Projek Hebat Forest City Meraikan Ulang Tahunnya yang ke-6

2022-01-12T10:20:22Z

JOHOR BAHRU, Malaysia, Jan. 12, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- Kumpulan pembangunan hartanah Country Garden berbesar hati untuk meraikan ulang tahun keenam Forest City tahun ini. Forest City ialah projek pembangunan lestari peringkat bandar yang meliputi kawasan seluas kira-kira 30 kilometer persegi berdekatan dengan Iskandar, Malaysia.

Forest City pertama kali dicipta oleh Country Garden dan Esplanade Danga 88 Sdn Bhd Johor pada tahun 2015. Bandar ekologi pintar ini kini boleh menampung ratusan ribu penduduk, sambil turut menawarkan pilihan tempat makan, riadah dan bersiar-siar yang menarik untuk pelawat antarabangsa.

Di Forest City, pelancong dan penduduk boleh melawati labirin hijau gergasi, menikmati pemandangan matahari terbenam di hadapan pantai yang unik, membeli-belah daripada jenama mewah eksklusif dan bersenam dikelilingi oleh alam semula jadi. Bandar pintar ini juga terkenal dengan dua pusat peranginan golfnya, yang terdiri daripada sebuah hotel dan dua padang golf 18 lubang yang direka oleh Liang Guokun serta Jack Nicklaus dan anaknya.

Forest City adalah lebih daripada sekadar tempat kediaman atau pelancongan yang pintar dan mampan. Projek ini bertujuan untuk meletakkan Malaysia pada peta dunia sebagai destinasi utama untuk pelancongan, peluang ekonomi, pendidikan cemerlang dan penjagaan kesihatan yang berkualiti.

Sepanjang enam tahun yang lalu, projek ini telah dibangunkan selaras dengan kaedah dan peraturan kerajaan wilayah dan pusat Malaysia untuk menggalakkan pertumbuhan sosial dan ekonomi negara. Forest City juga telah menjadi model untuk bandar pintar yang boleh didiami, lestari dan mesra perniagaan pada masa hadapan.

Ulang tahun keenam Forest City adalah satu kesempatan untuk meninjau peristiwa penting dalam pembangunannya dan menunjukkan rasa penghargaan yang mendalam untuk semua individu dan institusi yang terlibat. Pada masa hadapan, projek ini akan mengekalkan objektifnya untuk menjadi sebuah bandar yang lebih industri, pelbagai budaya, hijau dan bertenaga.

Perihal Forest City
Forest City ialah projek pembangunan gabungan peringkat bandar yang terletak dalam zon ekonomi khas Iskandar Malaysia (SEZ), berhampiran dengan sempadan Singapura. Pelan pembinaan dan pembangunan 30 tahun itu diasaskan di bawah Rancangan Transformasi Ekonomi kerajaan Malaysia pada tahun 2006 dan dilaburkan oleh kerajaan Singapura dan Malaysia. Bandar itu telah dinamakan oleh Forbes sebagai salah satu daripada "lima bandar baharu yang bakal menggegarkan masa depan".

Untuk menyemak kemajuan tapak, sila klik di sini.
Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang Forest City, sila lawati:
Laman web: http://www.forestcitycgpv.com
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/forest-city-country-garden-pacificview
Facebook: https://www.facebook.com/ForestCityCGPV

Hubungan Media
Nama Syarikat: Forest City
Telefon: +607 505 8888
Alamat: Jalan Forest City 1, Forest City, Pulau Satu, 81500 Johor Bahru, Johor, Malaysia


GlobeNEwswire

GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.