Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Zenas BioPharma Melantik Simon Lowry, M.D. sebagai Ketua Pegawai Perubatan

2022-09-07T12:00:00Z

WALTHAM, Mass. dan SHANGHAI, China, Sept. 07, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- Zenas BioPharma, sebuah syarikat biofarmaseutikal global yang komited untuk menjadi peneraju dalam pembangunan dan pengkomersilan terapi berasaskan imun untuk pesakit yang memerlukan di seluruh dunia, hari ini mengumumkan pelantikan Simon Lowry, M.D., sebagai Ketua Pegawai Perubatan syarikat. Dr. Lowry membawa lebih 20 tahun kepakaran klinikal yang luas dalam reka bentuk dan pelaksanaan program klinikal peringkat awal hingga akhir kepada Zenas dan beliau akan mengetuai fungsi klinikal, hal perubatan dan farmakokewaspadaan global syarikat.

“Kami berbesar hati untuk mengalu-alukan Dr. Lowry ke Zenas pada masa penting ini untuk syarikat kerana kami memulakan percubaan dua fasa tiga pendaftaran untuk calon produk utama kami, obexelimab, pada suku keempat tahun ini dan memulakan ujian klinikal pertama dalam kalangan manusia untuk pelbagai program usaha,” ujar Hua Mu, M.D., Ph. D, Ketua Pegawai Eksekutif di Zenas. “Dr. Kepimpinan Lowry yang terbukti, latar belakang pembangunan klinikal yang luas dan pengalaman percubaan klinikal global yang meluas akan mengukuhkan lagi keupayaan kami bagi melaksanakan misi untuk mengubah kehidupan pesakit dengan keperluan perubatan yang tidak dipenuhi dengan membawakan terapi berasaskan imun terbaik dalam kelas kepada pesakit."

Dr. Simon Lowry menambah, “Terdapat ramai pesakit yang menghidap autoimun dan penyakit yang jarang ditemui yang memerlukan pilihan rawatan baharu yang berkesan. Pasukan Zenas yang sangat berpengalaman dan berbakat telah mencapai kemajuan yang mengagumkan dalam memajukan usaha syarikat dalam tempoh yang sangat singkat. Saya berharap untuk menerajui kemajuan berterusan program klinikal Zenas melalui pengkomersialan sambil mengembangkan lagi usaha program inovatif syarikat."

Dr. Lowry ialah seorang doktor perubatan dengan pengalaman selama 20 tahun di syarikat farmaseutikal dan bioteknologi besar dan memuncul yang mengarahkan program pembangunan yang berjaya, mengetuai pasukan hal ehwal klinikal dan perubatan serta berinteraksi dengan agensi pengawalseliaan merentas pelbagai bidang perubatan, termasuk reumatologi, imunologi dan oftalmologi. Sebelum menyertai Zenas, Dr. Lowry merupakan Ketua Pegawai Perubatan di Kinevant Science, sebuah syarikat biofarmaseutikal peringkat klinikal yang memberi tumpuan kepada merawat penyakit radang dan autoimun yang jarang berlaku. Dr. Lowry sebelum ini merupakan Ketua R&D Imunologi di Roivant Sciences. Beliau mengetuai semua aset imunologi peringkat pembangunan ke dalam pembangunan klinikal serta berkhidmat sebagai ahli utama pasukan kepimpinan. Beliau juga berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Perubatan di Sun Pharma North America dan beliau bertanggungjawab untuk empat bidang terapeutik berjenama (Imunologi & Dermatologi, Oftalmologi, Neurologi dan Onkologi), dan mengetuai semua aspek pembangunan dan fungsi perubatan (termasuk perkembangan klinikal, maklumat perubatan, perubatan lapangan, HEOR, penerbitan / komunikasi perubatan dan operasi). Pada awal kerjayanya, beliau bekerja di Novartis sebagai Naib Presiden, Ketua Francais Hal Ehwal Perubatan Global, Imunologi & Dermatologi serta Pfizer, menjawat jawatan bagi meningkatkan tanggungjawab, termasuk sebagai Naib Presiden, Ketua Kumpulan Hal Ehwal Perubatan Onkologi.

Sebelum kerjaya farmaseutikal/bioteknologi, Dr. Lowry mengamalkan perubatan dalaman di pelbagai institusi di UK dan Australia. Beliau menerima BA dari Trinity Hall, Cambridge University, UK dan ijazah perubatan MB BChir dari Cambridge University School of Clinical Medicine.

Perihal Zenas BioPharma

Zenas BioPharma ialah sebuah syarikat biofarmaseutikal global yang komited untuk menjadi peneraju dalam pembangunan dan pengkomersialan terapi berasaskan imun untuk pesakit di seluruh dunia. Dengan pembangunan dan operasi klinikal di AS dan China, Zenas dengan pantas memajukan rancangan mendalam bagi usaha terapeutik inovatif mendalam yang terus berkembang melalui strategi pembangunan perniagaan kami yang berjaya. Pasukan kepimpinan kami yang berpengalaman dan rangkaian rakan kongsi perniagaan kami memacu kecemerlangan operasi untuk menyediakan terapi transformasi yang berpotensi untuk menambah baik kehidupan mereka yang menghidap penyakit autoimun dan penyakit yang jarang ditemui. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang Zenas BioPharma, sila lawati www.zenasbio.com dan ikuti kami di Twitter di @ZenasBioPharma dan LinkedIn.

Hubungan Pelabur dan Media:
Joe Farmer
Zenas BioPharma
[email protected]


GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.

© 2023 BlackButterfly DesignArts