ARTRONIQ TERAJUI REVOLUSI E MOTOR DI MALAYSIA

Artroniq Membuka Jalan Untuk Mobiliti Elektrik di Malaysia apabila Kumpulan Melancarkan United E-Motor, Dengan Memerhatikan Pertumbuhan Mampan dan Meningkatkan Nilai Pelabur

Kuala Lumpur, 30 Oktober 2023 – Artroniq Berhad (“Artroniq”),Artroniq Berhad (“Artroniq”), pesaing utama di Pasaran ACE, dengan langkah mengubah permainannya untuk industri kenderaan elektrik Malaysia, telah memperkenalkan United E-Motor yang dinanti-nantikan ke pasaran Malaysia .

Kerjasama ini dengan jenama motosikal elektrik utama pengeluar Indonesia PT. Terang Dunia Internusa (“PT TDI”) menandakan visi Artroniq yang berfikiran ke hadapan dan komitmen terhadap inovasi yang mampan, menjanjikan peluang pelaburan yang menarik.

Acara pelancaran, yang ditetapkan pada 2:00 petang pada 30 Oktober 2023 di Piazza Pavilion Bukit Jalil, akan menjadi lebih daripada sekadar pengenalan produk. Di samping persembahan aksi motosikal elektrik, peserta akan merasai sendiri kehebatan model TX3000 dan TX1800. TX3000 mempunyai kelajuan tertinggi 90 km/j dan jarak 120 km dengan sekali cas, manakala TX1800 mengecas dari 0-80% dalam masa 1.5 jam sahaja.

Kedua-dua model melambangkan kemudahan moden dengan ciri seperti Bluetooth terbina dalam, aplikasi mudah alih khusus dan banyak lagi.

Kerjasama antara United E-Motor jenama Indonesia berpengalaman dan Artroniq Bhd adalah bukti pandangan jauh strategik Artroniq.

Perkongsian ini, yang dirasmikan pada September 2023, membolehkan Artroniq bukan sahaja membawa mobiliti elektrik kepada rakyat Malaysia tetapi juga untuk menyepadukan teknologi proprietari termaju dan proses pemasangan United E-Motor, mengukuhkan lagi kedudukan Artroniq dalam pasaran.

Selain itu, dengan Malaysia menjadi negara sulung yang mengalu-alukan jenama Indonesia yang ikonik ini, Artroniq dijadualkan membuka kedai berkonsepkan pengalaman di tiga lokasi utama, memperkasakan jejak dan kebolehcapaiannya.

Encik Marcus Chin Choon Wei, CFO Artroniq, mengulas, “Hari ini menandakan satu langkah penting dalam perjalanan Artroniq ke arah memupuk mobiliti elektrik yang mampan dalam pasaran Malaysia. Kami sangat gembira dapat bekerjasama dengan PT. Terang Dunia Internusa, perintis dalam bidang ini.

L-R:

1. Mr. Marcus Chin Choon Wei, CFO of Artroniq

2. His Excellency (H.E) Dato’ Indera Hermono, Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of the Republic of Indonesia to Malaysia

3. Bapak Henry Mulyadi, Founder of United e-Motor

Kerjasama ini bukan sahaja mengukuhkan kedudukan kami dalam pasaran tetapi juga menjadi bukti komitmen kami ke arah menawarkan penyelesaian terobosan untuk pemegang kepentingan kami. Saya yakin perkongsian kami dengan United E-Motor akan membuka kunci nilai yang tiada tandingan untuk pelabur kami dan menyumbang untuk masa depan yang lebih hijau.”

Perlu diperhatikan bahawa motosikal elektrik tercanggih ini merupakan mod pengangkutan yang dipilih untuk pemimpin dunia pada sidang kemuncak G20 2022. Dengan Artroniq menerajui pengenalan ini, pelabur dan pengguna Malaysia boleh menjangka kesan transformatif terhadap landskap pengangkutan negara.

Memandangkan sinergi antara warisan United E-Motor dan keupayaan teguh Artroniq, perkongsian itu bersedia untuk pertumbuhan mampan. Usaha ini menerokai dalam pembuatan bateri motosikal elektrik, pengecas dan konsep stesen pertukaran bateri menyerlahkan cita-cita dan potensi Artroniq untuk pertumbuhan yang meluas.

Sehingga 27 Oktober 2023, harga saham Artroniq ialah RM0.85, mewakili modal pasaran RM342.0 juta.

© 2024 BlackButterfly DesignArts