DJI Mini 3 Pro Mentakrifkan Semula Perkara yang Boleh Dilakukan oleh Dron Kamera Sub-249g

Ringan, mudah alih dan berkuasa, DJI Mini 3 Pro dibenamkan dengan rangkaian penuh ciri sebagai produk mewah pertama siri DJI Mini

Kuala Lumpur10 Mei 2022 – DJI, peneraju dunia dalam industri dron awam dan teknologi kamera kreatif, hari ini mengeluarkan DJI Mini 3 Pro, dron kamera ringan dan mudah alih yang paling berkuasa. Dengan berat yang kurang daripada 249 gram untuk menjadi mesra dasar di banyak wilayah dan negara, ia menyampaikan ciri lanjutan seperti video 4K/60fps, ActiveTrack, penderiaan halangan tiga arah dan putaran gimbal 90° untuk menangkap pengimejan menegak berkualiti tinggi untuk media sosial, sambil memanjangkan masa penerbangannya kepada lebih 30 minit. DJI Mini 3 Pro memperkasakan pengguna ke mana-mana untuk terbang mini, mencipta besar.

“Apabila kami melancarkan siri dron Mini pada tahun 2019, matlamat kami adalah untuk memberi semua orang cara paling mudah untuk melihat dunia dari atas buat pertama kalinya,” kata Ferdinand Wolf, Pengarah Kreatif di DJI. “Melalui imej dan cerita mereka, kami mendapati betapa berkebolehannya sebuah kamera udara kecil. Hari ini, kami berkongsi penyepaduan keupayaan penerbangan yang sangat baik, kecerdasan dan kepelbagaian pengimejan ke dalam kamera udara ultra ringan kami. DJI Mini 3 Pro meningkatkan tahap tentang perkara yang boleh dicapai oleh dron kamera mudah alih yang berkuasa.”

Kurang Daripada 249 g, Lebih Daripada Berupaya

Mengikut peraturan di banyak negara dan wilayah, dron di bawah 250 gram telah diletakkan dalam kategori dron paling selamat. Di bawah 249 gram, gabungan berat, keselamatan dan prestasi Mini 3 Pro hadir sebagai sumber baharu untuk pencipta kandungan yang sedang bergerak dan juruterbang baharu yang ingin terbang.  Dengan kamera udara mudah alih yang berkuasa ini, lebih ramai orang di seluruh dunia akan menikmati penerbangan yang selamat dan mengakses dunia penceritaan visual yang besar.

Meluaskan Kemungkinan Dron Mini

Melihat ke mana hendak membawa siri Mini seterusnya, DJI bertanya kepada pengguna mereka dan menemui arah yang sempurna: menyepadukan penerbangan cemerlang DJI dan serba boleh pengimejan ke dalam dron terkecilnya. Akhirnya, DJI Mini 3 Pro sangat berkuasa untuk dron yang begitu padat. Seperti pendahulunya – Mavic Mini, Mini 2 dan Mini SE – ia mengekalkan kebolehlipatan padat yang sama untuk pembungkusan dan dibawa ke mana-mana. Namun, Mini 3 Pro dibuat dengan lebih banyak ciri terbina dalam berbanding mana-mana DJI drone lain yang bersaiz serupa. Ini disebabkan oleh prestasi penerbangan yang dipertingkatkan, sistem kamera, hayat bateri dan ciri pintar yang sebelum ini hanya tersedia dalam siri Air dan Mavic.

Direka untuk Menghadapi Kemungkinan Baharu

Setiap lelaran baharu produk DJI ialah peluang untuk meneroka satu soalan: Apa yang boleh dilakukan dengan lebih baik? Satu hasil yang tidak dapat disangkal daripada penerokaan dengan Mini 3 Pro ini ialah reka bentuk struktur baharu yang membawa beberapa peningkatan prestasi. Lengan dan kipas telah dilaraskan untuk penerbangan yang lebih aerodinamik yang meningkatkan masa penerbangan. Reka bentuk baharu ini juga memasang penderia dwipenglihatan ke hadapan dan ke belakang di bahagian paling hadapan dron, meluaskan julat penderiaan untuk penerbangan yang lebih selamat. Reka bentuk semula gimbal yang lengkap membuka lebih banyak sudut kamera berbanding sebelum ini, membolehkan pergerakan seperti tangkapan condong ke atas dan tangkapan menegak. Dengan wajah baharu yang segar, DJI Mini 3 Pro benar-benar membuka kemungkinan yang lebih kreatif.

