OKEx mendedahkan lebih 300% pertumbuhan dalam volum dagangan tahun ini

2021-11-18T23:06:59Z

Produk swap kekal menyaksikan pertumbuhan paling besar, diikuti oleh dagangan semerta

VICTORIA, Seychelles, Nov. 19, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- OKEx — pertukaran mata wang kripto terkemuka dan ekosistem DeFi — hari ini melaporkan pertumbuhan 308% dalam jumlah volum dagangan sepanjang tahun lalu. Jumlah volum dagangan OKEx bagi semua aset tersenarai meningkat daripada $1.8 trilion pada Oktober 2020 kepada $7.4 trilion pada Oktober 2021.

Memecahkan pertumbuhan besar ini, produk swap kekal pada OKEx menyaksikan peningkatan tertinggi, dengan volum dagangan meningkat sebanyak 455% tahun ke tahun. Produk semerta dan niaga hadapan mata wang kripto turut menyaksikan pertumbuhan yang memberangsangkan daripada segi volum dagangan — masing-masing naik 365% dan 209%.

Pada Oktober 2021, BTC, DOGE, SHIB, OKB, ETH dan SOL adalah antara 10 aset teratas dengan volum dagangan tertinggi di pasaran semerta OKEx. Jumlah volum dagangan semerta untuk 10 aset yang digabungkan mencapai paras tertinggi bulanan melebihi $6.5 bilion. Itu mencerminkan peningkatan minat peringkat industri dalam syiling meme bertemakan anjing serta kewangan tak terpusat.

Pertumbuhan ketara OKEx dalam volum dagangan diiringi dorongan peneraju pasaran firma itu ke dalam ruang DeFi, GameFi dan token tidak boleh kulat (NFT). Musim luruh ini, OKEx melancarkan mod DeFi pada kedua-dua tapak web dan aplikasi mudah alihnya, menampilkan dompet Web 3.0 yang ditempah serta Pasaran NFT dan pusat permainan kripto. Platform ini juga baru-baru ini melancarkan ciri dagangan lanjutan, margin portfolio, yang direka khusus untuk meningkatkan kecekapan modal untuk pedagang profesional dan institusi.

"Kami amat berbesar hati menyaksikan trajektori pertumbuhan positif ini sepanjang tahun lalu," kata Ketua Pegawai Eksekutif OKEx, Jay Hao, beliau menambah:

“Ini tidak mungkin berlaku tanpa sokongan daripada pelanggan kami yang dihargai — keluarga OKEx yang dipercayai. Pada tahun lalu, kami mengekalkan komitmen kami untuk memberi perkhidmatan yang lebih baik kepada pelanggan kami dengan pelancaran pelbagai tawaran, termasuk mod DeFi baharu pada OKEx, yang merangkumi dompet tak terpusat penjagaan kendiri serta Pasaran NFT dan pusat permainan blok rantai.

Untuk memenuhi keperluan pedagang institusi dan profesional, sistem margin portfolio seperti CME telah diperkenalkan sebagai sebahagian daripada usaha kami untuk membina platform perdagangan paling berkuasa di dunia untuk pedagang kripto. Semasa kami meraikan ulang tahun yang keempat, kami berharap dapat memperluaskan penawaran kami dan mengembangkan lagi keluarga kami di pasaran global.”

CONTACT: Andrea Leung
[email protected]

GlobeNEwswire

GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.