Delphix, Unisys Mengubah Strategi Digital California State University dengan Data yang Pantas dan Selamat untuk Pembangunan Aplikasi

2021-12-07T23:52:04Z

Strategi Seni Bina Hibrid Merangkumi Penghijrahan Data ke AWS untuk Kesemua 23 Kampus

REDWOOD CITY, Calif., Dec. 08, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Delphix, syarikat data peneraju industri untuk DevOps dan Unisys Corporation (NYSE: UIS), sebuah syarikat penyelesaian IT global, hari ini mengumumkan bahawa mereka telah mempercepat strategi digital California State University (CSU) dengan menyediakan akses cepat dan selamat kepada data untuk menyokong pembangunan aplikasi pelajar.

Universiti awam empat tahun terbesar negara ini kini boleh menyediakan 23 kampusnya dengan data atas permintaan untuk melaksanakan strategi digital mereka sendiri. Akses pantas seperti ini telah membolehkan jurutera perisian di kampus membangunkan aplikasi inovatif dengan cepat untuk membolehkan Inisiatif Pengijazahan 2025, sebuah projek bercita-cita tinggi yang bertujuan untuk meningkatkan kadar pengijazahan sambil menyingkirkan jurang peluang dan pencapaian. Projek ini juga merangkumi aplikasi yang membolehkan para pelajar menyemak gred, bantuan kewangan, status pengijazahan, dsb.

Inisiatif ini ialah sebahagian daripada strategi seni bina hibrid universiti yang lebih besar yang bertujuan untuk meningkatkan kadar pengijazahan, pengalaman dan kepuasan pelajar serta menyingkirkan jurang ekuiti dalam kadar pengijazahan.

Strategi seni bina hibrid
Unisys membolehkan CSU untuk memanfaatkan Platform Data Delphix DevOps untuk mempercepat dan meringkaskan pengupayaan Seni Bina Hibrid. Keupayaan platform yang mudah menghasilkan, menyegarkan semula dan memecahkan persekitaran data berasaskan awan peribadi dan awam secara dramatik mempertingkatkan usaha penyampaian aplikasi universiti.

“Dengan menggunakan Delphix dan Unisys untuk melaksanakan strategi seni bina hibrid kami telah membolehkan kami, buat kali pertama, untuk mewujudkan kumpulan data yang disatukan dan selamat, diisi data setiap hari dari kesemua 23 kampus. Ini menjadikan data tersebut mudah diakses dan boleh diguna dengan cepat pada skala besar. Penganalisis data, saintis data dan pembangun kami kini boleh mendorong inovasi dengan lebih cepat dan mewujudkan program sokongan pelajar secara proaktif untuk meningkatkan kadar pengijazahan,” ujar Michael Berman, CIO di CSU.

Strategi seni bina hibrid universiti termasuk penghijrahan data daripada Sistem Pengurusan Sepunya (CMS) di premis kepada Perkhidmatan Web Amazon (AWS), merentas semua kampus. CMS memberi perkhidmatan kepada hampir 500,000 pelajar dan 56,000 fakulti dan kakitangan, dan kritikal untuk segala-galanya daripada pendaftaran pelajar, pengurusan pelajar, penjadualan dan pendaftaran kepada sumber manusia, kewangan dan pampasan pekerja.

“Kami gembira CSU dan Unisys telah memilih AWS sebagai penyedia awan strategik untuk memperkasakan transformasi digitalnya,” ujar Kim Majerus, Naib Presiden, Pendidikan AS, Kerajaan Negeri dan Tempatan di AWS. “Perpindahan ke AWS boleh membantu CSU menjadi lebih tangkas dan memperkasakan mereka untuk menggunakan data secara lebih strategik untuk memperoleh cerapan berharga yang akan meningkatkan pengalaman pelajar. Selain itu, usaha ini boleh membantu sistem universiti meningkatkan skala dengan lebih pantas, mengurangkan hutang teknikal, merealisasikan penjimatan kos dan mengurus operasi dengan lebih cekap.”

Kesan terhadap Kos dan Kecekapan
Delphix dan Unisys bekerjasama dengan CSU untuk membantu universiti mengurangkan kos dan meningkatkan kecekapan operasi.

