Notice: Undefined offset: 0 in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/plugin.php on line 1011

Notice: Undefined offset: 0 in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/plugin.php on line 1014

Intellian Menandatangani Perjanjian Kerjasama Berbilang Tahun dengan Speedcast untuk Memenuhi Peningkatan Permintaan Komunikasi Satelit

2022-08-18T06:58:42Z

Pembekal teknologi komunikasi satelit utama mengumumkan perjanjian dengan penyedia penyelesaian ketersambungan global untuk memenuhi permintaan pasaran baru muncul dan sedia ada

PYEONGTAEK, Korea Selatan, Aug. 18, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- Intellian, pembekal terkemuka dalam penyelesaian teknologi komunikasi satelit kalis masa depan, mengumumkan perjanjian kerjasama berbilang tahun dengan Speedcast, salah satu penyedia perkhidmatan komunikasi satelit terbesar di dunia. Perjanjian yang bernilai jutaan dolar ini akan membolehkan Intellian dan Speedcast bekerjasama dalam memenuhi pelbagai permintaan pasaran dengan sambungan satelit yang kalis masa depan termasuk sektor maritim dan tenaga.

Kerjasama ini dimeterai berdasarkan kejayaan hubungan sedia ada antara kedua-dua organisasi dalam industri tenaga, maritim dan pelayaran komersial serta tepat pada masanya apabila industri tersebut mengalami peningkatan permintaan secara mendadak baru-baru ini. Sebagai sebahagian daripada perjanjian ini, Intellian akan terus membekalkan peralatan kepada Speedcast sebagai pembekal pilihan dengan memastikan penghantaran yang memenuhi keperluan pelanggan walaupun terdapat kekangan rantaian bekalan yang tidak menentu. Secara khususnya, peralatan ini merangkumi rangkaian portfolio penuh maritim Intellian, daripada model C700 hingga v240M/MT, serta sistem antena LEO, termasuk antena darat masa depan yang membolehkan Speedcast memenuhi permintaan setiap pasaran. Selain itu, Intellian akan menyokong penambahbaikan peralatan secara berterusan di seluruh lokasi pelanggan sedia ada Speedcast.

Portfolio produk Intellian yang semakin berkembang yang merangkumi antena Tiga Jalur v240MT terkemuka dalam industri iaitu Siri NX Maritime VSAT  dan pelbagai terminal Perusahaan yang diumumkan baru-baru ini, akan membolehkan Speedcast memenuhi permintaan pelanggan yang semakin meningkat ketika sektor komunikasi satelit mengalami pertumbuhan.  Pelancaran sebuah lagi kilang di Pyeongtaek, Korea Selatan tidak lama lagi akan meningkatkan dan mempercepat kapasiti pengeluaran, membolehkan Intellian menyediakan keupayaan logistik dan pergudangan yang optimum kepada Speedcast.

Perjanjian ini ditandatangani selepas Speedcast melakukan pembaharuan dengan semua pelanggan pelayaran utamanya baru-baru ini serta pengembangan Unified Global Platform (UGP) miliknya, dengan penambahan kapasiti sebanyak 13 Gbps pada rangkaian yang sebahagiannya bertujuan untuk menyokong keperluan pelayaran di Eropah dan Alaska. Platform Speedcast kini merangkumi lebar jalur berjumlah 30 Gbps yang dimanfaatkan oleh syarikat tersebut dalam reka bentuk dan penggunaan penyelesaian ketersambungan terurus yang lengkap untuk para pelanggan di seluruh pasaran tenaga, maritim penumpang dan komersial serta perusahaan.

Eric Sung, Ketua Pegawai Eksekutif merangkap Presiden Intellian mengulas: “Intellian berbesar hati mengumumkan kerjasama yang lebih mantap dengan Speedcast yang menambahkan lagi kejayaan hubungan kerjasama sedia ada. Dengan kehadiran dan kepakaran global Speedcast merentasi pelbagai sektor pasaran, perjanjian ini menandakan kerjasama yang penting dalam industri. Kerjasama ini akan membolehkan kami terus menyediakan penyelesaian dan nilai yang inovatif kepada pelanggan di seluruh dunia serta menangani permintaan yang semakin meningkat terhadap komunikasi satelit di seluruh pasaran yang kami sertai.”

