Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

FourKites Mengumumkan Pelaburan Strategik $10J daripada Mitsui & Co. untuk Mengubah Rantaian Bekalan di Asia Pasifik

2022-09-27T22:04:01Z

Pelaburan strategik daripada gergasi perniagaan global akan mengembangkan lagi rangkaian keterlihatan rantaian bekalan FourKites di APAC dan mengurangkan cabaran rantaian bekalan yang berterusan di rantau ini

CHICAGO, Sept. 28, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- Syarikat keterlihatan rantaian bekalan terkemuka FourKites hari ini mengumumkan pelaburan $10J daripada Mitsui & Co., Ltd. untuk mengembangkan penawaran FourKites merentas rantau APAC. Pelaburan ini merangkumi fasa pertama dalam hubungan strategik yang berterusan antara FourKites dan Mitsui, yang kedua-dua syarikat berhasrat untuk dirasmikan menjelang akhir tahun.

Pelaburan Mitsui dalam FourKites adalah kemuncak usaha sepanjang tahun antara kedua-dua syarikat, yang termasuk usaha wajar Mitsui yang meluas dalam landskap penglihatan rantaian bekalan. Memandangkan tawaran peneraju pasaran FourKites dan rekod prestasi yang terbukti di rantau ini, Mitsui merancang untuk membuat pelaburan sumber yang besar untuk mengembangkan liputan FourKites di APAC, termasuk jualan, perkhidmatan pelanggan, operasi dan penyetempatan produk, yang akan menghasilkan penyelesaian hiperlokal untuk pasaran APAC. Perkongsian strategik tersebut pada mulanya akan memberi tumpuan kepada Jepun, dengan rancangan untuk berkembang bersama-sama di seluruh APAC.

Mitsui ialah gergasi industri terbaharu yang akan berusaha bersama-sama dengan FourKites, berikutan pelaburan strategik daripada FedEx, Zebra Technologies, Volvo Group Venture Capital AB dan Qualcomm Ventures, LLC, sejak dua tahun lalu. Mitsui — sebuah konglomerat global yang memiliki 16 unit perniagaan di 63 buah negara — menggunakan lokasi operasi global, rangkaian dan sumber maklumatnya untuk meneruskan perniagaan secara multilateral yang terdiri daripada jualan produk, logistik dan pembiayaan di seluruh dunia, pembangunan infrastruktur antarabangsa dan seterusnya.

“Kami teruja untuk bekerjasama dengan FourKites untuk membawa keterlihatan dan kecekapan rantaian bekalan yang lebih baik kepada operasi dalam semua industri dan semua negara di seluruh APAC,” jelas John Kenichi Kogiku, Pengurus Besar Bahagian Perniagaan Penyelesaian Digital di Mitsui. “FourKites dan Mitsui berkongsi budaya inovasi, integriti dan kerjasama dan visi yang lebih luas untuk mengubah rantaian bekalan global. Kami tidak sabar-sabar untuk bekerjasama dengan FourKites untuk mencapai matlamat bersama kami melalui pendigitalan dan automasi.”

Inisiatif bersama Mitsui adalah langkah strategik terkini dalam pengembangan FourKites di rantau APAC. Syarikat itu kini menjejaki penghantaran antarabangsa di 44 negara dan wilayah di APAC dan sepanjang 12 bulan lalu, FourKites telah melihat:

  • Pertumbuhan 240% dalam kiriman yang dijejaki
  • Pertumbuhan 91% dalam pelanggan baharu APAC
  • Pertumbuhan 70% dalam bilangan pembawa yang menjejaki beban di APAC
  • Pertumbuhan 30% dalam bilangan pelabuhan yang dijejaki di APAC, kini berjumlah 270 pelabuhan di rantau ini
  • Pertumbuhan 315% dalam bilangan kemudahan yang dijejaki di APAC, kini berjumlah 7,000 kemudahan

“Sebagai hab logistik global, syarikat di seluruh APAC membuat pelaburan besar dalam transformasi rantaian bekalan,” jelas pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif FourKites, Mathew Elenjickal. “Memandangkan trajektori pertumbuhan ini, kami berbesar hati kerana Mitsui telah memilih FourKites sebagai rakan kongsi untuk membawa tahap keterlihatan yang belum pernah berlaku sebelum ini ke rantau APAC. Kami sangat teruja untuk mengalu-alukan Mitsui ke dalam rangkaian pusat kuasa pelabur strategik kami yang bekerjasama untuk merevolusikan rantaian bekalan di seluruh dunia.”

