Air Mineral Cactus Menjalin Kerjasama dengan Pelancongan Perak untuk Mempromosikan Kempen “Tahun Melawat Perak 2024”

Kira-kira 7 juta karton air mineral Cactus dengan label VPY2024 untuk diedarkan ke seluruh negara

Kuala Lumpur, 11 Januari 2024Chuan Sin Sdn Bhd (CSSB atau “Syarikat”), pengeluar air botol terkemuka, dengan bangganya mengumumkan bahawa ia telah menandatangani Memorandum Persefahaman (MOU) dengan Tourism Perak Management Berhad. Kerjasama itu bertujuan untuk bersama-sama mempromosikan amalan dan inisiatif pelancongan mampan untuk kempen ‘Visit Perak Year 2024’ (VPY2024) oleh Tourism Perak Malaysia.

Air Mineral Cactus Menjalin Kerjasama dengan Pelancongan Perak untuk Mempromosikan Kempen “Tahun Melawat Perak 2024”
Dari kiri: YB Teh Kok Lim, Pengerusi Jawatankuasa Sains, Alam Sekitar dan Teknologi Hijau; YB Loh Sze Yee, Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Industri, Pelaburan dan Pembangunan Koridor; Cik Nurmalis Binti Musa, Ketua Pegawai Eksekutif Tourism Perak Management Berhad; Dr. Chuah Chaw Teo, Pengarah R&D; Cik Winnie Chin, Ketua Perhubungan Awam dan YB Ong Seng Guan, ADUN Pokok Assam

Dr. Chuah Chaw Teo berkata, “Kami sangat bersemangat untuk bekerjasama dengan Tourism Malaysia Perak dalam usaha ini untuk mempromosikan amalan pelancongan mampan di Perak. Untuk kempen ini, kira-kira 7 juta kotak air mineral semulajadi Cactus 500ml dan 1500ml dengan label eksklusif yang menonjolkan 11 destinasi pelancongan di Perak akan diedarkan ke seluruh negara untuk menggiatkan semula industri pelancongan Perak.”

11 destinasi pelancongan itu termasuk Istana Kelly, Gua Tempurung, Stesen Kereta Api Ipoh, Istana di Kuala Kangsar, Menara Chon Dong Teluk Intan, Pulau Giam, Taman Negeri Royal Belum, Zoo Taiping, Korek Timah Tanjung Tualang No 5, River Explorer White Water Rafting di Gopeng dan Spritzer EcoPark.

Perjanjian perkongsian itu dirasmikan antara Ketua Pegawai Eksekutif Tourism Perak, Nurmalis Musa dan Pengarah R&D, Dr. Chuah Chaw Teo; dan disaksikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Pelaburan, Industri, dan Pembangunan Koridor Negeri Perak, YB Loh Sze Yee dan Ketua PR, Winnie Chin.

Menurut YB Loh Sze Yee, kerjasama strategik ini akan mempromosikan destinasi pelancongan Perak dengan berkesan. “Dengan sokongan tidak berbelah bahagi daripada air mineral semulajadi Cactus yang digemari rakyat, kita dapat mempamerkan destinasi pelancongan Perak di seluruh negara. Dari perspektif pelancongan, Tourism Perak berbangga kerana Air Mineral Cactus akan melancarkan pembungkusan eksklusif yang menampilkan 11 tarikan pelancong ikonik di negeri ini. ,” katanya.

Inisiatif itu dilancarkan sempena Tahun Melawat Perak 2024, oleh kerajaan negeri Perak untuk merancakkan pelancongan di wilayah itu dan bertujuan menarik pelancong domestik dan antarabangsa untuk merasai keindahan dan kekayaan budaya yang pelbagai di seluruh Perak.

© 2023 BlackButterfly DesignArts