AmBank BizRACE Musim 4: Memperkenalkan 30 Perniagaan Siap Sedia Masa Depan Terbaik Malaysia

AmBank BizRACE Musim 4: Memperkenalkan 30 Perniagaan Siap Sedia Masa Depan Terbaik Malaysia

Kumpulan AmBank hari ini mengumumkan pemilihan 30 perniagaan cemerlang yang mara ke fasa seterusnya pertandingan AmBank BizRACE Musim ke-4 yang sangat kompetitif. Hampir 1,000 syarikat inovatif dari seluruh Malaysia bersaing untuk mendapatkan tempat dalam program transformatif ini, yang direka untuk mempercepatkan pertumbuhan dan penyepaduan teknologi termaju dan amalan kemampanan dalam industri tempatan.

Syarikat yang dipilih, yang telah beroperasi selama tiga hingga 60 tahun merentasi pelbagai industri, berkongsi komitmen untuk menerima pakai teknologi Revolusi Industri 4.0 (IR 4.0) dan prinsip Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (ESG). Musim ke-4 memberi fokus kepada memperhalusi proses pembuatan dan meningkatkan kemampanan melalui penggunaan teknologi termaju.

30 Finalis Terbaik kini menjalani siri pembangunan dan bimbingan yang komprehensif oleh pakar teknikal dalam industri. Ini termasuk lawatan sambil belajar di kilang-kilang untuk menilai ruang yang boleh diperbaiki dan keupayaan automasi pintar setiap syarikat diikuti dengan pembangunan dan

bimbingan satu-sama-satu ke arah melangkah lebih jauh dalam penggunaan IR4.0 dan ESG.

Sebagai sebahagian daripada AmBank BizRACE Musim ke-4, AmBank telah bekerjasama dengan rakan kongsi yang berpengalaman seperti Bosch Rexroth Malaysia, Malaysian Green Technology and Climate Change Corporation (MGTC), Malaysian Consortium of Mid-Tier Companies (MCMTC), Pantas Software, YGL Convergence Berhad, dan Kolej Undang-undang Australia. Perkongsian ini meningkatkan nilai program yang ditawarkan, yang termasuk pelbagai panduan yang diketuai pakar, bengkel strategik yang disasarkan dan peluang untuk sokongan kewangan.

Christopher Yap, Pengarah Urusan Perbankan Perniagaan di Kumpulan AmBank, mengulas, “Persekitaran perindustrian Malaysia menuntut perniagaan untuk terus berdaya saing melalui teknologi inovatif dan proses yang cekap. AmBank BizRACE Musim ke-4 memperkasakan pemimpin perniagaan dan pasukan mereka untuk mengemudi peralihan ini ke arah pembuatan yang mampan dengan melengkapkan mereka dengan pengetahuan dan alatan yang diperlukan untuk berjaya. Program ini memupuk pembangunan mampan peserta dan melengkapkan mereka untuk berkembang maju dalam landskap baharu ini.”

AmBank BizRACE Musim 4 Memperkenalkan 30 Perniagaan Siap Sedia Masa Depan Terbaik Malaysia
Christopher Yap, Pengarah Urusan Perbankan Perniagaan di Kumpulan AmBank

Ko Chuan Zhen, Ketua Pegawai Eksekutif Plus Xnergy Holdings Sdn. Bhd, mennyingkap kembali pengalaman selaku naib juara pertama syarikatnya dalam BizRACE Musim pertama, dengan menyatakan, “BizRACE merupakan pemangkin kepada Plus Xnergy. Melalui BizRACE, kami mengukuhkan komitmen kami terhadap kemampanan, memperhalusi strategi kami dan memupuk penyelesaian inovatif. Ia menjelaskan kedudukan pasaran kami dan menentukan bidang utama untuk kesan yang mampan. Dengan menerima tenaga boleh diperbaharui dan matlamat ESG, Plus Xnergy telah

menjadi lebih berdaya saing dan memberi kesan. Kami amat percaya kemampanan harus menjadi teras setiap strategi perniagaan.”

Yeong Chia Chung, Pengarah Urusan Cloudhax Sdn Bhd, pengendali Ticket2u.com.my, mengenang kembali pencapaian mereka dalam AmBank BizRACE Musim ke-2, dengan menyatakan, “Menyertai BizRACE secara ketara meningkatkan profil Ticket2u.com.my dan meluaskan jangkauan pasaran kami melalui pakar bimbingan dan rangkaian strategik dengan pemimpin industri. Ini telah mempertajamkan operasi dan strategi kami, meningkatkan daya saing kami. Bagi peserta BizRACE pada masa hadapan, rebut setiap peluang untuk menjalinkan rangkaian dan menyesuaikan diri berdasarkan pandangan yang tidak ternilai yang diperolehi. Program ini adalah pemangkin untuk inovasi dan pertumbuhan “

BizRACE musim ini akan menyaksikan 30 perniagaan teratas mempamerkan model perniagaan mereka yang dipertingkatkan kepada panel rakan kongsi industri, sambil mereka bersaing untuk mendapatkan tempat dalam kalangan 10 Terbaik. Maklumat lanjut mengenai 30 finalis Terbaik dan kemas kini tentang kemajuan mereka boleh didapati di AmBank Laman web rasmi BizRACE di www.ambankbizclub.com.

© 2024 BlackButterfly DesignArts