FourKites Mencatat Jumlah yang Memecahkan Rekod tahun 2021 di Barisan Depan Keterlihatan Rantaian Bekalan di Asia-Pasifik

2021-12-16T20:56:06Z

Menjejaki 2.5 juta kiriman setiap hari dan mencecah 50% daripada Fortune 500, perintis pasaran mencapai pertumbuhan rekod dalam APAC dan menetapkan tahap inovasi pacuan komuniti yang belum pernah terjadi sebelum ini

CHENNAI, India, Dec. 17, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) --  FourKites®, platform keterlihatan rantaian bekalan masa nyata terunggul dunia, hari ini mengumumkan satu tahun pertumbuhan rekod apabila syarikat itu melaksanakan visinya untuk mengoptimumkan rantaian bekalan global dengan data keterlihatan masa nyata dan pembelajaran mesin.

Di peringkat global, syarikat itu menyaksikan pertumbuhan tiga angka dalam keseluruhan penghantaran; memacu pertumbuhan 95% dalam pelanggan APAC baharu dan 50% jumlah pertumbuhan pelanggan baharu di seluruh dunia – termasuk Kumpulan Barilla, Beyond Meat, Cardinal Health, Haworth, LyondellBasell, McCain Foods, Roehm, Rove Concepts dan Yamaha Motors; meluaskan rangkaian pembawanya dengan ketara; dan melanjutkan keterlihatan masa nyata kepada lebih daripada 2,800 pelabuhan dan 2.5 juta kemudahan di seluruh dunia.

Kunci kepada pertumbuhannya pada tahun 2021 ialah pengembangan ketara FourKites di APAC, dengan peningkatan yang ketara tahun demi tahun dalam jumlah muatan, pelabuhan dan kemudahan yang dijejaki. Selain itu, syarikat telah membuat janji temu eksekutif yang kritikal dan meluaskan pangkalan pekerja yang menghampiri pusingan pendanaan $100 juta. Secara khusus, pada tahun 2021 FourKites APAC telah menyaksikan:

  • 120% pertumbuhan dalam muatan tahu demi tahun, dengan lebih 112 bilion batu dijejaki dan lebih 5 bilion anggaran masa ketibaan yang dikira pada peringkat global
  • 50% pertumbuhan rangkaian pembawa APACnya
  • 2X pertumbuhan dalam jumlah antara modal bulanan, dengan keupayaan penjejakan di atas jalan, laut, kereta api dan tongkang merentas 42 negara dalam rantau.
  • 4X pertumbuhan dalam jumlah lautan bulanan, dan kini menjejaki 98% daripada trafik lautan global
  • 91% pertumbuhan dalam bilangan pelabuhan yang dijejaki setiap bulan
  • 89% pertumbuhan dalam bilangan kemudahan yang dijejaki setiap bulan, dengan hampir 8,000 kemudahan yang dijejaki dalam APAC

Mengurangkan gangguan dengan penyelesaian inovasi untuk setiap mod
Pasukan tempatan dan kepakaran industri FourKites dalam APAC telah membantu syarikat menangani kes penggunaan kritikal di rantau ini, termasuk keupayaan untuk menjejaki kiriman rentas sempadan dan suhu pengangkutan. Dan di tengah-tengah satu lagi tahun gangguan yang berterusan, FourKites telah menggandakan model inovasi pacuan pelanggan, dengan lebih daripada 65 ciri baharu hasil daripada maklum balas pelanggan. Keupayaan yang mengutamakan industri ini membantu pengguna FourKites menjejaki kiriman dari hujung ke hujung merentas semua mod dan geografi, daripada penyumberan kepada pembuatan hingga ke destinasi akhir.

Inovasi ini termasuk Ketibaan Ramalan Pintar (SFA) yang dipatenkan yang menyediakan ETA kerap dan sangat tepat bahkan untuk penghantaran dalam transit yang tidak dapat dijejaki. Ciri ini amat berharga dalam APAC, dengan ketersambungan yang tidak konsisten apabila pemandu melalui kawasan tertentu, atau kerana trak tidak mempunyai teknologi untuk menyediakan data lokasi. Syarikat juta mengumumkan ETA Dinamik® untuk LautDynamic ETA® untuk Udaranaik taraf penting pada Dynamic YardSMHab Kecerdasan Pesanan (OIH) baharunya, yang memberikan pandangan satu anak tetingkap kaca bagi keseluruhan kitaran hayat setiap pesanan; dan ciri kerjasama baharu yang berkuasa – termasuk Pemesejan Segera, sebuah CarrierLink aplikasi mudah alih yang dikemas kini, peningkatan padaHab Rakan Niaga, penyelesaian suai tugas GPSnya yang layan diri dan selamat untuk broker dan pembawa.

Menjalin perkongsian baharu yang berkuasa untuk mempercepatkan keterlihatan hujung ke hujung
Pada tahun 2021, FourKites menjalin perkongsian strategik baharu dengan peneraju rantaian bekalan dan teknologi global sambil terus melaksanakan visi beraninya untuk masa depan rantaian bekalan digital, dengan rantaian bekalan automatik, saling berkaitan dan kolaboratif dioptimumkan oleh data keterlihatan masa nyata dan mesin pembelajaran.

