Love, Bonito memecahkan stereotaip Wanita Asia dengan representasi yang hebat dan pelbagai

Love, Bonito memecahkan stereotaip Wanita Asia dengan representasi yang hebat dan pelbagai
Dari Kiri ke Kanan: Menampilkan barisan kuasa yang hebat Arden Cho, duo ibu-anak Gym Tan & Mya Miller, Yuna dan Chanel Miller.

Malaysia, 19 Mac 2024 – Jenama pakaian wanita Asia Tenggara terkemuka Love, Bonito, telah memperbaharui konsep pakaian wanita untuk wanita Asia dengan identiti jenama yang terkini dan strategi rekaan yang diubah suai. Perubahan ini menunjukkan komitmen jenama ini terhadap visi jangka panjangnya untuk menjadi destinasi utama bagi wanita Asia. Menerajui kempen ini adalah barisan wanita Asia yang hebat, dipilih khususnya lantaran kisah peribadi mereka dan pandangan yang menyimpang daripada stereotaip diri atau penampilan yang sepatutnya bagi wanita Asia.

“Milestone ini mewakili penghormatan yang tulus kepada komuniti wanita Asia kami,” kata Rachel Lim, Co-founder Love, Bonito. “Melalui rebrand kami, kami menghormati warisan Asia yang kaya dan menantang stereotaip yang mengelilingi wanita Asia. Evolusi ini meluas ke rekaan pakaian kami, di mana kami memberi keutamaan bukan sahaja kepada kesesuaian Asia yang sempurna tetapi juga memastikan setiap potongan direka dengan teliti untuk kegunaan, keyakinan, dan kebolehgunaan. Dari menghantar anak ke sekolah hingga ke ruang mesyuarat dan malam temu janji, rekaan kami memberi semangat kepada wanita untuk merangkul setiap aspek kehidupan mereka dengan gaya dan keanggunan.”

Sedia untuk dihidupi, bukan hanya sedia untuk dipakai

Love, Bonito membanggakan dirinya dalam mereka yang merancang pakaian untuk kehidupan sebenar wanita. Dengan potongan yang empatik, palet yang membanggakan, dan potongan yang telah diuji oleh wanita-wanita sehari-hari, pelanggan boleh mengharapkan jenama ini untuk bersedia untuk pencapaian besar serta pencapaian kecil di antaranya. Untuk mengubah asortmen yang lebih difokuskan bagi komuniti mereka, Love, Bonito telah memanfaatkan lebih dari sepuluh tahun data pelanggan wanita Asia yang digabungkan dengan pembelajaran mesin dan kecerdasan buatan untuk melancarkan gaya terlaris dalam tiga barisan kunci: Signatures, Staples, dan koleksi kapsul. Perubahan yang bersejarah ini akan menyediakan pakaian untuk kerja, hujung minggu, kasual, cuti, dan acara-acara berpakaian kemas, sambil mengurangkan jumlah gaya yang dihasilkan dengan ketara sebanyak 60%.

Love, Bonito memecahkan stereotaip Wanita Asia dengan representasi yang hebat dan pelbagai
Yuna memakai Rachel Ruched-ready Blazer (Ivory), Ivy Satin Button Down Shirt (Oat), dan Yuna Tailored High Rise
Love, Bonito memecahkan stereotaip Wanita Asia dengan representasi yang hebat dan pelbagai
Arden Cho memakai Ling Belted Tailored Vest (Ivory), Arden Tweed Jacket (Oat) dan Yuna Tailored High Rise

Diasaskan dalam keanggunan yang abadi, Signatures adalah tampilan moden yang berkelas untuk peralihan yang mudah dari pakaian feminin ke pakaian kerja dengan harga yang berpatutan. Pelancarannya bermula dari 11 Mac akan merangkumi 30 helai pakaian yang difungsikan dengan fabrik mudah lipat dan warna yang menarik hati untuk kerja, aktiviti hujung minggu, dan acara-acara berpakaian. Selain dedikasi jenama dalam mereka bentuk pakaian untuk kehidupan sebenar wanita, ia juga berusaha untuk mewakili komuniti wanita Asia dengan kisah wanita yang penuh impak. Butiran lanjut mengenai profil utama terdapat di Lampiran.

