Notice: Undefined offset: 0 in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/plugin.php on line 1011

Notice: Undefined offset: 0 in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/plugin.php on line 1014

Triller Melengkapkan Rancangan Pembiayaan Prapenyenaraian Awam Untuk S4, 2022 penyenaraian NASDAQ:ILLR, Turut melengkapkan Perolehan bagi Bare Knuckle Fight Championship

2022-08-31T06:22:20Z

Pengumuman dibuat susulan acara BKFC paling berjaya setakat ini di Wembley Arena di London

LOS ANGELES, Aug. 31, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- Triller, sebuah platform teknologi taman terbuka yang dikuasakan AI untuk pencipta, hari ini mengumumkan ia telah menyelesaikan prapembiayaan awam yang besar dalam bentuk hutang dan ekuiti. Pengumuman ini dibuat selepas memfailkan S-1 dengan SEC, dokumen yang difailkan oleh syarikat sebelum penyenaraian awam. Syarikat itu telah mengekalkan simbol saham "ILLR" dengan bursa saham Nasdaq.

Peserta dalam pusingan itu termasuk Total Formation Co, sebuah sekutu bagi Fubon Financial, salah satu institusi kewangan terbesar di Asia dengan pemilikan Taiwan Mobile, Taipei, Fubon Bank, Fubon Life dan banyak lagi. Ia adalah tahun ketiga berturut-turut dalam senarai Fortune Global 500 bagi “Jenama Global Paling Berharga 500 Teratas. Pelabur lain termasuk, Falcon Capital, Clearvue Partners dan lain-lain.

"Ini adalah langkah penting untuk Triller dibiayai dengan betul memasuki Pasaran Awam," kata Mahi de Silva, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengerusi Triller. "Kami amat berbesar hati mempunyai peneraju pasaran yang begitu kukuh sebagai pelabur dan berharap untuk membawa Triller kepada dunia melalui penyenaraian Nasdaq," sambung beliau. "Jika pasaran modal terus stabil, kami mensasarkan penyenaraian awam awal S4.”

Triller juga mengumumkan bahawa ia memuktamadkan pemerolehan Bare Knuckle Fight Championship (BKFC), transaksi yang diumumkan telah dikontrak olehnya awal tahun ini.

Bare Knuckle dengan pantas menjadi fenomena di seluruh dunia dengan tawaran yang disempurnakan atau dalam rundingan merentasi lebih daripada 20 buah negara dan pertumbuhan yang tidak pernah berlaku sebelum ini di Amerika Syarikat. BKFC adalah sukan tempur yang paling pesat berkembang dengan jangkaan 200,000 pelanggan antara aplikasi BKFC dan Fite TV yang dimiliki sepenuhnya oleh Triller.

"Kejuaraan Bare Knuckle Fight telah menikmati pertumbuhan yang tidak pernah dilihat sebelum ini, kerana ia menawarkan sesuatu yang semua penonton pertarungan boleh berhubung dengannya," kata Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengerusi Triller, Mahi de Silva. "Pemerolehan ini adalah pengubah permainan untuk Triller, kerana ia memperoleh banyak sinergi di seluruh platform kami dan membolehkan kami meningkatkan BKFC dengan lebih jauh lagi," sambung Silva. “Dengan memanfaatkan platform pencipta kami, digabungkan dengan infrastruktur media sosial, keupayaan teknologi iklan dan teknologi pemasaran kami, rangkaian pempengaruh dan perkhidmatan penstriman FITE TV yang kini dinikmati oleh lima juta isi rumah yang membayar, menjadikan pemerolehan ini mudah bagi kedua-dua pihak.”

Pengumuman itu dibuat selepas acara BKFC yang paling berjaya dan terbesar setakat ini, yang diadakan pada 22 Ogos di Wembley Arena di London. Hujung minggu lalu BKFC mengadakan acara paling berjaya setakat ini di Stadium Wembley di London dan menjadi trend nombor 2 dunia di Twitter. Hasilnya, penstriman digital, bayar setiap tontonan dan perkhidmatan langganan FITE.TV oleh Triller, kini mempunyai lebih daripada 200,000 pelanggan.

"Saya memulakan BKFC dari awal dan ia telah menjadi cara hidup, ia akan selama-lamanya mengubah tinju dan MMA," kata Dave Feldman, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif BKFC. “Kami menghabiskan lebih setahun bekerja dengan Triller sebelum pengambilalihan, mengenali pasukan mereka, rancangan mereka dan cara BKFC akan disepadukan ke dalam ekosistem mereka. Apa yang mulai jelas ialah Triller merupakan satu-satunya rumah untuk kami. Mereka tidak berusaha untuk menukar BKFC tetapi akan membantu meningkatkan pertumbuhan kami, memaksimumkan pemasaran dan pengewangan kami. Saya boleh katakan tanpa ragu bahawa tidak ada syarikat di luar sana yang mempunyai kedua-dua cita-cita dan alat seperti Triller untuk mengubah cara orang ramai melakukan sukan tempur,” kata Feldman.

