Cradlepoint Melantik Naib Presiden Kanan Jualan Baharu untuk Memacu Peringkat Pertumbuhan yang Seterusnya di Rantau Asia Pasifik

2021-09-28T12:34:24Z

MELBOURNE, Australia, Sept. 28, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Cradlepoint, peneraju global dalam penyelesaian pinggir rangkaian LTE dan wayarles 5G yang disampaikan awan, hari ini mengumumkan pelantikan Nathan McGregor kepada peranan Naib Presiden Kanan Jualan Asia Pasifik (APAC). Berpangkalan di Sydney, Australia, Nathan akan melapor kepada Mark Pugerude, Ketua Pegawai Jualan untuk jualan global Cradlepoint. Beliau akan bertanggungjawab untuk semua jualan di rantau APAC, termasuk jualan pembawa dan rakan kerjasama tidak langsung.

Nathan telah mempunyai lebih daripada 20 tahun pengalaman kepimpinan bekerja dalam industri telekomunikasi dan IT, termasuklah Cisco Meraki, Hitachi, dan Juniper Networks. Beliau telah berjaya memimpin perniagaan teknologi merentasi APAC dengan menyampaikan penyelesaian perangkaian, IoT, dan analitis merentasi semua industri. Bekerja secara rapat dengan rakan kerjasama saluran tidak langsung dan pembawa, beliau mempunyai rekod prestasi yang kukuh dalam menyokong kejayaan pelanggan dalam penggunaan teknologi inovatif untuk memacu nilai perniagaan.

“Nathan membawa kepada Cradlepoint pengalaman kaya dalam kepimpinan jualan dan pembangunan perniagaan APAC yang merentasi berbilang peringkat pertumbuhan syarikat,” kata Mark Pugerude, Ketua Pegawai Jualan, Cradlepoint. “Beliau merupakan calon yang betul dengan pengalaman yang betul untuk memacu fasa pertumbuhan kita yang seterusnya merentasi rantau Asia Pasifik, memanfaatkan pengedar yang dilantik baru-baru ini dan mengembangkan himpunan rakan kerjasama.”

Nathan menyertai Cradlepoint daripada Cisco Meraki, di situ beliau memegang peranan sebagai Pengurus Negara Australia dan New Zealand. Sebelum ini, beliau merupakan Naib Presiden Analitis Data dan IoT, APAC di Hitachi Vantara, beliau bertanggungjawab untuk memacu elemen strategik dan operasi Jualan APAC serta operasi perniagaan secara keseluruhan bagi perniagaan Analitis Data di Vantara. Sebelum itu, beliau merupakan Naib Presiden, ANZ di Hitachi Vantara dan berada di Juniper Systems selama hampir sedekad memegang pelbagai peranan, termasuklah Pengarah Urusan Australia dan New Zealand. Beliau juga bekerja di Ericsson Australia dan Alcatel Lucent.

"Apabila dunia mula kembali kepada seperti biasa, perniagaan di seluruh rantau Asia Pasifik bersedia untuk memanfaatkan kelebihan ketangkasan dan kebolehpercayaan yang hanya dapat disampaikan oleh WAN wayarles. Saya teruja untuk menerajui Cradlepoint sebagai peneraju pasaran dan penginovasi dalam penyelesaian WAN wayarles untuk perniagaan,” kata Nathan McGregor, Naib Presiden Kanan Jualan APAC di Cradlepoint. "Di samping menyediakan perniagaan dengan penyelesaian rangkaian 4G dan 5G yang menerajui dalam industri, matlamat saya adalah untuk memastikan rakan kerjasama dan pelanggan kami mencapai kelebihan tidak wajar daripada keupayaan pengerahan mengutamakan IT diurus awan dan sifar sentuhan sebenar awan."

Perihal Cradlepoint
Cradlepoint ialah peneraju global dalam penyelesaian pinggir rangkaian wayarles 4G dan 5G yang disampaikan oleh awan. Platform NetCloud™ dan penghala selular Cradlepoint menyampaikan pinggir WAN Wayarles yang menyeluruh, selamat dan berasaskan perisian untuk menghubungkan orang ramai, tempat dan pelbagai perkara di mana-mana sahaja. Lebih 28,500 syarikat perniagaan dan agensi kerajaan di seluruh dunia, termasuk pelbagai organisasi Global 2000 dan agensi sektor awam terkemuka, bergantung pada Cradlepoint untuk memastikan tapak yang kritikal untuk misi, titik perdagangan, angkatan lapangan, kenderaan dan peranti IoT sentiasa terhubung. Cradlepoint diasaskan pada tahun 2006, diperoleh oleh Ericsson pada tahun 2020 dan beroperasi hari ini sebagai subsidiari kendiri dalam teknologi Kawasan Perniagaan dan Perniagaan Baharu untuk Ericsson. Ibu pejabat Cradlepoint terletak di Boise, Idaho, dengan pusat pembangunan di Silicon Valley dan India serta pejabat antarabangsa di Asia Pasifik, Kanada, Eropah, dan Amerika Latin. www.cradlepoint.com

Pertanyaan Media Cradlepoint  
Biana Chamlet
Pengurus Hubungan Awam APAC, Cradlepoint
T. +61452516069
E. [email protected]


GlobeNEwswire

GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.