Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Tinjauan Baharu Menaikkan Kejuruteraan Kebolehpercayaan Tapak (SRE) sebagai Pengganda Daya untuk Pengalaman Digital

2022-08-10T10:54:21Z

Cerapan daripada Global SRE Pulse 2022 mempamerkan kebergantungan yang meningkat pada SRE untuk memberi pengalaman digital yang boleh dipercayai dan selamat dengan menggunakan proses baharu dan alat asal awan

REDWOOD CITY, Calif., Aug. 10, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- Sumo Logic (NASDAQ: SUMO), platform analitis SaaS untuk mendayakan aplikasi asal awan yang boleh dipercayai dan selamat, hari ini, mendedahkan keputusan Global SRE Pulse 2022, tinjauan cerapan daripada komuniti IT global, yang menyorotkan penggunaan SRE yang meningkat sebagai model pengendalian pusat untuk memberi perkhidmatan dan aplikasi digital. Tinjauan dilakukan oleh DevOps Institute untuk membina garis dasar pada keadaan semasa SRE yang diamalkan.

“Dengan letusan perkhidmatan digital, SRE telah berevolusi menjadi pusat kerjasama yang penting merentas pasukan pembangunan dan operasi untuk memberi pengalaman digital” kata Bruno Kurtic, VP Pengasas Produk & Strategi, Sumo Logic. “Global SRE Pulse menunjukkan fakta ini dalam zaman moden, model SRE menambah lebih banyak nilai kepada pengurusan prestasi aplikasi dan program keteramatan. SRE telah muncul sebagai kumpulan khusus yang dijangka akan mengambil peluang dan memacu pertumbuhan.”

Baca Global SRE Pulse 2022 di sini.

SRE: Adakah Kita Telah Berada di Sana?
Kehidupan seharian dipenuhi dengan penggunaan pengalaman digital yang dikuasakan oleh perkhidmatan digital. Sepanjang pandemik, perusahaan telah bertukar untuk memberi lebih banyak perkhidmatan kesihatan, komunikasi video dan keberlangsungan kewangan semasa model kerja maya dan hibrid maya terbentuk. Semua ini memacu transformasi digital dan kadar dipercepatkan tidak menunjukkan sebarang tanda diperlahankan. Untuk mengikuti transformasi yang diperlukan ini, organisasi telah berpaling terhadap SRE untuk mengukuhkan pengalaman digital dipertingkat.

Jadi bukanlah satu kejutan apabila responden Global SRE Pulse mengatakan bahawa penggunaan SRE adalah penuh, dengan sebanyak 62% responden melaporkan bahawa organisasi mereka memilih proses SRE pada hari ini. Apabila ditanya tentang cara perusahaan mereka memanfaatkan SRE:

  • 19% menggunakan SRE di seluruh organisasi IT;
  • 55% menggunaan SRE dalam pasukan, produk atau perkhidmatan khusus;
  • 23% sedang menerajui penggunaan SRE; dan
  • Dua peratus responden memilih “lain-lain” dan hanya satu peratus organisasi cuba menggunakan SRE tetapi tidak berjaya.

“Penggunaan SRE juga membantu mencipta pengalaman baharu supaya transformasi digital boleh berlaku dengan lebih cepat. Penyelidikan ini telah membuktikan - SRE telah menjadi fungsi kejuruteraan yang penting dan ini patut dianggap sebagai piawai untuk mana-mana perniagaan berjaya dalam zaman digital ini”, kata Eveline Oehrlich, Ketua Pegawai Penyelidikan, DevOps Institute.

Sumo Logic

Memanfaatkan Kuasa SRE: Penggunaan dan Alat
Mengikut Global SRE Pulse, organisasi menggunakan SRE atas pelbagai sebab. Kebolehpercayaan dan keselamatan adalah tujuan utama, termasuk keperluan untuk mengurangkan risiko kegagalan perkhidmatan dan masa henti yang tidak dirancang (68%), meningkatkan keupayaan untuk bersaing dengan perkhidmatan dan tawaran dipercayai yang dipertingkat (65%) dan memastikan kepuasan dengan rakan kongsi perniagaan disebabkan kekerapan dan keterukan insiden dikurangkan (59%).

