Notice: Undefined offset: 0 in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/plugin.php on line 1011

Notice: Undefined offset: 0 in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/plugin.php on line 1014

Intuitive mencapai 10 juta prosedur yang dilakukan dengan menggunakan Sissstem Pembedahan da Vinci

2021-12-15T14:14:33Z

Tahap Pencapaian berfungsi sebagai asas untuk penambahbaikan inovatif berterusan dalam pembedahan invasif minimum

SUNNYVALE, Calif., Dec. 15, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Intuitive (Nasdaq: ISRG), peneraju teknologi global dalam penjagaan invasif minimum dan perintis pembedahan berbantu robotik, hari ini mengumumkan bahawa bilangan prosedur pembedahan berbantu robotik dilakukan di seluruh dunia oleh pakar bedah menggunakan sistem pembedahan da Vinci telah melebihi 10 juta.

“Penggunaan sistem pembedahan da Vinci oleh pakar bedah dalam lebih daripada 10 juta prosedur menggambarkan faedah yang disampaikan oleh pembedahan invasif minimum berkualiti tinggi kepada pesakit, keluarga dan sistem penjagaan kesihatan yang menjaga mereka,” ujar Ketua Pegawai Eksekutif Intuitive Gary Guthart. “Walaupun kami berbangga dengan tahap pencapaian dan momentum ini, ini adalah detik untuk melihat perkara yang telah kami pelajari daripada 10 juta prosedur ini dan bertanya kepada diri sendiri cara kami boleh menggunakannya bagi meningkatkan bidang pembedahan untuk tahun-tahun akan datang.”

Disahkan untuk digunakan oleh Pentadbiran Makanan & Ubat-ubatan A.S. pada tahun 2000, terdapat lebih daripada 6,500 sistem pembedahan da Vinci dipasang di 67 negara dan lebih daripada 55,000 pakar bedah di seluruh dunia telah dilatih menggunakan sistem da Vinci.

“Kami sentiasa berusaha untuk menyampaikan penyelesaian yang memenuhi keperluan pelanggan kami—hasil pesakit yang lebih baik, pengalaman pesakit yang lebih baik, pengalaman pasukan penjagaan yang lebih baik dan jumlah kos yang lebih rendah untuk merawat setiap episod pesakit,” kata Guthart. “Kami akan terus memacu inovasi berfokuskan hasil untuk pelanggan kami membantu pesakit mereka untuk 10 juta prosedur berikutnya dan selainnya.”

Perancangan Intuitive untuk terus mengambil pengalamannya yang mendalam dan luas daripada prosedur ini dan memastikan agar prosedur ini berkesan untuk pelanggan dalam bentuk program latihan pembedahan yang diperibadikan, inovasi berterusan dalam sistem, instrumen dan aksesori dan ekosistem perkhidmatan pelanggan yang diperluaskan, pembangunan bukti dan sokongan juga penyelesaian digital.

Terdapat hampir 70 kegunaan klinikal yang mewakili sistem da Vinci, merangkumi kepakaran klinikal, termasuk urologi, sakit puan, pembedahan toraks, pembedahan am dan pembedahan transoral.

“Asas bukti klinikal yang semakin meningkat—hampir 30,000 kajian mengenai pembedahan berbantu robotik—dan peningkatan keupayaan pakar bedah, hospital dan sistem penjagaan kesihatan untuk menilai data mereka sendiri dan keputusan pesakit, telah menjadi pemacu utama yang digunakan oleh dan pertumbuhan prosedur yang diikuti oleh pakar bedah,” ulas Guthart. “Pelanggan kami berdedikasi kepada kesihatan dan kesejahteraan pesakit mereka—mereka tidak menerima pakai dan terus menggunakan teknologi yang tidak memenuhi keperluan mereka.”

Sistem robotik generasi keempat terbaharu Intuitive, da Vinci X, Xi, dan sistem port tunggalnya (SP), terus berkembang melalui teknologi, serta penambahan instrumen, ciri dan sokongan digital.