Penderiaan Halangan untuk Penerbangan Lebih Selamat

Sebagai yang pertama untuk siri dron Mini, DJI Mini 3 Pro menampilkan Tri-Directional Obstacle Sensing, yang terdiri daripada penderia visual ke hadapan, ke belakang dan ke bawah. Penderia ke hadapan dan ke bawah mempunyai medan pandangan yang lebih luas, memberikan liputan yang lancar untuk perancangan laluan dan kesedaran alam sekitar yang lebih baik. Penderia-penderia ini juga mendayakan Sistem Bantuan Juruterbang Lanjutan (APAS) 4.0, yang secara automatik mengesan dan mencari laluan yang lebih selamat di sekeliling halangan semasa penerbangan. Selain itu, penderia ini juga membolehkan keseluruhan suite FocusTrack, yang membolehkan pengguna memilih subjek yang dikekalkan oleh dron secara automatik dalam bahagian tengah bingkai semasa penerbangan sambil merancang laluan penerbangan yang selamat secara automatik. Terima kasih kepada sistem penderiaannya yang dipertingkatkan, DJI Mini 3 Pro ialah yang pertama daripada barisan Mini yang menyepadukan APAS dan FocusTrack.

Sistem Kamera untuk Kandungan Pro-Kualiti

DJI Mini 3 Pro juga membawakan sistem pengimejan yang dipertingkatkan sepenuhnya. Penderia kamera CMOS 1/1.3 inci mempunyai dwi ISO asli, teknologi penangkapan yang sebelum ini hanya tersedia di pawagam dan beberapa kamera tunggal mikro. Ia juga mempunyai apertur f/1.7 dan menangkap imej sehingga 48MP dan video sehingga 4K/60fps. Untuk membantu menangkap kandungan berkualiti tinggi yang mudah dimuat naik, kamera berputar 90 darjah untuk Penangkapan Menegak Benar, mencipta foto dan video yang luar biasa dalam orientasi potret tanpa pengezuman dan pemangkasan imej pemotongan-kualiti. Untuk perincian yang paling jelas, rakaman video HDR tersedia pada kadar bingkai sehingga 30fps dan Penangkapan Menegak Benar memutar kamera 90 untuk kandungan media sosial berkualiti tinggi yang mungkin. Profil warna biasa tersedia untuk pengeditan dalam aplikasi pantas, manakala D-Cinelike membenarkan lebih banyak kemungkinan pasca pengeditan. Julat zum video digital sehingga 2x tersedia dalam 4K, 3x dalam 2.7K dan 4x dalam HD Penuh. Antara maklum balas utama pengguna, DJI Mini 3 Pro juga telah mempertingkatkan prestasi imej dengan piksel 2.4μm yang menangkap lebih banyak butiran imej, yang sangat membantu dalam pencahayaan rendah dan malam.

Lanjutan Jangka Hayat Bateri dan Jarak Penghantaran

Walaupun DJI Mini 3 Pro berada di bawah 249 gram, ia masih tiba dengan masa penerbangan lanjutan. Pada penerbangan maksimum 34 minit, Mini 3 Pro boleh menangkap lebih banyak landskap dan destinasi dengan sekali cas. Untuk memberi pengguna lebih banyak pilihan, Mini 3 Pro turut memperkenalkan pilihan bateri penerbangan lanjutan buat kali pertamanya dalam sejarah dron DJI. Bateri Penerbangan Pintar Plus membolehkan masa penerbangan maksimum selama 47 minit, keupayaan yang belum pernah berlaku sebelum ini untuk dron bersaiz ini. [[1]] Berpasangan sempurna dengan masa penerbangan lanjutan ini, Mini 3 Pro menampilkan sistem transmisi O3, yang memberikan paparan langsung 1080p yang jelas dari jarak sejauh 12 km. [[2]]

