Expereo memperoleh pembekal akses Internet terurus global, Brodynt

2021-07-08T15:55:47Z

AMSTERDAM, July 08, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Expereo, pembekal global yang terkemuka bagi penyelesaian Internet, SD-WAN, SASE dan Akses Awan terurus, mengumumkan bahawa mereka telah bersetuju untuk memperoleh Brodynt, sebuah pembekal perkhidmatan Internet terurus global. Pemerolehan ini mengukuhkan lagi kedudukan Expereo dalam menyediakan perkhidmatan Internet & SD-WAN terurus global kepada pangkalan pelanggan perusahaan global dan komuniti rakan kongsi pembekal perkhidmatannya.

Berita ini berikutan pemerolehan GlobalInternet, Comsave dan Videns IT Services, iaitu pembekal utama perkhidmatan SD-WAN dan SASE terurus, pada akhir tahun lepas dan awal tahun ini. Pemerolehan ini memperkukuh kedudukan Expereo dalam mengetuai transformasi global terhadap perangkaian ditakrif perisian dan berasaskan Internet. Dengan sokongan penuh pelabur majoriti, Vitruvian Partners dan pelabur minoriti, Apax Partners SAS, Expereo berniat untuk meneruskan strategi pemerolehannya.

Perusahaan global mempercepat transformasi rangkaian mereka susulan kemunculan pandemik COVID-19. Berikutan desakan untuk mempersiap rangkaian global mereka disesuaikan untuk tujuan kerja dari jauh, kesambungan perusahaan global kini sedang berpindah dengan pantas kepada penyelesaian ditakrif perisian dan berasaskan Internet, termasuk melalui penggunaan aplikasi awan yang dipercepat. Kedalaman dan keluasan kepakaran Expereo semasa menyediakan dan mengurus rangkaian ditakrif perisian dan berasaskan Internet dan Akses Awan membolehkan perusahaan yang dikendalikan secara global berbuat demikian dengan mudah, kepercayaan dan keselamatan.

“Expereo membawa capaian global tambahan, platform pengguna dan operasi digital terkemuka, dan pengalaman SD-WAN dan SASE yang saling melengkapi yang akan banyak memanfaatkan pelanggan dan rakan kongsi kami,” kata Marcus Munoz, CEO Bersama Brodynt. “Kami telah membina pangkalan pelanggan dan rakan kongsi yang hebat, serta pasukan hebat yang menyokong mereka,” tambah Marc Mateo, CEO Bersama Brodynt. “Saya berasa teruja untuk melihat perkara ini disepadukan dengan Expereo, membolehkan pengembangan yang lebih pantas dan menambah keupayaan yang lebih luas apabila pasaran bertukar dengan perkhidmatan Internet yang kini menjadi teras kepada rangkaian kesambungan perusahaan global; Expereo membawa skala melakukannya dengan cekap.”

“Ini bergantung pada skala dan menyampaikan pengalaman pelanggan bertaraf dunia,” kata Irwin Fouwels, CEO Expereo. “Apabila keupayaan kami untuk menyumber, mengurus dan meningkatkan prestasi sebarang jenis perkhidmatan rangkaian berasaskan Internet di mana-mana sahaja di dunia, melengkapi teknologi rangkaian kawasan luas tradisional, kini kami menggantikan penyelesaian lapuk tersebut secara cekap. Melapiskan fabrik awan dan antara muka pelanggan digital kita secara berlebihan membawa penyelesaian berasaskan Internet global kepada tahap seterusnya dari segi prestasi dan pengalaman – kami teruja untuk membawa ini kepada pelanggan dan rakan kongsi Brodynt.”

Perihal Expereo

Expereo merupakan pembekal utama bagi penyelesaian rangkaian terurus, termasuk perkhidmatan kesambungan Internet Global, SD-WAN, SASE dan perkhidmatan Akses Awan. Expereo merupakan rakan kongsi dipercayai oleh 30% daripada syarikat Fortune 500 dan menguasakan lokasi syarikat perusahaan dan kerajaan di seluruh dunia, membantu untuk meningkatkan produktiviti perniagaan dengan prestasi Internet yang fleksibel dan optimum.

Vitruvian Partners, sebuah firma pertumbuhan modal dan beli habis antarabangsa yang beribu pejabat di London dengan pejabat merentasi London, Stockholm, Munich, Luxembourg, San Francisco dan Shanghai, telah memperoleh majoriti daripada pegangan saham dalam Expereo pada awal tahun 2021. Apax Partners SAS, sebuah firma ekuiti persendirian terkemuka Eropah yang berpangkalan di Paris, memiliki minoriti pegangan saham di samping Vitruvian. Apax Partners SAS yang beribu pejabat di Paris dan Apax Partners LLP yang beribu pejabat di London memiliki sejarah yang sama tetapi kedua-duanya merupakan firma ekuiti persendirian bebas yang berasingan.

Twitter | LinkedIn

Perihal Brodynt

Brodynt menyediakan perkhidmatan Internet dan SD-WAN terurus global kepada pelanggan perusahaan global dan pembekal perkhidmatan seperti ISP, Pembawa dan Penyepadu Sistem. Diasaskan pada tahun 2012 dengan ibu pejabat di Barcelona, Sepanyol dan pejabat di Austin, Texas, dan Amsterdam, Belanda.

Twitter  | LinkedIn

Q Advisors merupakan butik perbankan pelaburan TMT global, bertindak sebagai penasihat kewangan eksklusif kepada Brodynt berkaitan dengan urus niaga.

CONTACT: Maklumat Hubungan:
Conor McGee
[email protected]

GlobeNEwswire

GlobeNewswire is one of the world’s largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.