Medi Lifestyle Limited Tingkatkan Inovasi Penjagaan Luka di Persidangan Global

Mempamerkan Eksosom Ketulenan Tinggi dan Produk Sel Termaju Secara Langsung di D-Foot International, Apadlp & Persidangan Luka Global Ke-5 2023

Kuala Lumpur, 6 Oktober 2023Medi Lifestyle Limited (“Medi Lifestyle” atau “Kumpulan”), peneraju tersenarai dalam inovasi penjagaan kesihatan, menjadi peserta di pameran di “D-Foot International, Apadlp & 5th Global Wound Conference 2023” bertemakan “Woundbusters The Legacy”. Acara yang dinanti-nantikan itu berlangsung dari 6 hingga 8 Oktober 2023, di Pusat Konvensyen Sunway Pyramid di Selangor, Malaysia.

Persidangan penting ini telah mendapat sokongan organisasi dan pihak berkuasa  termasuk Kementerian Kesihatan Malaysia, Hospital Kuala Lumpur, Persatuan Penjagaan Luka Asia, Pusat Perubatan Sunway (Sunway City), Persatuan Profesional Penjagaan Luka Malaysia, dan entiti lain yang terlibat. Selain itu persidangan ini turut disertai peserta -peserta terlibat dengan kumpulan profesional yang pelbagai, daripada pakar industri, pakar, dan saintis kepada doktor yang pakar dalam pengurusan luka dan rawatan luka kronik.

Persidangan  ini jelas memainkan peranan yang amat diperlukan dalam memajukan industri penjagaan luka. Ia memberikan peluang keemasan kepada para profesional untuk berkongsi pandangan, penyelidikan terkini dan teknik terobosan. Bagi orang awam, ia menandakan harapan dan kemajuan dalam penjagaan luka, kerana kejayaan di sini boleh membawa kepada rawatan yang lebih baik dan masa pemulihan yang lebih cepat. Untuk Medi Lifestyle, platform ini menawarkan peluang untuk mempamerkan inovasi mereka, mengukuhkan kedudukan mereka di barisan hadapan dalam industri.

Penyertaan Medi Lifestyle ialah pengenalan dua produk utamanya: eksosom ketulenan tinggi dan produk berkaitan sel. Bagi yang belum tahu, eksosom ialah vesikel kecil atau zarah nano terbitan sel yang memainkan peranan penting dalam komunikasi antara sel. Kumpulan berbangga dengan ketulenan tinggi eksosomnya, memastikan ia memenuhi piawaian klinikal, melepasi gred kosmetik semata-mata.

Potensi terapeutik eksosom ketulenan tinggi ini meluas kepada berfungsi sebagai atau membantu dalam tindak balas anti-radang, menggalakkan tindak balas cantuman kulit yang berkesan, dan menyumbang kepada peremajaan kulit.

Dato’ Ken Low, Pengarah Eksekutif dan Ketua Pegawai Eksekutif Medi Lifestyle melahirkan rasa terima kasih atas peluang untuk mengambil bahagian, dengan menyatakan, “Kami amat berterima kasih atas peluang ini bukan sahaja untuk mempamerkan produk kami tetapi juga untuk melibatkan diri dengan pemain industri yang dihormati, pihak berkuasa, dan agensi kerajaan. Perhimpunan ini tidak ternilai untuk pertukaran pengetahuan dan perkongsian kepakaran. Melalui interaksi ini, kami percaya manfaat transformatif inovasi kami untuk orang ramai akan menjadi lebih jelas.”

Medi Lifestyle menjemput orang ramai untuk melawat pameran mereka untuk mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam tentang produk terobosan mereka dan masa depan penjagaan luka.

Dengan pejabat dan klinik berdaftar di Petaling Jaya, Medi Lifestyle terus memecahkan halangan dan mentakrifkan semula penjagaan kesihatan untuk masa depan.

© 2023 BlackButterfly DesignArts