Memandangkan dunia media sosial dan cara pasaran jenama berubah secara mendadak, Triller telah menerajui Web3 dan penyahpusatan dengan ekosistem "taman terbuka", membantu pencipta memperoleh pemilikan bagi khalayak mereka, mengawal pengewangan dan matlamat kewangan mereka. Triller menyaksikan lebih daripada 750 juta interaksi kandungan pada suku lepas dan melihat setiap interaksi sebagai peluang untuk pengewangan.

Walaupun terma kewangan tidak didedahkan, transaksi itu melibatkan gabungan tunai dan stok untuk pemilikan majoriti bagi BKFC.

Triller baru-baru ini memfailkan S1 sulit dengan SEC dan menjangka akan didagangkan secara terbuka di Nasdaq di bawah simbol "ILLR" pada suku ke-4 tahun ini.

"Triller kini merupakan satu-satunya syarikat yang wujud memiliki dan mengawal keseluruhan pelan dari awal hingga akhir," kata de Silva. “Bermula dengan pencipta kandungan yang termasuk pejuang, acara, pengeluaran sebenar dan penyiaran kepada pengguna sendiri melalui Fite Tv Triller bagi 5 juta serta isi rumah yang membayar dan kami percaya akan dengan pantas menjadi jenama paling berharga dalam sukan pertempuran.

“Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada rakan kongsi, pelabur dan penyokong kami yang setakat ini telah membantu meningkatkan Triller daripada permulaan pada 2019 kepada jenama yang menjadi sebutan ramai hari ini, setelah mengumpulkan lebih daripada $300 Juta Dolar, menyokong lebih daripada 750 juta interaksi bulanan dan lebih daripada 300 juta pengguna di seluruh platformnya. Kami baru sahaja bermula.”

Perihal Triller
Triller adalah sebuah platform teknologi taman terbuka yang dikuasakan AI untuk pencipta. Memasangkan budaya muzik dengan sukan, fesyen, hiburan dan pempengaruh melalui pandangan 360 darjah kandungan dan teknologi, Triller menggalakkan pempengaruhnya untuk menyiarkan kandungan yang yang dicipta pada aplikasi merentas platform media sosial yang berbeza dan menggunakan teknologi AI proprietari untuk menolak dan menjejaki kandungan mereka secara tular ke tapak dan rangkaian bersekutu dan tidak bersekutu, membolehkan mereka menjangkau jutaan pengguna tambahan. Triller juga memiliki VERZUZ, sebuah platform muzik strim langsung yang dilancarkan oleh Swizz Beatz dan Timbaland; Amplify.ai, sebuah platform penglibatan pelanggan terkemuka; FITE, sebuah tapak penstriman PPV, AVOD dan SVOD global terulung; dan Thuzio, sebuah peneraju dalam acara dan pengalaman pempengaruh premium B2B.

Perihal BKFC
Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) adalah promosi pertama yang dibenarkan untuk mengadakan acara buku jari terdedah yang sah, dibenarkan dan dikawal selia di Amerika Syarikat sejak 1889. Berpangkalan di Philadelphia dan diketuai oleh Presiden dan bekas peninju profesional, David Feldman, BKFC berdedikasi untuk memelihara warisan sejarah pertempuran buku jari terdedah sambil menggunakan set peraturan yang dibuat khusus yang menekankan keselamatan pejuang. BKFC akan membawa semua pertarungannya ke dalam gelanggang empat tali bulat revolusioner, direka untuk menggalakkan pertarungan pantas dan menarik. "Bulatan Persegi" BKFC yang dipatenkan mengandungi garisan calar, berdasarkan Peraturan Broughton, yang mengawal selia pertarungan buku jari terdedah pada abad ke-19 yang memerlukan pejuang untuk "Patuh": memulakan setiap pusingan secara bersemuka dan hanya berjarak beberapa inci.

Di BKFC, hanya peserta yang profesional dalam tinju, MMA, kickboxing atau Muay Thai akan dibenarkan untuk bertanding. Pengadil dan hakim juga dikehendaki mempunyai pengalaman luas dalam sukan tempur profesional. Semua perlawanan akan diadakan di bawah naungan dan kawalan Suruhanjaya Olahraga. Tidak seperti organisasi perlawanan dan sukan tempur lain di peringkat antarabangsa yang mendakwa sebagai "buku jari terdedah", tetapi memerlukan pembalut, pita dan kain kasa; BKFC berpegang kepada kata-katanya kerana pejuang tidak dibenarkan membalut tangan mereka dalam satu inci buku jari. Ini menjadikan BKFC tidak dapat dipertikaikan sebagai bentuk perlawanan terdedah yang paling benar. BKFC mengkhusus untuk bukan sahaja mencipta organisasi perlawanan buku jari terdedah yang paling selamat, paling menarik dan peringkat tertinggi di dunia; ia juga memimpin jalan untuk sukan tempur profesional baharu yang diiktiraf sepenuhnya. BKFC adalah sukan masa depan sebenar.