Inovasi syarikat dalam teknologi berbantu robotik termasuk pembangunan sistem endoluminal Ion yang direka khusus untuk membolehkan biopsi paru-paru berbantu robotik.

Perihal Intuitive

Intuitive (Nasdaq: ISRG), yang beribu pejabat di Sunnyvale, California, ialah peneraju teknologi global dalam penjagaan invasif minimum dan perintis pembedahan berbantu robotik. Sebagai sebahagian daripada misi kami, kami percaya bahawa penjagaan invasif yang minimum ialah penjagaan yang meningkatkan kehidupan. Melalui kepintaran dan teknologi cerdas, kami mengembangkan potensi pakar perubatan untuk menyembuhkan tanpa kekangan.

Intuitive membawa lebih daripada dua dekad kepimpinan dalam teknologi dan penyelesaian pembedahan berbantu robotik kepada penawarannya dan membangunkan, mengeluarkan dan memasarkan Sistem Pembedahan da Vinci dan sistem endoluminal Ion.

Nama/logo produk dan jenama ialah tanda dagangan atau tanda dagangan berdaftar Pembedahan Intuitive atau pemilik mereka masing-masing. Lihat www.intuitive.com/trademarks.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di www.intuitive.com.

Perihal Sistem Pembedahan da Vinci

Terdapat beberapa model Sistem Pembedahan da Vinci. Sistem pembedahan da Vinci direka untuk membantu pakar bedah melakukan pembedahan invasif minimum. Sistem Da Vinci menawarkan pakar bedah penglihatan 3D definisi tinggi, pandangan yang diperbesarkan dan bantuan robotik serta komputer. Mereka menggunakan instrumentasi khusus, termasuk kamera pembedahan kecil dan instrumen pergelangan tangan (iaitu, gunting, pisau bedah dan forsep) yang direka bentuk untuk membantu pembedahan dan pembinaan semula yang tepat jauh di dalam badan.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila lawati laman web syarikat di www.intuitive.com.

Perihal Ion

Ion ialah platform bantuan robotik Intuitive untuk biopsi invasif minimum dalam paru-paru. Sistem ini mempunyai kateter ultra-nipis, ultra-manuver yang membolehkan navigasi yang jauh ke dalam paru-paru periferi dan memberikan kestabilan yang jarang berlaku sebelum ini yang diperlukan untuk ketepatan dalam biopsi. Lawati www.intuitive.com/en-us/products-and-services/ion.

Maklumat Keselamatan Penting

Untuk Maklumat Keselamatan Penting, petunjuk penggunaan, risiko, amaran penuh dan amaran, sila rujuk www.intuitive.com/safety.

Pernyataan Memandang ke Hadapan

Siaran akhbar ini mengandungi pernyataan memandang ke hadapan mengenai Intuitive dan rancangan kami untuk terus menambah baik produk kami bagi memajukan pembedahan invasif minimum, yang melibatkan risiko yang besar dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dinyatakan atau tersirat oleh kenyataan sedemikian. Risiko dan ketidakpastian termasuk, antara lain, keupayaan kami untuk membina asas klinikal dan teknologi teguh yang dicipta, keupayaan kami untuk bekerja untuk meluaskan kapasiti kami, keupayaan kami untuk melabur untuk inovasi dan pertumbuhan masa depan, perkembangan kompetitif dan kesediaan pelanggan untuk terus menggunakan produk kami. Kami tidak bertanggungjawab untuk mengemas kini atau mengeluarkan sebarang semakan pernyataan memandang ke hadapan ini, kecuali seperti yang dikehendaki oleh undang-undang.

Hubungi
US/GLOBAL: Global Public Affairs
Intuitive Surgical
[email protected]
+1-202-997-7373
+1-470-331-0327Notice: Undefined offset: 0 in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/plugin.php on line 1011

Notice: Undefined offset: 0 in /home/runcloud/webapps/ramaramamy/wp-includes/plugin.php on line 1014

GlobeNEwswire

GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.

Scroll to Top