Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

OKX dan LinkedIn Mengarang Bersama Laporan Bakat Industri Blockchain Global

2022-08-12T08:36:10Z
  • Penawaran dan permintaan bakat dalam bidang blockchain global tidak seimbang, dengan kekurangan bekalan calon
  • Permintaan untuk bakat teras telah beralih daripada berorientasikan kewangan kepada fokus teknikal
  • Tempoh purata bakat blockchain global adalah 1.2 tahun, kadar perolehan adalah tinggi, dan aliran bakat kebanyakannya dalam industri blockchain

VICTORIA, Seychelles, Aug. 12, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- OKX, platform mata wang kripto terkemuka di dunia dan LinkedIn, rangkaian profesional terbesar di dunia, telah mengarang bersama laporan yang menyerlahkan ketidakseimbangan antara penawaran dan permintaan bakat yang berkelayakan dalam industri blockchain global.

Kajian mendalam, berdasarkan analisis data besar eksklusif LinkedIn, mengambil data dari 180 negara dalam tempoh antara Januari 2019 dan Jun 2022. Kajian ini merangkumi sektor blockchain, serta sub-industri yang merangkumi kriptografi, pengkomputeran kuantum dan sektor lejar teragih, serta lebih daripada 15 sub-industri lain yang berkaitan.

Laporan itu mendedahkan bahawa, mulai Jun 2022, penawaran dan permintaan bakat dalam bidang blockchain global tidak seimbang, dengan kekurangan bekalan calon yang berkelayakan. Jumlah ahli LinkedIn yang bekerja dalam bidang blockchain telah meningkat sebanyak 76% tahun ke tahun, tetapi negara-negara utama yang calon sektor blockchain secara tradisinya berasal mengalami pertumbuhan bakat negatif. China, negara dengan pertumbuhan stabil, tidak termasuk dalam trend ini.

Haider Rafique, Ketua Pegawai Pemasaran, OKX, berkata: "Hasil kajian yang kami jalankan dengan LinkedIn mencerminkan pencarian berterusan kami sendiri untuk bakat hebat di OKX. Kami mengumumkan sebelum ini bahawa kami akan meningkatkan jumlah pekerja kami sebanyak 30% menjelang akhir tahun depan dan ini kekal benar. Saya yakin bahawa kepimpinan OKX di kalangan bursa kripto, keazaman kami untuk sentiasa berinovasi dan meningkatkan pengalaman pengguna, dan kepastian kami bahawa blockchain dan Web 3.0 adalah masa depan akan membolehkan kami terus menarik bakat terbaik."

Kajian ini juga menunjukkan bahawa permintaan untuk bakat teras telah beralih dari berorientasikan kewangan kepada calon dengan kemahiran teknikal. Dari segi bilangan jawatan, pakar R&D mendahului permintaan global, diikuti oleh teknologi maklumat. Pengurusan produk, pemasaran dan penawaran pekerjaan sumber manusia tidak jauh ketinggalan. Dari perspektif permintaan pengambilan, calon kewangan kini berada di kedudukan keenam.

Cabaran lain yang diketengahkan oleh laporan ini melibatkan tempoh calon yang singkat dan kadar pusing ganti yang tinggi. Laporan 'LinkedIn Global Talent Big Data Insights' menunjukkan bahawa tempoh purata bakat blockchain global adalah 1.2 tahun. Laporan itu juga menunjukkan bahawa selain kemasukan bakat dari syarikat kewangan dan teknologi tradisional, pergerakan bakat dalam industri blockchain global kebanyakannya berdasarkan aliran intra-industri.

Linda Tse, Ketua Pemerolehan Bakat Global, OKX berkata: "Sebagai industri sempadan yang berkembang pesat yang dipengaruhi oleh trend bakat keseluruhan sektor blockchain, persaingan untuk calon berkualiti tinggi dan pergerakan bakat yang kerap agak tidak dapat dielakkan. Oleh itu, tumpuan OKX yang kuat terhadap inovasi, pembangunan profesional, keseimbangan kerja-kehidupan dan pemikiran yang didorong oleh misi kami menyokong strategi pertumbuhan bakat kami. Kami menerima hampir 19,000 permohonan pekerjaan pada Mei 2022, dan jumlah ini terus meningkat"

Laporan Bakat Industri Blockchain Global OKX/LinkedIn penuh boleh didapati di OKX.com dan di LinkedIn.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:
[email protected] 

Mengenai OKX
OKX ialah aplikasi dagangan kripto terkemuka dan ekosistem Web3. Dipercayai oleh lebih daripada 20 juta pelanggan global di lebih daripada 180 pasaran antarabangsa, OKX terkenal sebagai aplikasi perdagangan kripto terpantas dan paling dipercayai untuk pelabur dan peniaga profesional di seluruh dunia.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang OKX, muat turun aplikasi kami atau lawati: okx.com


GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.

© 2023 BlackButterfly DesignArts