Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Ekspo Smart City Doha 2023 memfokus pada data, ketersambungan dan kemampanan untuk meningkatkan masa depan bandar

2023-11-19T23:13:34Z

BARCELONA, Sepanyol, Nov. 20, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- Ibu kota Qatar akan menjadi tuan rumah edisi ketiga bagi acara inovasi bandar terkemuka di rantau ini dari 29-30 November. Di bawah moto "Dunia Data: Menghubungkan orang, Meningkatkan Kualiti Hidup", Ekspo Smart City Doha (SCE Doha) akan mengetuai perbahasan tentang pembangunan bandar yang mampan dan kepentingan data dalam pembinaan bandar yang lebih pintar, lebih sesuai untuk didiami. Dianjurkan oleh Kementerian Komunikasi dan Teknologi Maklumat (MCIT) Qatar, SCE Doha ialah acara Kongres Dunia Ekspo Smart City dan Fira Barcelona International, acara itu akan menampilkan lebih 70 penceramah dari lebih 100 negara dan 40 syarikat serta organisasi dan akan diadakan dalam Ekspo Hortikultur Antarabangsa Qatar di Taman Al-Bidda.

Fokus utama Ekspo Smart City Doha 2023 ialah persidangan yang menampilkan lebih daripada 70 pakar, termasuk Renée Cummings, Pengasas & KPE, Urban AI, Cendekiawan Komuniti Universiti Columbia; Ott Velsberg, Ketua Pegawai Data di Kerajaan Estonia; dan Frans-Anton Vermast, Penasihat Strategi & Duta Smart City Antarabangsa di Belanda, yang akan berkongsi visi mereka tentang empat tema utama: Persekitaran Bandar Hijau, Tadbir Urus Digital, Bandar Kognitif dan Tempat yang Sesuai Didiami.

Sebanyak 40 syarikat, rakan kongsi dan penaja akan mempersembahkan produk dan penyelesaian baharu mereka dalam bidang inovasi bandar, baik di kongres mahupun di ruang rangkaian yang akan memupuk hubungan komersial, hubungan profesional dan peluang perniagaan antara syarikat yang mengambil bahagian dan pelawat.

Ekspo Smart City Doha ialah sebahagian daripada strategi pengantarabangsaan Kongres Dunia Ekspo Smart City, pameran terkemuka dunia mengenai bandar pintar dan penyelesaian bandar yang dianjurkan setiap tahun oleh Fira de Barcelona, yang telah mengadakan edisi ke-13 pada bulan November lalu. Seiring dengan ini, edisi luar negara telah diadakan pada tahun 2023 di Argentina, Brazil, Colombia, Amerika Syarikat, Mexico, dan China.

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:

Salvador Bilurbina
e-mel: [email protected]
no. tel: +34628162674

Lampiran foto pengumuman ini boleh didapati di https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/7f3b1a4d-98f0-449f-802e-4227efcb87b8


GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.

© 2023 BlackButterfly DesignArts