Joe Spytek, Ketua Pegawai Eksekutif Speedcast berkongsi: “Portfolio Speedcast yang terkemuka dalam industri dan rangkaian terestrial serta luar pesisir berbilang teknologi yang luas amat sesuai dengan penyelesaian teknologi terbaik Intellian dalam memenuhi permintaan para pelanggan kami di seluruh dunia. Kami mengharapkan kerjasama yang berterusan yang membolehkan penyelesaian ketersambungan penting disampaikan dengan lancar bagi memenuhi keperluan pelanggan yang dihargai di semua pasaran yang kami sertai.”

Tentang Intellian Technologies, Inc.

Intellian didorong oleh semangat untuk berinovasi dan tindak balas yang tangkas dalam memenuhi keperluan pelanggan. Sebagai penghubung penting antara rangkaian satelit dengan berjuta-juta manusia di Dunia, teknologi dan antena Intellian yang terkemuka memperkasakan ketersambungan global merentasi lautan dan benua, organisasi dan komuniti. Pemikiran strategik, sikap mengutamakan kualiti dan keupayaan yang terbukti dalam menyampaikan perkhidmatan membolehkan Intellian berinovasi untuk masa depan, mencipta kejayaan bersama untuk rakan kongsi dan para pelanggan, seiring dengan keperluan ketersambungan dunia yang semakin berkembang. Untuk maklumat lanjut, sila ikuti @intellian dan layari intelliantech.com. Intellian Technologies Inc. disenaraikan dalam Bursa Saham Korea sebagai KOSDAQ (189300:KS).

Tentang Speedcast
Speedcast ialah penyedia perkhidmatan komunikasi dan IT terkemuka yang menyampaikan perkhidmatan komunikasi penting kepada sektor Maritim, Tenaga, Perlombongan, Media, Telekomunikasi, Pelayaran, NGO, Kerajaan dan Perusahaan. Syarikat ini memanfaatkan platform rangkaian globalnya untuk menyediakan sistem terhubung sepenuhnya yang memanfaatkan teknologi dan aplikasi bagi mengubah segala perkara yang boleh dijangkau melalui operasi jarak jauh. Dengan salah satu rangkaian yang paling komprehensif di dunia, Speedcast mendayakan liputan kutub ke kutub yang lebih pantas dan lancar daripada satelit hibrid, gentian, selular, gelombang mikro, MPLS dan rangkaian pengangkutan IP global dengan akses secara langsung ke platform awan awam. Syarikat ini menyepadukan tawaran teknologi yang berbeza yang memberikan kaedah lebih pintar untuk berkomunikasi dan mengedarkan kandungan, mengurus rangkaian dan operasi jarak jauh, melindungi dan menjamin pelaburan serta menambah baik pengalaman kru dan para tetamu. Dengan tumpuan yang mendalam terhadap pelanggan serta budaya keselamatan yang teguh, Speedcast memberikan perkhidmatan kepada lebih 3,200 pelanggan di lebih 140 buah negara. Ketahui lebih lanjut di www.speedcast.com.

Speedcast® merupakan tanda dagangan dan tanda dagangan berdaftar. Semua nama jenama, nama produk atau tanda dagangan lain adalah hak milik pemilik masing-masing.

© 2022 Speedcast. Hak cipta terpelihara.

Hubungan Intellian:
Stacey Nardozzi
Pengarah Akaun The Octopus Group
[email protected]

Hubungan Speedcast:
Alix Wright
Naib Presiden Kanan, Komunikasi dan Pemasaran Global
[email protected]Notice: Undefined offset: 0 in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/plugin.php on line 1011

Notice: Undefined offset: 0 in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/plugin.php on line 1014

GlobeNEwswire

GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.