LitePoint dan MediaTek Bekerjasama untuk Mempercepatkan Pembangunan Produk Wi-Fi 6 dan Wi-Fi 6E

2021-12-28T02:43:34Z

Piawai Wi-Fi baharu akan memberikan kelajuan dan prestasi ulung untuk penstriman video, permainan dan aplikasi realiti maya

SAN JOSE, Calif., Dec. 28, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- LitePoint, penyedia terkemuka bagi penyelesaian ujian wayarles, hari ini mengumumkan ia bekerjasama dengan pembuat cipset terkemuka MediaTek untuk memberikan penyelesaian ujian pengesahan reka bentuk turnkey untuk cip Filogic Wi-Fi 6/6E MediaTek. Kerjasama itu akan membolehkan pelanggan MediaTek memudahkan dan mempercepatkan keputusan ujian untuk keluarga baharu cipset ketersambungan berprestasi tinggi ini.

Wi-Fi 6/6E menyediakan pengalaman ketersambungan ulung yang menyampaikan multigigabit, Wi-Fi kependaman rendah dan ketersambungan yang boleh dipercayai untuk aplikasi seperti penstriman, permainan, AR/VR dan banyak lagi.

Melalui kerjasama strategik ini, LitePoint bekerjasama dengan MediaTek untuk mencipta versi perisian automasi ujian LitePoint IQfact+ yang membolehkan pelanggan MediaTek menguji reka bentuk Wi-Fi 6/6E mereka dengan aliran ujian yang lengkap dan mudah digunakan. Perisian IQfact+ berfungsi dengan keluarga sistem ujian LitePoint IQxel untuk menyediakan pelanggan MediaTek dengan perisian pembangunan ujian khusus cipset yang membolehkan pengesahan reka bentuk pantas melalui pembuatan isipadu dengan usaha kejuruteraan yang minimum.

“LitePoint terus memacu inovasi dalam penyelesaian ujian untuk produk Wi-Fi dan kami gembira dapat bekerjasama dengan MediaTek untuk membolehkan pelanggan mereka membawa peranti Wi-Fi 6/6E ke pasaran,” ujar Anna Smith, Naib Presiden Jualan Seluruh Dunia, LitePoint. “IQfact+ dan IQxel menawarkan pangkalan pelanggan MediaTek sebuah platform ujian yang lengkap dan mudah digunakan untuk pengesahan reka bentuk yang pantas.”

“Memandangkan pasaran berubah dan lebih ramai orang bekerja dan belajar dari rumah, banyak aplikasi bergantung kepada perkhidmatan rangkaian yang stabil, seperti persidangan video dan penstriman 4K. Keluarga Filogic MediaTek memberikan penyelesaian berkaitan yang pantas, boleh dipercayai dan sentiasa aktif untuk memberikan pengguna pengalaman terhubung yang lancar, pantas dan interaktif dengan kualiti video yang luar biasa,” kata Alan Hsu, Naib Presiden Korporat & Pengurus Besar, Ketersambungan Cerdas di MediaTek. “Platform ujian LitePoint akan membantu pelanggan kami dengan cepat dan mudah mengesahkan penyelesaian Wi-Fi 6/6E kami untuk mempercepatkan masa memasuki pasaran bagi peranti generasi mendatang.”

Butiran Teknikal
Platform ujian RF PHY ujian bersepadu sepenuhnya IQxel LitePoint termasuk penjanaan isyarat dan analisis untuk ketersambungan Wi-Fi, memenuhi keperluan pembangunan produk dan pembuatan isipadu tinggi. Keluarga produk IQxel termasuk sokongan untuk WLAN IEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax/be dengan julat frekuensi dari 400 hingga 7300 MHz untuk pengesahan dalam jalur 6 GHz, serta julat penuh piawai ketersambungan seperti sebagai Bluetooth 5.x, Zigbee dan Z-Wave

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang keluarga produk IQxel LitePoint, sila lawati: https://www.litepoint.com/products/iqxel-mw-7g

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang siri Filogic MediaTek, sila lawati: https://www.mediatek.com/products/connectivity-and-networking/mediatek-filogic-wifi-6

Semua tanda dagangan adalah hak milik syarikat masing-masing.

Perihal LitePoint

LitePoint mencipta penyelesaian dan perkhidmatan ujian wayarles untuk pembuat peranti wayarles paling inovatif di dunia, membantu mereka memastikan produk mereka berprestasi untuk memenuhi tuntutan pengguna masa kini. Inovator terkemuka dalam ujian wayarles, produk LitePoint muncul dan sedia untuk menguji cipset wayarles yang paling banyak digunakan di dunia. LitePoint bekerja dengan pembuat terkemuka bagi telefon pintar, tablet, PC, titik capaian wayarles dan cipset. Beribu pejabat di Silicon Valley, California dan dengan pejabat di seluruh dunia, LitePoint ialah anak syarikat milik penuh Teradyne (NASDAQ:TER), pembekal utama bagi kedua-dua peralatan ujian automatik dan penyelesaian automasi industri. Pada tahun 2020, Teradyne mempunyai hasil $3.1 bilion dan hari ini menggajikan 5,700 orang di seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut, lawati teradyne.com. Teradyne® adalah tanda dagangan berdaftar Teradyne, Inc. di A.S. dan negara lain.

MAKLUMAT HUBUNGAN:
Andy Blanchard
Komunikasi Korporat
Teradyne, Inc.
1 (978) 370-2425
[email protected]


GlobeNEwswire

GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.