Perkongsian baharu pada tahun 2021 termasuk perkongsian global dengan Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA), yang mana Zebra kini sedang menjual semula Dynamic Yard dan platformketerlihatan masa nyata sebagai sebahagian daripada suit penyelesaian keterlihatan asetnya. Selain itu, penyelesaian MotionWorks Yard Zebra telah disepatukan dengan FourKites Dynamic Yard dan Zebra mencari perkaksan dan perkhidmatan profesional untuk meningkatkan keupayaan dalam limbungan dan di atas jalan raya pelanggan mereka. Selain itu, FourKites mengumumkan perikatan dengan Infosys untuk mempercepat penghantaran penyelesaian inovasi dan teknologi proses rantaian bekalan terbaik dalam kelasnya. 

“Satu lagi tahun cabaran yang hebat, tetapi juga kerjasama dan kemajuan yang luar biasa sebagai komuniti rantaian bekalan,” ujar pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif FourKites, Mathew Elenjickal. “Saya amat berbangga dengan momentum kami di rantau APAC, dan kami kini sedang menjejaki muatan di 42 negara. Terdapat banyak lagi yang akan datang pada tahun 2022 sambil kami terus melabur di rantau ini dengan bakat, penyelesaian dan perkongsian baharu.”

Pada tahun 2021, kepimpinan pasaran FourKites telah diiktiraf melalui beberapa anugerah dan laporan industri berprestij; termasuk dinobatkan sebagai peneraju dalam Gartner Magic Quadrant Tahun 2021 untuk Platform Keterlihatan Pengangkutan Masa Nyata; #1 penyedia perisian keterlihatan rantaian bekalan dalam Grid Musim Salji G2® berdasarkan Kehadiran Pasaran secara keseluruhan; syarikat rantaian bekalan tunggal telah dinobatkan sebagai AI Trailblazer oleh Everest Group; dan pengiktirafan Great Place to Work® oleh Great Place to Work (GPTW) Institute untuk tiga tahun berturut-turut.

Pelanggan dengan kata-kata mereka sendiri
"Saya telah mengambil khidmat pasukan FourKites dan mereka mempunyai minat asas dan mendalam dalam masalah yang kami hadapi. Amat sukar untuk mencari perkara itu. Perniagaan anda dinamik, anda memerlukan rakan kongsi yang dinamik juga." — Tom France, Naib Presiden, Pengedaran Global, Logistik dan Pengangkutan, Trane Technologies

Peta Kesesakan Rangkaian Langsung FourKites ialah cara hebat untuk memahami impak dan kemungkinan risiko semasa untuk rangkaian bekalan global yang bergantung kepada pengangkutan laut. Kami berterima kasih kepada FourKites atas keresponsifan mereka dan menyediakan keterlihatan ini dengan begitu cepat.” — Sergiy Yablonskiy, Pengurus Produk Kanan untuk Pengangkutan di Nestlé.

“Dengan FourKites, kami mempunyai semua maklumat yang kami perlukan dalam satu sumber yang boleh dipercayai, dalam masa nyata. Dengan mengetahui tentang variasi ETA dalam masa nyata kami telah dapat mengurus inventori kami dengan lebih baik – malah mengurangkan peratusan stok keselamatan bagi beberapa bahan mentah supaya kami boleh menukar untuk merancang pengeluaran tepat dalam masanya. Hubungan yang wujud antara perancangan dan masa transit yang boleh dipercayai ini membolehkan kami bersedia untuk sebarang perubahan dalam jumlah, sama ada naik atau turun, dan – terutama sekali – untuk menangani keperluan mendesak yang mungkin berlaku dalam perubahan pengeluaran.” — Fernanda Ongay, Pengurus Pengangkutan, Constellation Brands

Perihal FourKites
FourKites® ialah platform keterlihatan rantaian bekalan #1 dalam dunia, yang melanjutkan keterlihatan pengangkutan yang menjangkaui kawasan, gudang, stor dan seterusnya. Menjejaki lebih daripada 2.5 juta penghantaran setiap hari merentas jalan raya, rel, lautan, udara, bungkusan dan kurier, dan menjangkau 176 negara, FourKites menggabungkan data masa nyata dan pembelajaran mesin yang berkuasa untuk membantu syarikat mendigitalkan rantaian bekalan hujung ke hujung mereka. Lebih daripada 750 jenama yang paling terkenal di dunia — termasuk 9 daripada 10 CPG teratas dan 18 daripada 20 syarikat makanan dan minuman teratas — mempercayai FourKites untuk mengubah perniagaan mereka dan mencipta rantaian bekalan yang lebih tangkas, cekap dan mampan. Untuk mengetahui lebih lanjut, lawati https://www.fourkites.com/.

Maklumat Hubungan Media: 
Marianna Vyridi 
Big Valley Marketing untuk FourKites 
+1 (650) 468-3263 
[email protected]

Foto yang disertakan dengan pengumuman ini tersedia di: https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/db9fd160-99aa-4bb7-a266-0bfbb121c2bd


GlobeNEwswire

GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.