Pelaburan Mitsui dalam FourKites adalah hasil daripada beberapa pelaburan strategik penting daripada syarikat-syarikat besar yang telah melabur dalam syarikat itu untuk memacu masa depan rantaian bekalan digital. Pada bulan Jun, FourKites mengumumkan pelaburan strategik daripada FedEx, yang akan dimanfaatkan oleh syarikat untuk membangunkan FourKites X, platform keterlihatan dipertingkat yang mengubah rantaian bekalan global dengan cerapan data daripada rangkaian kedua-dua syarikat. Pada tahun 2021, FourKites mengumumkan pelaburan strategik daripada Qualcomm Ventures, LLC, Volvo Group Venture Capital AB dan Zebra Technologies, di mana peneraju industri bekerjasama ke arah rantaian bekalan global yang automatik, saling berkaitan dan kolaboratif, merangkumi pengangkutan, gudang, kedai, trak dan banyak lagi.

Perihal FourKites
Platform keterlihatan rantaian bekalan FourKites® terkemuka melanjutkan keterlihatan yang melangkaui pengangkutan ke halaman, gudang, kedai dan seterusnya. Menjejaki lebih 2.8 juta penghantaran setiap hari merentasi jalan raya, kereta api, lautan, udara, bungkusan dan kurier dan menjangkau lebih 200 negara dan wilayah, FourKites menggabungkan data masa nyata dan pembelajaran mesin yang berkuasa untuk membantu syarikat digitalkan rantaian bekalan hujung ke hujung mereka . Lebih daripada 1,100 jenama yang paling terkenal di dunia — termasuk 9 daripada 10 CPG teratas dan 18 daripada 20 syarikat makanan dan minuman teratas — mempercayai FourKites untuk mengubah perniagaan mereka dan mencipta rantaian bekalan yang lebih tangkas, cekap dan mampan. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, lawati https://www.fourkites.com/.

Perihal Mitsui
Mitsui & Co., Ltd. (8031: JP) ialah syarikat perdagangan dan pelaburan global dengan portfolio perniagaan pelbagai yang merangkumi kira-kira 63 buah negara di Asia, Eropah, Amerika Utara, Tengah & Selatan, Timur Tengah, Afrika dan Oceania. Mitsui mempunyai kira-kira 5,500 pekerja dan mengerahkan bakat di seluruh dunia untuk mengenal pasti, membangun dan mengembangkan perniagaan dengan kerjasama rangkaian global rakan kongsi yang dipercayai. Mitsui telah membina portfolio perniagaan teras yang kukuh dan pelbagai meliputi industri Sumber Mineral dan Logam, Tenaga, Jentera dan Infrastruktur dan Bahan Kimia.

Dengan memanfaatkan kekuatannya, Mitsui telah mempelbagaikan lagi tonggak keuntungan terasnya untuk mencipta nilai pelbagai rupa dalam bidang baharu, termasuk Penyelesaian Tenaga, Penjagaan Kesihatan & Pemakanan yang inovatif dan melalui fokus strategik pada pasaran Asia yang berkembang pesat. Strategi ini bertujuan untuk memperoleh peluang pertumbuhan dengan memanfaatkan beberapa aliran mega utama dunia: kemampanan, kesihatan & kesejahteraan, pendigitalan dan kuasa pengguna yang semakin meningkat.

Mitsui mempunyai warisan yang panjang di Asia, apabila syarikat itu telah menubuhkan portfolio perniagaan dan rakan kongsi yang pelbagai dan strategik yang memberikan kelebihan pembezaan yang kukuh, menyediakan akses luar biasa untuk semua rakan kongsi global ke rantau yang paling pesat berkembang di dunia dan mengukuhkan portfolio antarabangsanya. Untuk maklumat lanjut tentang perniagaan Mitsui & Co., lawati www.mitsui.com.
    
Hubungan Media
Marianna Vyridi
Big Valley Marketing untuk FourKites
(650) 468-3263
[email protected]

Foto yang mengiringi pengumuman ini boleh didapati di: https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/8fd3d159-b452-4999-8d6c-87d135e1b596


GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.

© 2023 BlackButterfly DesignArts