Tiada Tawaran atau Usaha
Siaran akhbar ini tidak boleh membentuk usaha proksi, persetujuan atau kebenaran berkenaan dengan mana-mana sekuriti atau berkenaan dengan gabungan perniagaan yang dicadangkan. Siaran akhbar ini bukan penawaran untuk menjual atau usaha penawaran untuk membeli sebarang sekuriti atau usaha mendapatkan sebarang undi atau kelulusan, atau jualan sekuriti tidak dilakukan di mana-mana bidang kuasa, kerana penawaran, jualan atau usaha sedemikian adalah menyalahi undang-undang, berikutan pendaftaran atau kelayakan bawah undang-undang sekuriti di mana-mana bidang kuasa tersebut. Tiada penawaran sekuriti boleh dibuat kecuali dengan prospektus yang memenuhi syarat Seksyen 10 bagi Akta Sekuriti 1933, sebagaimana yang dipinda. 

Penyataan Prospektus
Kecuali maklumat sejarah yang terkandung di sini, beberapa perkara yang dibincangkan dalam komunikasi ini membentuk “penyataan prospektus" dalam pengertian Akta Sekuriti 1933 dan Akta Bursa Sekuriti 1934, kedua-duanya sebagaimana yang dipinda oleh Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Persendirian 1995. Perkataan seperti "menjangka," "percaya," "mengharapkan," "berniat," "akan," "sepatutnya," "mungkin," "boleh," "merancang" dan negatif bagi istilah sebegitu dan variasinya serta perkataan dan istilah bagi bahan serupa yang digunakan berkaitan dengan sebarang perbincangan tentang rancangan, tindakan atau peristiwa mengenal pasti kenyataan prospektus. Penyataan prospektus bukanlah penyataan fakta sejarah dan mencerminkan pandangan semasa Triller tentang peristiwa masa hadapan. Penyataan prospektus tersebut termasuk, tetapi tidak terhad kepada, penyataan mengenai cadangan gabungan perniagaan dan urus niaga lain yang difikirkan (termasuk penyataan yang berkaitan dengan memenuhi syarat dan penyempurnaan gabungan perniagaan yang dicadangkan, amaun, pemasaan, terma atau terbitan muktamad bagi nota boleh tukar Triller, jangkaan pemilikan bagi syarikat gabungan, jangkaan nilai dagangan saham bagi gabungan syer syarikat bagi saham biasa, jangkaan pemasaan dan kemungkinan pelengkapan bagi gabungan perniagaan, nilai jangkaan Triller dan syarikat gabungan serta peluang berkaitan atau terhasil daripada gabungan perniagaan), dan penyataan mengenai sifat dan kejayaan komersial Triller dan syarikat gabungan, keupayaan pengkomersilan dan pemasaran serta strategi Triller dan syarikat gabungan, perkembangan dan unjuran yang berkaitan dengan industri, keupayaan pihak untuk melindungi posisi harta intelek mereka, pelan, objektif, jangkaan dan niat Triller dan syarikat gabungan dan kesan daripada mempunyai saham modal yang didagangkan di Nasdaq. Tiada jaminan boleh diberikan bahawa penyataan prospektus yang terkandung dalam komunikasi ini akan berlaku seperti yang diunjurkan, dan keputusan sebenar mungkin jauh berbeza daripada yang diunjurkan. Penyataan prospektus adalah berdasarkan jangkaan, anggaran dan andaian semasa yang melibatkan beberapa risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar jauh berbeza daripada yang diunjurkan. Risiko dan ketidakpastian ini termasuk, tanpa had: risiko yang berkaitan dengan pelengkapan gabungan perniagaan, termasuk keperluan untuk kelulusan pemegang saham, kepuasan syarat penutupan dan pemasaan untuk menyempurnakan gabungan perniagaan yang dicadangkan; pelengkapan tawaran nota boleh tukar Triller; potensi tindak balas buruk atau perubahan kepada perhubungan perniagaan hasil daripada pengumuman atau pelengkapan gabungan perniagaan yang dicadangkan; risiko bahawa perniagaan tidak akan berjaya disepadukan; risiko litigasi yang berkaitan dengan gabungan perniagaan yang dicadangkan; kejayaan dan pemasaan bagi penyerahan kawal selia; keperluan atau perkembangan kawal selia dan faktor lain yang dibincangkan dalam "Faktor Risiko" dalam pemfailan yang dibuat dengan SEC dari semasa ke semasa. Penyataan prospektus adalah berdasarkan anggaran dan pendapat pengurusan pada masa kenyataan dibuat. Triller tidak bertanggungjawab untuk mengemas kini secara terbuka sebarang penyataan prospektif, sama ada hasil daripada maklumat baharu, peristiwa masa hadapan atau sebaliknya. Anda diingatkan untuk tidak meletakkan kebergantungan tidak wajar pada penyataan prospektif ini yang hanya benar setakat tarikh siaran ini.  

CONTACT: Maklumat Hubungan Triller 
[email protected]


Notice: Undefined offset: 0 in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/plugin.php on line 1011

Notice: Undefined offset: 0 in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/plugin.php on line 1014

GlobeNEwswire

GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.