Cawood Scientific Group sertai Ensign-Bickford Industries

2021-11-17T12:19:20Z

DENVER, Nov. 17, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Ensign-Bickford Industries, Inc. (EBI) hari ini mengumumkan bahawa ia telah berjaya memuktamadkan pengambilalihan Cawood Scientific Limited (Cawood), beribu pejabat di Bracknell, UK.

Beribu pejabat di Denver, CO, EBI ialah sebuah syarikat milik persendirian berusia 185 tahun dengan pelbagai perniagaan dalam bidang aeroangkasa dan pertahanan, diagnostik molekul dan pasaran keenakan makanan haiwan peliharaan. Cawood Scientific ialah kumpulan saintifik bebas yang terkemuka di UK, dengan makmal di seluruh UK, EU dan AS yang berkhidmat dalam sektor pertanian, makanan dan alam sekitar. Cawood akan menjadi ahli Kumpulan Diagnostik Pertanian dan Alam Sekitar EBI.

Mengulas mengenai pengambilalihan itu, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif EBI Tom Perlitz berkata, "Cawood mempunyai lebih daripada sekadar potensi pertumbuhan yang luar biasa, syarikat ini datang kepada kami sebagai perniagaan yang berkembang maju dengan kedudukan pasaran yang kukuh dan bakat yang hebat - dibina berdasarkan set prinsip yang selaras dengan nilai teras EBI. Perkongsian ini akan menyokong kedua-dua matlamat untuk mengembangkan penawaran diagnostik kami dan meluaskan jangkauan kami dalam pasaran global, dan kami sangat berbesar hati untuk mengalu-alukan Cawood ke dalam keluarga EBI."

"Sejak 18 bulan lalu, saiz Cawood telah meningkat dua kali ganda, berikutan pelaburan yang besar dalam pengambilalihan, peralatan dan teknologi, dan EBI komited untuk menyokong dan membimbing pertumbuhan strategik itu untuk jangka panjang," ujar Simon Parrington dari Cawood, yang akan meneruskan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Cawood.

Tom Perlitz juga mendapati, "Cawood akan mewakili perkongsian yang unik dengan perniagaan EnviroLogix EBI yang akan mengukuhkan dan mengembangkan kedudukan EBI dalam rantaian bekalan pertanian. Dengan penambahan keupayaan Cawood pada platform pertumbuhan diagnostik kami, kami akan dapat menawarkan penyelesaian diagnostik ladang-ke-makanan yang menarik untuk pelanggan kami dalam industri pertanian sambil kami berkembang secara global."

Ensign-Bickford Industries (EBI) adalah sebuah syarikat milik persendirian berusia 185 tahun yang memiliki pelbagai perniagaan dalam aeroangkasa & pertahanan, diagnostik molekul dan pasaran kesedapan makanan haiwan peliharaan. Perniagaan EBI menyediakan produk dan perkhidmatan tambah nilai pasaran global, termasuk penambah keenakan untuk industri makanan haiwan peliharaan, sistem bertenaga persis untuk pasaran aeroangkasa, penyelesaian bahan letupan dan bukan letupan inovatif untuk pelanggan pertahanan dan pengesanan molekul dan protein untuk industri pertanian. EBI beribu pejabat di Denver, CO. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, lawati http://www.ensign-bickfordind.com/

Cawood Scientific Limited (Cawood), ialah kumpulan saintifik bebas terkemuka di UK, dengan pejabatnya di AS, Sepanyol, Republik Czech dan Republik Ireland. Kumpulan itu menyediakan analisis makmal bebas untuk sektor pertanian, makanan, infrastruktur dan alam sekitar, serta penyelidikan kontrak untuk menyokong pembangunan agrokimia, biosid dan bahan kimia lain. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, lawati https://cawood.co.uk/

Orang Hubungan Media
Alexandra Ulrich
[email protected]
207-274-6503


GlobeNEwswire

GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.