna Laser 9000.

Produktiviti, Serbaguna & Ketahanan Tiada Tandingan dengan DCP-L2640DW

Siri Monokrom Laser 2000 ialah barisan revolusioner Pusat Pelbagai Fungsi (Multi-Function Centre, MFC) yang direka untuk menyokong perusahaan dan Pejabat Kecil/Pejabat Rumah dengan satu mesin.

Dibina untuk menyampaikan produktiviti, serba boleh dan ketahanan, DCP-L2640DW menawarkan kelajuan pencetakan pantas sehingga 34 muka surat seminit dan pemanasan pantas untuk keluar halaman pertama dalam masa kurang daripada 8.5 saat. Alami kecekapan yang dipertingkatkan dengan ciri pencetakan automatik dupleks, menggandakan cetakan sambil mengurangkan separuh penggunaan kertas dengan harga yang berpatutan. MFC ini juga mengutamakan kemampanan dengan mengoptimumkan resolusi pencetakan untuk kurang menambah semula toner. Dengan DCP-L2640DW pengguna boleh mencapai pencetakan, pengimbasan dan penyalinan, ditambah dengan pemantauan tahap toner masa nyata melalui Aplikasi Brother Mobile Connect.

Penambahan terbaru pada siri Monokrom 2000 juga termasuk MFC-L2885DW, MFC-L2805DW, HL-L2460DW dan HL-L2460DN.

MELANGKAUI BATAS TEKNOLOGI BROTHER LANCAR 15 PENCETAK PELBAGAI FUNGSI INOVATIF

Alami Kecekapan dan Kebolehpercayaan Tiada Tandingan dengan MFC-L6915DW

Direka untuk mengoptimumkan kecekapan perniagaan dalam perusahaan anda, MFC-L6915DW daripada siri Monokrom Laser 5000 dan 6000 menggabungkan keupayaan pencetakan, pengimbasan, penyalinan dan faks lanjutan, menawarkan pengguna penyelesaian untuk menyelaraskan proses aliran kerja.

Ia juga dapat meningkatkan produktiviti dengan ketara dengan teknologi hak milik Brother, MFC ini menampilkan kelajuan cetakan pantas sehingga 50 halaman seminit dan sesuai untuk percetakan dalam jumlah besar dengan toner pelbagai saiz. Masa Cetakan Pertama di bawah 6.7 saat dan kemudahan penyuap dokumen automatik yang menyokong sehingga 80 helaian. MFC-L6915DW dilengkapi dengan ciri Setting Lock, Secure Print, Secure Print+ dan Cloud Secure Print untuk melindungi perniagaan anda dalam talian dan luar talian. MFC yang serba guna  dan boleh dipercayai mempunyai hayat mesin sehingga 60,000 muka surat. Antaramuka pengguna langganan membolehkah  penyepaduan aliran kerja atau pengubahsuaian ciri untuk memenuhi keperluan perniagaan anda.

Penambahan terkini kepada siri Monokrom Laser 5000 dan 6000 termasuk MFC-L5915DW, DCP-L5510DN, HL-L6415DW dan HL-L5210DN.

Serlahkan Penyelesaian Warna Benar kepada Kehidupan dengan LED Warna MFC DCP-L3560CDW 

Alami  percetakan, penyalinan dan pengimbasan gred profesional dalam butiran penuh yang jelas, sama seperti penglihatan anda melalui DCP-L3560CDW daripada siri Colour LED 3000 dan 8000.

Sesuai untuk perniagaan kreatif, profesional dan perusahaan kecil, DCP-L3560CDW serba baharu dicipta untuk memenuhi keperluan percetakan warna pada harga yang mesra dengan teknologi LED terkemuka, menyumbang kepada penjimatan kos dan mengurangkan pembaziran kertas dalam tempoh yang panjang. Mencapai cetakan pantas dan atas permintaan sama ada dalam warna atau monokrom, pencetak pelbagai fungsi LED warna ini menawarkan kelajuan mengagumkan sehingga 30 muka surat seminit untuk dokumen A4. Bentuknya yang kompak direka untuk kemudahan  dan penempatan fleksible.

