Acara Larian Untuk Malaysia Yang Lebih Bersatu

Hypergear #GoHyper Splash Dash for #KeluargaMalaysia

Petaling Jaya, 23rd September 2022 – Disebabkan oleh pandemik, ramai yang memilih untuk bersenam di dalam ruang tertutup. Tetapi sejak April 2022, kita melihat ramai rakyat Malaysia kini lebih selesa dan mula menerokai kawasan luar yang luas terbentang untuk kekal aktif, malah membenarkan kanak-kanak mengamati dan meneroka keajaiban alam semula jadi. Hypergear Malaysia mengajak rakyat Malaysia untuk menyertai acara #GoHyper yang julung kalinya diadakan di MAEPS Serdang, Selangor pada 25 September 2022.

Terletak di salah sebuah taman pengembaraan untuk keseronokan keluarga yang paling indah, acara #GoHyper akan menjadi salah satu acara yang menitikberatkan nilai kekeluargaan dan penyatuan kerana peserta seawal usia 3 tahun dan ke atas boleh mengambil bahagian dalam ‘Fun Run’ sejauh 5km ini. Bukan itu sahaja, acara ‘Splash Dash Edition’ ini akan menjadi acara yang paling basah dan menyeronokkan yang bertujuan untuk menggalakkan pelari ‘Break the Boundaries’ dan berlari tanpa risau walaupun dalam keadaan basah lencun. Mempromosikan keseronokan keluarga yang ringan, pelari akan melalui beberapa siri halangan air yang menyeronokkan yang juga berfungsi sebagai tempat bergambar yang baik untuk kenangan yang berharga.

Sempena Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia, sebahagian hasil daripada acara itu akan disalurkan kepada Pasukan #KeluargaMalaysia untuk menampung perbelanjaan ekspedisi mereka ke Antartika. Hypergear Malaysia dengan sukacitanya mengumumkan bahawa mereka akan menyokong usaha bermakna ini kerana Pasukan #KeluargaMalaysia akan menjadi trio berbilang bangsa pertama yang mendaki Vinson Massif, yang merupakan gunung tertinggi di Antartika.

Melalui ekspedisi mereka, mereka bertiga ingin meningkatkan kesedaran awam mengenai kesan pemanasan global. Dalam masa yang sama, ketiga-tiga mereka akan menggunakan luncur salji semula jadi, untuk mengemudi perjalanan mereka secara mampan. Mereka ingin menyeru orang ramai untuk mengambil langkah awal dalam mengurangkan jejak karbon dan mempertimbangkan untuk menanam pokok pada setiap tahun untuk menghijaukan semula bumi dan mengurangkan kesan pemanasan global. Sebelum ekspedisi mereka pada penghujung tahun 2022, 3 pendaki, Ravi Everest, Abang Polar, Son of the Sun (Tom Ng), akan menjalani latihan mampan secara ketat yang mencabar ketahanan fizikal, mental dan jiwa mereka. Mereka juga akan membuat penampilan rasmi sebagai satu pasukan di majlis perasmian #GoHyper Splash Dash.

Pengarah Pengurusan Hypergear Malaysia Jack Lee menyatakan bahawa beliau sangat teruja melihat penubuhan kumpulan ini kerana ia sangat bermakna bagi rakyat Malaysia dalam menjadi sebuah negara yang lebih aktif dan bersatu sambil mengiktiraf. Keghairahan tiga kaum berkumpul dengan satu visi bersatu untuk menakluki Antartika dengan cara yang paling mampan bukan sahaja menarik dan mencabar tetapi juga patut dipuji dan diiktiraf.

“Di Hypergear, kami berjanji untuk sentiasa menyokong Pasukan #KeluargaMalaysia kerana kami ingin melihat generasi akan datang terus membawa obor komuniti yang lebih sihat dan bersatu. Hypergear juga dibina dan dikekalkan atas asas menggalakkan masyarakat untuk “Terokai Dunia” dan melakukan lebih banyak pengembaraan tanpa had atau keraguan. Dengan prinsip ini, kami berbesar hati untuk menaja ketiga-tiga mereka dan menyokong usaha itu.”, kata Jack.

Ingin menyertai #GoHyper Splash Dash Edition untuk menunjukkan sokongan anda kepada wira-wira Malaysia ini, layari www.gohyper.run. Setiap pelari yang mendaftar juga layak mendapat barangan hebat seperti Baju Larian Eksklusif Break The Boundaries Dry Fit, Hypergear Waterproof Dry Bag 5L – Edisi Splash Dash dan Pingat Penamat Edisi Terhad. 

© 2023 BlackButterfly DesignArts