Hada Labo Hydrating Lotion Kini Dipertingkatkan Dengan 5 Asid Hialuronik Untuk Penghidratan Maksimum

Asid Hialuronik Difermentasi Baharu Ditambah Membantu dalam Pembaikan “Skin Barrier”

Penghidratan adalah paling mustahak dan penting dalam mengekalkan kulit yang sihat. Kulit yang terhidrat akan kelihatan lebih gebu, sihat dan muda. Mempunyai wajah yang terhidrat secukupnya akan membantu meningkatkan keanjalan kulit yang akan mengurangkan penampilan kedutan. Selain itu, kulit terhidrat juga membantu untuk memerangi minyak. Kulit yang dehidrasi menghasilkan lebih banyak minyak kerana ia mengimbangi kekurangan kelembapan. Kulit yang dehidrasi juga kurang tahan terhadap perengsa alam sekitar. Apabila kulit anda terhidrat sepenuhnya, ia mampu melawan dan membuang toksin dengan lebih berkesan kerana sel anda mendapat jumlah penghidratan maksimum yang diperlukan untuk berfungsi dengan terbaik.

Bahan terbaik untuk penghidratan ialah Asid Hyaluronic (HA), kerana ia semula jadi, mempunyai kelikatan yang tinggi, dan penahan air. Ia mengekalkan air seperti span, untuk mencapai kesan penguncian air yang cekap. Ia sering digunakan sebagai asas untuk penjagaan kulit.

Sejak pelancaran Hada Labo di Jepun pada tahun 2004, ia terus menjalankan penyelidikan mendalam tentang Asid Hialuronik dan komited untuk menyediakan pengguna dengan pengalaman pelembapan yang lebih sempurna. Selepas 18 tahun penyelidikan, Hada Labo telah membuat satu kejayaan baharu dan membangunkan Asid Hialuronik Fermentasi Pertama (Fermented HA) di Dunia! Inspirasi R&D datang daripada proses penapaian tradisional yang dibangunkan oleh sami dari Kuil Shoryakuji di Nara, Jepun 600 tahun lalu.

Hada Labo Hydrating Lotion dipertingkatkan pada tahun 2022 dengan Fermented HA baharu! Versi asal adalah kegemaran dalam kalangan penggemar penjagaan kulit dan mempunyai 4 jenis Asid Hialuronik yang boleh menghidratkan kulit secara mendalam. Versi terbaharunya mengandungi lebih 5 jenis Asid Hialuronik dan bahan pelembap baharu yang lain.

Hada Labo Hydrating Lotion telah menjadi losyen No.1 di Jepun selama 15 tahun berturut-turut dan versi baharu yang dipertingkatkan berkesan dalam menambah kelembapan pada kulit. Di samping itu, ia juga mengisi jurang stratum korneum kulit, membentuk penghalang pelindung, dan menentang pelbagai rangsangan luar. Ia bukan sahaja memberikan kesan penghidratan tetapi juga membantu memperbaiki halangan kulit dan menjadikan kulit lebih sihat dan berseri.

5 jenis Asid Hialuronik (HA), yang menawarkan fungsi berbeza termasuk:

 • Asid Hialuronik (HA) Besar dan Sederhana

Membentuk lapisan perisai pengunci lembapan yang kuat untuk mengunci dan mengekalkan sejumlah besar lembapan di dalam kulit.

 • Super Asid Hialuronik (HA)

            Dengan 2X kapasiti pengekalan penghidratan seperti Asid Hialuronik biasa           untuk memberikan kulit penghidratan yang berpanjangan.

 • Nano Asid Hialuronik (HA)

HA bersaiz molekul halus mudah meresap dan menyelitkan kelembapan jauh ke dalam kulit untuk meningkatkan keanjalan kulit dan menyediakan kulit untuk penyerapan ramuan penjagaan kulit yang dipertingkatkan.

 • Asid Hialuronik (HA) Fermentasi

            Membantu membaiki halangan kulit, dan mengimbangi mikrobiom kulit, yang        bermaksud mengimbangi bakteria baik dan buruk dalam kulit kita, untuk           memastikan kulit sihat.

Produk penjagaan kulit Asid Hialuronik lain di pasaran mempunyai molekul yang agak besar. Asid Hialuronik Hada Labo dirumus menggunakan molekul bersaiz berbeza, yang boleh menembusi lapisan kulit yang berbeza untuk menawarkan penghidratan yang lebih lengkap.

Hada Labo Hydrating Lotion juga membantu untuk:

 • Mengunci kelembapan
 • Seimbangkan minyak & air
 • Mengecilkan saiz pori
 • Meningkatkan keserian semula jadi kulit
 • Meningkatkan keanjalan dan kelicinan
 • Tingkatkan penyerapan penjagaan kulit seterusnya
 • Menggalakkan solekan tahan lebih lama dan tidak cakey (terlihat sangat tebal)

Hada Labo Hydrating Lotion adalah rendah kerengsaan kerana ia bebas paraben, alkohol, derivatif haiwan, pewangi, pewarna dan minyak mineral. Ia adalah losyen ringan yang membantu menyerap penjagaan kulit seterusnya dengan lebih baik.

Cara Penggunaan:

 1. Gunakan produk dua kali sehari untuk mendapatkan hasil yang jelas.
 2. Sapukan losyen pada tapak tangan dan tepuk perlahan-lahan pada kulit sehingga meresap dengan sempurna.
 3. Simpan di tempat yang sejuk dan kering, jauh dari cahaya matahari langsung.

Terdapat dalam dua varian – Hydrating Lotion (Rich) sesuai untuk kulit normal hingga kering, manakala Hydrating Lotion (Light), sesuai untuk kulit normal, kombinasi hingga berminyak. Ia kini boleh didapati di semua farmasi terkemuka dan platform e-dagang dalam talian pada harga RM66.

© 2024 BlackButterfly DesignArts