Penggunaan Delphix dan Unisys, CSU telah menjimatkan lebih $4.5 juta setahun dan mengelakkan kos masa depan yang melebihi $7 juta setahun dalam perbelanjaan penyimpanan data, sekali gus membebaskan sumber untuk membiayai inovasi. Inisiatif ini juga telah meningkatkan dengan ketara langkah-langkah produktiviti CSU.

  • Platform Data Delphix DevOps menyampaikan salinan terlindung maya bagi data pengeluaran CMS atas permintaan, menggunakan sebahagian kecil daripada ruang storan berbanding dengan storan data fizikal. Ini telah membantu Unisys mengurangkan penggunaan storan fizikal CSU sambil membenarkan kampusnya menggunakan layan diri untuk mengklon dan memanipulasi data mereka.
  • Automasi data Delphix membantu Unisys menghantar data dengan lebih pantas dan lebih kerap ke kampus CSU. Pasukan aplikasi kini boleh menyegarkan semula salinan dengan serta-merta dengan data pengeluaran yang dikemas kini, menggulung semula data ke mana-mana titik masa sebelumnya dan mengeluarkan salinan data supaya versi data sejajar dengan versi keluaran, yang kesemua keupayaan ini akan meningkatkan produktiviti secara dramatik.

“Kami berbangga untuk bekerjasama dengan Delphix untuk membolehkan strategi seni bina hibrid CSU menyediakan penghantaran data, akses data dan penyepaduan data yang dipertingkatkan untuk menyokong strategi digital di CSU dengan lebih baik,” kata Rudy Gonzalez, Pengarah Program CSU Unisys. “Kami tetap komited untuk membantu CSU mempunyai ketangkasan yang lebih baik untuk melaksanakan strategi awan digital untuk memberi perkhidmatan yang lebih baik kepada kampus dan meningkatkan pengalaman pelajar.”

Jedidiah Yueh, Ketua Pegawai Eksekutif Delphix, menambah, “Automasi transformasi ialah pengubah permainan, membolehkan peningkatan 100x dalam halaju inovasi. Automasi data moden dengan keselamatan dan pematuhan bersepadu membolehkan CSU meningkatkan hasil dan pengalaman pelajar, mengurangkan perbelanjaan untuk infrastruktur dan melabur lebih banyak dalam inisiatif strategik.”

Perihal Delphix
Delphix ialah syarikat data terkemuka industri untuk DevOps.

Data adalah penting untuk menguji keluaran aplikasi, pemodenan, penggunaan awan dan program AI/ML. Kami menyediakan platform data DevOps automatik untuk semua aplikasi perusahaan. Delphix menyamarkan data untuk pematuhan privasi, melindungi data daripada perisian tebusan, menyampaikan data yang berkesan dan dimayakan untuk CI/CD.

Platform kami merangkumi API DevOps penting untuk peruntukan, muat semula, gulung semula, penyepaduan dan kawalan versi data. Syarikat terkemuka, termasuk Choice Hotels, J.B.Hunt, dan Fannie Mae, menggunakan Delphix untuk mempercepat transformasi digital. Untuk maklumat lanjut, lawati www.delphix.com atau ikuti kami di LinkedInTwitter, dan Facebook.

Mengenai Unisys
Unisys ialah syarikat penyelesaian IT global yang memberikan hasil yang berjaya untuk perniagaan dan kerajaan yang paling mencabar. Tawaran Unisys termasuk penyelesaian tempat kerja digital, penyelesaian awan dan infrastruktur, penyelesaian pengkomputeran perusahaan, penyelesaian proses perniagaan dan penyelesaian keselamatan siber. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang cara Unisys menyampaikan untuk pelanggannya merentas perkhidmatan komersial, kewangan dan pasaran kerajaan, lawati www.unisys.com.

Ikuti Unisys di Twitter dan LinkedIn.

Maklumat hubungan:
Orlando de Bruce 
Naib Presiden Pemasaran Korporat & Jenama
[email protected]


GlobeNEwswire

GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.