Siri Colour LED 3000 dan 8000 telah diperluaskan dengan pengenalan MFC-L8340CDW, MFC- L3760CDW dan HL-L3240CDW.

Dibangunkan untuk Perniagaan, Ditakrifkan Semula oleh Anda dengan MFC-L9630CDN 

Dibangunkan dengan pemahaman tentang keperluan dinamik perniagaan anda, daripada mengembangkan perniagaan kecil kepada permintaan peringkat perusahaan, MFC-L9630CDN daripada siri Colour Laser 9000 menggabungkan kebolehskalaan dengan kebolehpercayaan dan keselamatan.

MFC menyampaikan pencetakan warna dua muka automatik dan monokrom sehingga 40 muka surat seminit dengan kualiti cetakan yang sangat terang dan tajam. Ia turut menyokong imbasan dua muka. MFC-L9630CDN juga membentangkan yang komprehensif aplikasi keselamatan perkakasan dan perisian, seperti Secure Function Lock 3.0, penyulitan IP Security (IPSec), Secure Print, Cloud Secure Print untuk memastikan perlindungan dan privasi perniagaan anda.

Pencetak tugas berat ini direka bentuk dengan ciri modular untuk menampung permintaan perniagaan anda yang semakin meningkat dengan mudah, menyediakan penyelesaian yang disesuaikan seperti ruang tambahan (Tower Tray) untuk menguruskan kerja cetakan volum besar sehingga 2,080 helaian kertas yang beraneka jenis,  pilihan untuk menaik taraf modul WiFi untuk pencetakan tanpa wayar atau pilihan penyesuaian khusus pada skrin warna 7 inci yang intuitif untuk mengoptimumkan kecekapan.

*Rujuk helaian spesifikasi produk untuk butiran penuh MFC yang dilancarkan.

“Merangkul potensi besar dalam perusahaan kecil dan sederhana, saya yakin tawaran inovatif Brother dan pendekatan yang menjiwai semangat “At Your Side”, melengkapi kami dengan keupayaan dan kecekapan operasi untuk menyokong sektor ini dengan berkesan. Matlamat kami adalah untuk memperkasakan perniagaan, membolehkan mereka memberi tumpuan kepada keutamaan penting dengan yakin melalui penyelesaian pencetak dan dokumen kami yang boleh dipercayai yang direka bentuk untuk menyesuaikan permintaan tangkas persekitaran kerja di tapak atau jarak jauh”, kata Encik Tsutomu Takaki, Pengarah Urusan Brother Malaysia.

MELANGKAUI BATAS TEKNOLOGI BROTHER LANCAR 15 PENCETAK PELBAGAI FUNGSI INOVATIF
Left to right : Mr. Ryosuke Takada_Brother Regional Managing Director and Mr. Tsutomu Takaki_Brother Malaysia Managing Director

Pencetak Brother dibina dengan mengutamakan kelestarian, kebolehpercayaan dan ketahanan, membolehkan pengguna memainkan peranan dalam pemuliharaan alam sekitar tanpa menjejaskan kualiti dan kecekapan. Dedikasi yang berterusan ke arah kecemerlangan reka bentuk, inovasi dan tanggungjawab alam sekitar adalah teriktiraf dengan Brother menerima anugerah berprestij, termasuk Anugerah iF Design, Anugerah Good Design, Anugerah BLI Pick daripada Key Intelligence dan lain-lain. Brother menjamin kualiti dengan perlindungan waranti sehingga tiga tahun untuk mesin pencetaknya.

Untuk maklumat lanjut tentang Brother dan MFC yang baru dilancarkan, layari:

Laman Web Rasmi: www.brother.com.my
eStore: https://estore.brother.com.my/
FB: https://www.facebook.com/BrotherMalaysia
IG: https://www.instagram.com/brothermalaysia/
TikTok: https://www.tiktok.com/@brothermalaysia
Youtube: https://www.youtube.com/@BrotherIntlMY
© 2023 BlackButterfly DesignArts