Bekerjasama Dalam Program Perpustakaan Digital  Di Pulau Pinang

Kumpulan menaja komputer riba bernilai RM342,936 untuk sekolah terpilih di negeri

Pulau Pinang, 23 Mei 2023 – SNS Network (M) Sdn Bhd, anak syarikat SNS Network Technology Berhad (“SNS” atau “Kumpulan”; Bursa: SNS, 0259), pembekal terkemuka sistem dan penyelesaian ICT, mengumumkan kerjasama dengan Persatuan Kebajikan 88 Captains Pulau Pinang (88 Captains) di bawah “Program Perpustakaan Digital 5G” untuk melengkapkan sekolah di Pulau Pinang dengan sambungan jalur lebar tanpa wayar 5G.

Sebagai sebahagian daripada kerjasama itu, SNS akan menaja 264 unit JOI Classmate 10 berjumlah RM342,936 kepada 88 sekolah terpilih di Pulau Pinang sebagai sebahagian daripada projek perintis yang membolehkan pelajar mendapat akses yang lebih baik ke Perpustakaan Digital sekolah mereka pada bila-bila masa dan di mana sahaja melalui penyediaan jalur lebar berkelajuan tinggi tanpa gangguan. Setiap sekolah ini akan menerima Pelayan Akses Kandungan yang boleh menyimpan ribuan e-buku, modem dengan jalur lebar 5G, dan tiga unit komputer riba.

88 Captains juga menyasarkan untuk meluaskan program itu ke semua sekolah di Pulau Pinang dan SNS bersedia menyokong penuh usahanya dalam membangunkan ekosistem bakat yang berkembang maju di Pulau Pinang. SNS percaya bahawa kelajuan jalur lebar adalah penting dalam sistem pendidikan hari ini manakala Perpustakaan Digital adalah penting sebagai platform untuk menempatkan semua kandungan digital untuk pelajar dan menggalakkan kerjasama dalam kalangan guru melalui Pelayan Akses Kandungan berasaskan Intel.

Pengarah Urusan SNS, Ko Yun Hung berkata, “Sebagai penyedia teknologi, peranti JOI® kami memberi tambah nilai kepada pendidikan yang merentas spektrum dan menjadikan perjalanan pendidikan lebih menarik, dinamik, lebih kaya serta lebih memuaskan. Kami sentiasa komited dalam memacu perubahan positif dalam transformasi pendidikan dan kami percaya inisiatif ini akan menjadi asas pendidikan yang berkesan yang akan merevolusikan persekitaran pembelajaran digital”

Bekerjasama Dalam Program Perpustakaan Digital  Di Pulau Pinang
YB Dato’ Seri Dr. Ooi Eng Hock

Pengerusi 88 Captains Pulau Pinang, YB Dato’ Seri Dr. Ooi Eng Hock berkata, “Kerjasama seperti ini adalah langkah bijak dan menerusi kerjasama kami sebelum ini dengan universiti tempatan untuk mendapatkan pembiayaan untuk pelajar yang layak di negeri ini. Program 5G semasa adalah usaha kolektif badan masing-masing dalam membawa pendidikan di negeri ini ke hadapan dalam Industri 4.0. Kami berbesar hati untuk menyelaraskan usaha ini untuk mempercepatkan sambungan jalur lebar 5G di sekolah-sekolah Pulau Pinang, dan kami menghargai pemimpin teknologi terkemuka seperti Intel dan YTL, bekerjasama dengan Kluster Sains Pulau Pinang, untuk mencipta peluang pembelajaran baharu dan dipertingkatkan bagi mempercepatkan transformasi digital dalam pendidikan.”

Untuk maklumat lanjut mengenai Rangkaian SNS dan tawarannya, sila layari: https://www.sns.com.my/

© 2024 BlackButterfly DesignArts