Tangkap Seperti Pro dengan Ciri Pintar

Penambahbaikan pada DJI Mini 3 Pro telah menjadikannya kamera terbang yang sangat baik tetapi bukan itu sahaja. Satu set lengkap mod tangkapan pintar daripada siri Air dan Mavic DJI kini tersedia pada Mini 3 Pro untuk membolehkan anda mencipta seperti tidak pernah berlaku sebelum ini. Dengan satu ketikan, anda boleh melakukan perkara berikut:

 • Suite FocusTrack
  • Spotlight 2.0 mengekalkan subjek dalam bingkai semasa anda terbang secara manual.
  • Tempat Menarik 3.0 membulatkan subjek dalam jejari dan kelajuan penerbangan yang ditetapkan.
  • ActiveTrack 4.0 mengikuti subjek dalam dua cara yang boleh dipilih:
   • Jejak: Pesawat menjejaki subjek pada jarak yang tetap
   • Selari: Pesawat menjejaki subjek semasa terbang di sebelahnya pada sudut dan jarak yang tetap
 • QuickShots
  • Dronie: Pesawat terbang ke belakang dan ke atas dengan kamera dikunci pada subjek.
  • Helix: Pesawat terbang ke atas dan berputar mengelilingi subjek.
  • Roket: Pesawat terbang ke atas dengan kamera menghadap ke bawah.
  • Lingkungan: Bulatan pesawat mengelilingi subjek.
  • Boomerang: Pesawat terbang mengelilingi subjek dalam laluan bujur, naik semasa ia terbang dan menurun apabila ia kembali.
  • Asteroid: Pesawat mencipta syot yang bermula sebagai panorama sfera tinggi di atas subjek dan berakhir dengan syot biasa berlegar berhampiran subjek.
 • MasterShots: Mengekalkan subjek di tengah-tengah bingkai sambil melaksanakan olah gerak yang berbeza mengikut urutan untuk menjana video sinematik pendek.
 • Hyperlapse: Mencipta selang masa dinamik di mana pesawat terbang pada laluan yang ditetapkan semasa tangkapan.

Memperkenalkan DJI RC

DJI Mini 3 Pro sesuai untuk mereka yang terbang buat kali pertama atau kembali untuk mendapatkan lebih banyak lagi. Untuk memenuhi keperluan semua orang, DJI juga mengembangkan barisan alat kawalan jauhnya dengan DJI RC, alat kawalan jauh ringan dengan skrin sentuh terbina dalam 5.5 inci.[[3]] Dengan aplikasi DJI Fly yang telah disepadukan, pengguna tidak perlu memasang telefon pintar mereka pada pengawal mereka, membebaskan peranti peribadi mereka semasa pengalaman terbang.

Aksesori untuk Meningkatkan Penerbangan Anda

Untuk memanfaatkan sepenuhnya setiap penerbangan, DJI Mini 3 Pro tiba dengan beberapa aksesori yang tersedia:

 • Bateri Penerbangan Pintar DJI Mini 3 Pro mempunyai masa penerbangan maksimum 34 min
 • Bateri Penerbangan Pintar DJI Mini 3 Pro Plus mempunyai masa penerbangan maksimum 47 min [1]
 • Hab Pengecasan Dua Hala DJI Mini 3 Pro mengecas Bateri Penerbangan Pintar Mini 3 Pro mengikut urutan
 • Set Penapis ND DJI Mini 3 Pro (ND 16/64/256) membolehkan Mini 3 Pro menangkap lebih perincian dalam keadaan paling terang
 • Kipas DJI Mini 3 Pro adalah penting untuk membantu memastikan penerbangan yang boleh dipercayai pada setiap masa
 • Pengecas USB-C DJI 30W mengecas Bateri Penerbangan Pintar kepada 0-100% dalam masa 64 minit sahaja dan Bateri Penerbangan Pintar Plus dalam masa 101 minit

