Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Hospital Pakar dan Pusat Penyelidikan King Faisal Pamerkan Inovasi dan Penyelesaian Kesihatannya di Pameran Kesihatan Global

2023-10-29T20:05:02Z

RIYADH, Saudi Arabia, Oct. 30, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- Hospital Pakar dan Pusat Penyelidikan Raja Faisal (KFSH&RC) mengambil bahagian sebagai rakan kongsi kesihatan strategik dalam Pameran Kesihatan Global 2023 yang bermula di Riyadh esok dan berterusan selama tiga hari.

Hospital itu melalui pavilionnya yang mengambil bahagian dalam pameran yang mengiringi forum tersebut akan mempamerkan inovasi dan penyelesaian kesihatannya yang paling menonjol dalam rangka kerja hala tuju strategiknya yang bertujuan untuk mengukuhkan kedudukannya sebagai perintis pengetahuan melalui pendidikan, penyelidikan, inovasi dan menyediakan penjagaan kesihatan dengan tahap kualiti dan keselamatan tertinggi.

Tuan Yang Terutama Ketua Pegawai Eksekutif Hospital Pakar dan Pusat Penyelidikan Raja Faisal, Dr. Majid Ibrahim Al Fayyadh, menyatakan pada kesempatan ini: Kerajaan Arab Saudi sedang berusaha untuk mengukuhkan kedudukannya sebagai peneraju global dalam bidang inovasi, memupuk ekosistem dinamik yang merangkumi teknologi terkini, menyokong masa depan penjagaan kesihatan dan menjadikannya sebagai destinasi di seluruh dunia.

Dr. Majid Ibrahim Al Fayyadh menegaskan bahawa penyertaan KFSH&RC dalam pameran itu adalah dalam konteks komitmennya untuk memajukan inovasi dalam sektor kesihatan daripada peringkat kebangsaan hingga kepada peringkat global dan menyokong segala yang menyumbang untuk menyediakan tahap penjagaan kesihatan tertinggi dan pengalaman pesakit yang terbaik. .

KFSH&RC memperkenalkan pelawat pameran kepada pelbagai inovasi dan penyelesaian kesihatannya serta impaknya ke atas meningkatkan hasil penjagaan kesihatan dan pengalaman pesakit serta meningkatkan kecekapan operasi dalam pelbagai bidang perubatan, termasuk perjalanan pesakit, penyelidikan bioperubatan angkasa, perubatan genomik, pengurusan kapasiti, ubat radiofarmaseutikal pengeluaran dan rawatan, dengan sel T (CAR-T Cell).

KFSH&RC bersedia untuk mempamerkan inovasinya, menunjukkan kepimpinannya dalam penyelidikan ruang angkasa bioperubatan. Hal ini ditegaskan oleh kepimpinannya dalam menyelia empat eksperimen penyelidikan dalam sains sel yang dijalankan di angkasa, mengukuhkan peranan perintis hospital dalam memupuk inovasi antarabangsa. Selain itu, hospital itu akan membentangkan program rawatan kejuruteraan semula sel-T untuk pesakit kanser, menandakan peningkatan ketara dalam penjagaan perubatan khusus dalam Kerajaan. Kemajuan ini juga membawa kepada pengurangan beban kewangan dan kesihatan, kerana pesakit tidak lagi perlu mendapatkan rawatan di luar negara.

KFSH&RC dianggap antara yang paling menonjol di dunia dalam menyediakan penjagaan kesihatan khusus, perintis dalam inovasi dan pusat penyelidikan serta pendidikan perubatan termaju. Pusat penyelidikan perubatan itu juga bertujuan untuk membangunkan teknologi perubatan dan meningkatkan penjagaan kesihatan di seluruh dunia dengan kerjasama institusi tempatan, serantau dan antarabangsa utama untuk mencapai perkhidmatan bertaraf dunia dalam bidang klinikal, penyelidikan dan pendidikan.

Maklumat hubungan:
[email protected]

Foto yang dilampirkan bersama pengumuman ini tersedia di https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/5b3530bb-ea2d-42ee-a358-4c2fe3f8630e


GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.

© 2023 BlackButterfly DesignArts