Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Baker Hughes Buka Kemudahan Bahan Kimia Baharu di Singapura, Memperluaskan Kehadiran Tempatan dan Membantu Menyokong Pasaran yang Berkembang di Serantau

2022-08-17T20:35:25Z
  • Kemudahan pembuatan bahan kimia baharu dibuka pada 16 Ogos  
  • Bahan mentah sumber tempatan dan rantaian bekalan setempat mengoptimumkan pembuatan, sambil diselaraskan dengan pergerakan kemampanan Singapura 

SINGAPURA, Aug. 18, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- Baker Hughes (NA BKR), sebuah syarikat teknologi tenaga, memperluaskan kehadirannya di Asia dengan membuka kemudahan pembuatan bahan kimia perkhidmatan medan minyak baharu di Singapura, membolehkan pengoptimuman pembuatan dan penghantaran penyelesaian kimia yang sesuai untuk tujuan yang lebih pantas. Kemudahan itu, yang meliputi kira-kira 40,000 meter persegi, akan mengeluarkan, menyimpan dan mengedarkan penyelesaian kimia untuk industri huluan, pertengahan, hiliran dan bersebelahan untuk menyokong pelanggan serantau dan meningkatkan usaha penyetempatan Baker Hughes.

Kemudahan baharu ini dibina berdasarkan strategi terbaru Baker Hughes untuk mendapatkan dan menghasilkan bahan kimia yang berdekatan dengan hab permintaan utama, termasuk syarikat usaha sama bahan kimia yang diumumkan dengan Dussur di Arab Saudi. Sebagai kemudahan automatik yang dipacu teknologi, kemudahan Singapura adalah sejajar dengan matlamat Baker Hughes untuk pengurangan karbon dan menyokong “Green Plan 2030” – sebuah gerakan kelestarian nasional untuk menangani perubahan iklim bagi membina masa depan yang lestari dengan pelepasan sifar bersih. Reka bentuk proses keseluruhan kemudahan, sebagai tambahan kepada saluran paip etilena oksida kemudahan, juga mengurangkan keperluan untuk pengangkutan jalan raya dan pengendalian bahan kimia.

"Pembukaan kemudahan pembuatan bahan kimia Singapura telah meluaskan dengan ketara keupayaan kami untuk memberi perkhidmatan kepada industri perkhidmatan medan minyak rantau Asia Pasifik," kata Maria Claudia Borras, naib presiden eksekutif perkhidmatan medan minyak di Baker Hughes. “Pembukaan kemudahan ini sejajar dengan visi kami untuk menyokong keperluan pelanggan dan melabur untuk pertumbuhan dalam sektor kimia yang semakin penting. Kami berbangga untuk membuat pelaburan ini dan saya teruja dengan peluang yang ada di hadapan.”

“Baker Hughes mempunyai komitmen sejak dahulu lagi terhadap penyetempatan di rantau ini. Dengan melabur dalam kemudahan ini, kami membolehkan penciptaan pekerjaan, mempertingkatkan amalan rantaian bekalan dan memperkemas operasi kami,” kata Lorenzo Simonelli, pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Baker Hughes. “Kami berbesar hati untuk meraikan peristiwa penting ini bersama dengan ramai tetamu kerhormat hari ini, terutamanya Encik Gan Kim Yong, Menteri Perdagangan dan Industri, Dr. Beh Swan Gin, Pengerusi Lembaga Pembangunan Ekonomi Singapura, Encik Alvin Tan, Penolong Ketua Pegawai Eksekutif, Kumpulan Gugusan Industri, JTC Corporation, pelanggan kami dan pasukan Baker Hughes kami."

Ini ialah kemudahan kimia pertama untuk Baker Hughes di rantau ini. Selain bahan kimia, Baker Hughes mempunyai sejarah penyetempatan yang kukuh di Singapura dengan lebih 800 pekerja di seluruh negara. Jejak syarikat itu di Singapura termasuk tapak pengilangan perkhidmatan dan peralatan minyak, tapak mesin turbo dan penyelesaian proses bersama dan penyelesaian digital serta tapak pembuatan penyiapan dan campur tangan telaga (CWI).

“Kami amat mengalu-alukan pelaburan Baker Hughes dalam kemudahan baharu untuk menghasilkan bahan kimia perkhidmatan medan minyak dari Singapura. Ini ialah bukti daya tarikan Singapura kepada sektor kimia khusus hiliran yang bernilai tinggi dan akan membolehkan syarikat menangani permintaan yang semakin meningkat daripada pelanggan mereka di Asia Pasifik,” ujar Dr. Beh Swan Gin, Pengerusi, Lembaga Pembangunan Ekonomi Singapura.

Sempena pembukaan kemudahan itu, Yayasan Baker Hughes turut mengumumkan bahawa mereka sedang dalam perbincangan untuk menyumbangkan geran $100,000 dengan Universiti Pengurusan Singapura untuk membantu memacu perubahan sosial yang positif di Singapura.

Perihal Baker Hughes

Baker Hughes (NASDAQ: BKR) ialah syarikat teknologi tenaga yang menyediakan penyelesaian kepada pelanggan tenaga dan industri di seluruh dunia. Dibina di atas satu abad pengalaman dan menjalankan perniagaan di lebih 120 negara, teknologi dan perkhidmatan inovatif kami membawa tenaga ke hadapan – menjadikannya lebih selamat, bersih dan lebih cekap untuk manusia dan planet ini. Lawati kami di bakerhughes.com.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Perhubungan Media – Global
Adrienne Lynch
+1 713-906-8407
[email protected]

Perhubungan Media - APAC
Adeline Teo
+65 8380 4045
[email protected]

Hubungan Pelabur
Jud Bailey 
+1 281 809 9088 
[email protected]

Foto yang dilampirkan pada pengumuman ini tersedia di: https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/943bd064-d761-46d2-9ce5-dad921fed9d3


GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.

© 2023 BlackButterfly DesignArts