Harga dan Ketersediaan

ProdukHarga
DJI Mini 3 Pro
DJI Mini 3 ProRM3,399
DJI Mini 3 Pro + Fly More KitRM4,199
DJI Mini 3 Pro + Fly More Kit PlusRM4,499
DJI Mini 3 Pro (DJI RC)
DJI Mini 3 Pro (DJI RC)RM4,199
DJI Mini 3 Pro (DJI RC)+ Fly More KitRM4,999
DJI Mini 3 Pro (DJI RC) + Fly More Kit PlusRM5,199
DJI Mini 3 Pro Fly More Kit
DJI Mini 3 Pro Fly More KitRM879
DJI Mini 3 Pro Fly More Kit PlusRM1,169

DJI Mini 3 Pro tersedia untuk pembelian hari ini, daripada rakan kongsi runcit (rujuk jadual seperti di bawah), Lazada dan Shopee yang dibenarkan dalam beberapa konfigurasi, sehingga 16 Mei 2022.

DJI Mini 3 Pro Mentakrifkan Semula Perkara yang Boleh Dilakukan oleh Dron Kamera Sub-249g

Pelanggan yang melengkapkan tempahan mereka melalui kedai rasmi DJI Shopee dan Lazada semasa tempoh prapesanan akan layak menerima baucar eksklusif dalam talian RM50 untuk Aksesori Mini 3 Pro DJI. Di samping itu, pelanggan juga akan berpeluang untuk memenangi DJI Pocket 2 dan barangan rasmi DJI! 

*Terma & Syarat dikenakan.

Tambahan pula, pelanggan dialu-alukan untuk melawati Kedai Flagship DJI dan Kedai Authorized DJI yang dinyatakan di bawah untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang produk.

DJI Stor Perdana: DJI @ Pavilion, Kuala Lumpur
Authorized Store:  DJI @ One Utama, DJI @ Sunway Pyramid, DJI @ Paradigm Mall, DJI @ IOI City Mall, DJI @ Gurney Plaza, Penang.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang semua ciri, aksesori dan keupayaan baharu, sila lawati https://www.dji.com/dji-mini-3-pro.

Imej dan aset boleh didapati di pautan ini: https://bit.ly/DJIMini3Pro

DJI Mini 3 Pro untuk SkyPixel

DJI teruja untuk melihat jenis karya kreatif baharu yang akan direalisasikan dengan Mini 3 Pro. Untuk membawa peluang ini kepada dunia, SkyPixel turut melancarkan dua kempen yang akan memberi peluang kepada juruterbang di mana-mana untuk terbang dan merakam dengan dron mini canggih baharu ini. Program Percubaan Produk SkyPixel yang akan datang akan memilih pengguna untuk menerima Mini 3 Pro untuk masa yang terhad bagi mencipta dan berkongsi kandungan mereka kepada khalayak yang lebih luas. Selain itu, Cabaran Kandungan Kreatif Mini 3 Pro adalah pertandingan untuk melihat gambar dan video terbaik yang boleh dihasilkan oleh komuniti udara dan sekaligus memenangi hadiah. Untuk maklumat lebih terperinci, sila layari laman web rasmi SkyPixel.


[1] Apabila menggunakan Bateri Penerbangan Pintar Plus, berat berlepas DJI Mini 3 Pro akan melebihi 249 gram. Disebabkan oleh undang-undang dan peraturan tempatan yang mengehadkan dron pada atau melebihi 250 gram, DJI Mini 3 Pro Bateri Penerbangan Pintar Plus tidak tersedia di semua negara dan wilayah.

 

[3] DJI RC kini serasi dengan DJI Mini 3 Pro dan akan mengembang ke lebih banyak model dron pada masa hadapan.

© 2023 BlackButterfly DesignArts