Walaupun penggunaan SRE adalah kukuh dan bertambah, cabaran utama masih kekal pada penggunaan alat dan teknik automasi merentas domain dan silo data. Responden mengatakan bahawa mereka sedang melaksanakan alat automasi teratas berikut dalam pasukan SRE: Sistem ITSM/Tiket (30%), keteramatan (29%), pemantauan dan pengurusan prestasi (29%), pengurusan konfigurasi (29%), pengurusan keluaran (27%) dan alat keselamatan (26%).

Penyelesaian keteramatan menawarkan pasukan SRE dengan keterlihatan yang diperlukan untuk mengumpulkan cerapan yang diperlukan tentang seni bina rumit dan tindanan perisian. Pada hari ini, pasukan SRE sedang atau berterusan menggunakan pendekatan klasik untuk pemantauan: pemantauan prestasi aplikasi (79%), ketersediaan, pemantauan masa operasi dan prestasi (86%) dan pemantauan transaksi sintetik (60%).

Responden Global SRE Pulse juga menyatakan mereka sedang melaksanakan jenis pemantauan yang lain, termasuk prestasi web (25%), pemantauan pengguna sebenar (24%), keselamatan (24%) dan pemantauan aktiviti perniagaan (23%).

“Apabila pemodenan aplikasi berterusan berkembang, SRE berada di bawah tekanan untuk mengeluarkan produk lebih cepat” kata Kurtic. “Ini memerlukan organisasi mengurus perkhidmatan merentas metrik prestasi, keselamatan dan kebolehpercayaan. Apabila SRE semakin kukuh, kami menjangka pelbagai silo akan dikeluarkan untuk pemulihan dan kerjasama yang lebih cepat.”

Ruang Letak Sumber

Metodologi Laporan
DevOps Institute meninjau 460 pekerja profesional yang terlibat dalam SRE di seluruh dunia, menegak dan saiz organisasi dari Mac hingga Mei 2022. Pekerja profesional bertugas dalam infrastruktur dan operasi IT berjumlah 35% responden, dengan pengurus IT hingga C-Levels berjumlah 23%.

Penafian Gartner:
Gartner dan Magic Quadrant ialah tanda dagangan berdaftar Gartner, Inc. dan/atau sekutunya dalam A.S. dan antarabangsa serta digunakan dalam ini dengan kebenaran. Hak cipta terpelihara.

Perihal Sumo Logic
Sumo Logic, Inc. (NASDAQ: SUMO) memberi kuasa kepada mereka yang memperkasakan perniagaan digital moden. Melalui platform analisis SaaS, Sumo Logic membolehkan pelanggan menyampaikan aplikasi natif awan yang boleh dipercayai dan selamat, Continuous Intelligence Platform™ Sumo Logic membantu pengamal dan pembangun memastikan kebolehpercayaan aplikasi, menjamin dan melindungi daripada ancaman keselamatan moden, dan memperoleh pemahaman mengenai infrastruktur awan mereka. Pelanggan di seluruh dunia bergantung pada Sumo Logic untuk mendapatkan analisis masa nyata yang berkeupayaan tinggi dan pemahaman dari segi kebolehcerapan dan penyelesaian keselamatan untuk aplikasi natif awan mereka. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, lawati www.sumologic.com.

Sumo Logic ialah tanda dagangan atau tanda dagangan berdaftar Sumo Logic di Amerika Syarikat dan di negara asing. Semua nama syarikat dan produk lain mungkin merupakan tanda dagangan atau tanda dagangan berdaftar pemilik masing-masing.

Hubungan Media
Carmen Harris, Sumo Logic
[email protected]

Jenna Shikoff, RH Strategic
[email protected]

Foto yang disertakan bersama pengumuman ini tersedia di: https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/5b4f9362-2e32-42ea-9671-0349064246e7

 


GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.

© 2023 BlackButterfly DesignArts