Menampilkan bintang pelakon dan penyanyi Korea Amerika, Arden Cho, mengenakan Ling Belted Tailored Vest bersama Yuna Tailored High Rise Pants, potongan-potongan ini dibuat untuk memberikan dorongan kepercayaan diri yang besar saat dia dengan gigih membela representasi wanita Asia di Hollywood sambil menjadi dirinya yang sejati dengan secawab boba. Ling hadir dengan siluet yang ramah terhadap perut buncit, sempurna melengkapi Yuna yang menampakan bayangan memanjangkan kaki dan dijamin memberikan panjang instan.

Salah satu cara untuk menyerikan Yuna adalah dengan Rachel Ruched-ready Blazer dan Ivy Satin Button Down Shirt.. Mengambil selfie cermin spontan, penyanyi Malaysia Yuna pastinya bukanlah orang asing bagi mereka yang menyukai muzik hebat. Sama ada dia sedang mencipta hit besar berikutnya di studio atau mendahului perwakilan wanita Asia Tenggara di pentas antarabangsa, Yuna menunjukkan keyakinan dengan pilihan yang bersahaja.

Chanel Miller yang riang gembira sepenuhnya selesa dengan dirinya dalam Natalia Scoop Neck Fitted Top dan Anh Pleated Straight Leg Pants yang mewah. Walaupun dia kini memancarkan keyakinan tanpa usaha, namun dia telah menghadapi perjalanan jauh dalam melepaskan rasa malunya dan hidup dengan penuh keberanian sebagai mangsa serangan seksual. Natalia yang berpada dan memeluk tubuh memberikan sokongan terbaik dalam susah dan senang, manakala Anh mempunyai bahan pliss yang tahan kedut, reka bentuk mesra kembung, dan poket yang berfungsi akan memastikan anda bersedia untuk semua momen kehidupan. 

Love, Bonito memecahkan stereotaip Wanita Asia dengan representasi yang hebat dan pelbagai
Dari Kiri ke Kanan: Gym Tan dalam Simone Pleated Padded Twist Back Jumpsuit (Black); Mya Miller dalam Dez Pleated Boat Neck Crop Top (Dusty Citron) dan Gym Pleated Column Midi Skirt (Dusty Citron).

Mengapresiasi akar Asia kita, Love, Bonito juga telah mereka bentuk dengan teliti penampilan yang membuat kesetiaan kepada ibu bapa dan keserasian ibu-anak terlihat mudah. Pengaruh TikTok Asia berusia 63 tahun, Gym Tan, menentang stereotaip sekitar penuaan ketika dia memakai jumpsuit Simone Pleated Padded Twist Back yang bahu terbuka. Anak perempuannya, Mya, memakai padanan atas Dez Pleated Boat Neck Crop dan Gym Pleated Column Midi Skirt dalam warna Dusty Citron – warna yang sempurna untuk menonjolkan kilauan berseri untuk acara formal atau hujung minggu.

Melalui Musim-Musim

Selain dari Signatures, pelanggan juga boleh menantikan Staples mulai April ini. Sejajar dengan namanya, Staples terdiri daripada pembina pakaian serbaguna yang terdapat pada harga mula dari RM119 hingga RM299. Pelanggan boleh menantikan pakaian asas seperti paling laris dengan fabrik yang diperbaiki dan keperluan yang sentiasa ada seperti denim, yang boleh mudah diselaraskan ke dalam pakaian hujung minggu atau kerja.

Selain itu, Love, Bonito juga akan melancarkan koleksi kapsul, yang ditujukan untuk memeriahkan almari pakainya dengan bermusim, dan menyediakan penawaran untuk sambutan perayaan-perayaan utama seperti Tahun Baru Cina. Koleksi-koleksi ini diinspirasikan oleh budaya dan warisan Asia, dengan interpretasi moden gaya tradisional dan akan dilancarkan secara bulanan pada pelbagai harga.

Koleksi Signatures Love, Bonito menawarkan harga dari RM119 hingga RM299 dan akan dilancarkan pada 11 Mac, Isnin ini, di laman webnya serta boleh didapati di kedai-kedai di The Exchange TRX, Mid Valley Megamall, 1 Utama, dan Queensbay Mall Penang. Love, Bonito juga menghantar ke 20 negara di seluruh dunia (Penghantaran percuma tersedia untuk syarat tertentu.). Staples akan dilancarkan mulai April manakala koleksi kapsul akan dilancarkan secara bulanan dengan pelbagai harga. Untuk maklumat lanjut, ikuti kami di @lovebonito_my dan semak hashtag kami #readytolive.

© 2023 BlackButterfly DesignArts