22 Tips Buat Sales Pantas di FB – Video Siri SifuFBAds

22 video siri eksklusif dari SifuFBAds mendedahkan tips, strategi terkini dan bagaimana untuk menggunakan FB untuk meningkatkan jualan online.

Video 22: Handling Objection

Kebiasaannya, prospek yang menghubungi anda kemungkinan dah berminat nak dapatkan produk anda. Tetapi masih ada kemusykilan dari segi harga, keberkesanan, ketahanan, ketulinan atau kesan sampingan produk tersebut. Sebagai seorang peniaga, anda perlu bijak tangani dan jawab soalan dari prospek. Dalam video ini, trainer SifuFBads akan kongsikan contoh-contoh bantahan yang biasa diterima berserta cara untuk tanganinya.

Video 21: Like Marketing

Adakah like marketing ini penting? Ya, jika anda betul-betul serius nak buat bisnes di Facebook untuk jangka masa panjang. Kalau kejap je, tak perlu buat like marketing. Fokus pada sales je. Ada banyak manfaat yang anda boleh dapat jika ada likes yang banyak. Apa dia? Jom terus tonton video ini.

Video 20: Buying Trigger
Apa yang dimaksudkan buying trigger?  Buying trigger ialah faktor yang membuatkan prospek berasa keinginan untuk memiliki, mencuba, merasai, dan akhirnya bertindak untuk membeli. Ada beberapa elemen penting yang perlu ada dalam buying trigger ini. Mari kita sama-sama tonton video ini untuk ketahuinya.

Video 19: Softsell

Ini adalah teknik menjual tanpa menjual. Kenapa teknik ini digunakan? Sebab orang tak suka penjual. So, kita jangan la jadi penjual, tapi jadilah penasihat pelanggan untuk buat pembelian. Ada banyak cara nak buat softsell. Dalam video ini, trainer SifuFbads akan kongsikan caranya…watch now!

Video 18: Follow Up

Follow up adalah satu tindakan untuk memujuk prospek yang berminat untuk membuat pembelian. Kenapa kita perlu follow up prospek? Kita dah keluarkan kos iklan untuk dapatkan prospek, agak rugi kalau kita asyik mencari prospek baru. Dari 1000 prospek yang kita dapat, berapa banyak yang dah jadi pembeli?Lebih banyak, lebih baik! Kita dah dapat JIMATKAN banyak kos iklan dan tingkatkan profit bisnes. Dalam video kali ini, saya nak tunjukkan cara follow up yang betul. Jom tonton.

Video 17: Split Test

Merupakan salah satu strategi untuk anda DETECT & TRACE iklan mana yang paling berkesan. Memang ia memerlukan bajet iklan yang agak besar, tapi percayalah, lepas anda jumpa iklan yang paling efektif, berkesan dan ‘LULUS’ dari segi matematik Fb Ads, anda pasti akan hasilkan UNTUNG YANG BESAR! So, pesanan sy untuk anda. jangan takut nak labur untuk buat split test. Sapa lagi nak buat split test kalau bukan anda?

Video 16: Raving Fans

Pernah tak anda terfikir… camne nk buatkan org berebut2 nk dptkan produk anda? Lebih2 lg jika anda jual produk baru… Caranya dgn bina RAVING FANS. Inilah antara rahsia bagaimana ramai student SifuFBads mampu jana sales dalam tempoh singkat! Teringin nak ada raving fans sendiri? Jom tonton video ni sekarang…

Video 15: Seeding Marketing

Sebelum lancarkan produk baru, anda perlu berikan sedikit preview dan info mengenai produk anda. Bukan menjual, tapi bercerita mengenai produk baru yang bakal dijual pada masa akan datang. Teknik ini digunakan sebelum memulakan buzz marketing. Jom tonton video ini untuk ketahuinya.

Video 14: Buzz Marketing

Salah satu teknik marketingpower untuk promosikan produk baru. Ia adalah teknik buat “kecoh” dulu sebelum menjual. Produk yang anda bakal jual akan VIRAL. Engagement & awareness akan meningkat, dan akhirnya ramai yang akan berminat nak dapatkan produk anda. Teringin nak menggunakannya? Saya ada kongsikan dalam video ini.

Video 13: Back-End

Dalam video kali ini, saya nak kongsikan bagaimana tingkatkan sales dengan menggunakan “Back-End”. Apa yang dimaksudkan dengan back-end? Selepas pelanggan buat bayaran, baru kita berikan offer produk lain. Tonton video ini untuk keterangan lanjut…

Video 12: Upsell

Orite! Kali ni, saya akan share tips mengenai UPSELL. Anda tahu tak UPSELL ni apa? Jualan atas jualan. Alamak.. Konfius ke? Takpe. Anda akan lebih faham selepas menonton video ini.

Video 11: Retargeting

Untuk siri seterusnya… saya bakal dedahkan kelebihan ‘retargeting’. Anda tahu maksud ‘retargeting’ ni? Ia adalah kita paparkan iklan. Kepada mereka yg sudah kenal, atau sudah tahu tentang kita. Contohnya; Paparkan iklan kepada fans kita sendiri. Kepada lead atau database sedia ada. Atau pun kepada mereka yg masuk ke website kita. Faham ke faham? Kalau faham, bagus! Boleh tonton video tips bertajuk RETARGETING.

Video 10: Timing

Tahukah anda, TIMING sesangat penting dalam menjalankan sesuatu kempen iklan? Untuk launch produk baru juga memerlukan TIMING yang tepat. Sebagai contoh; Pakaian paling mudah dijual ketika bulan ramadhan. Tapi jam berapa? Hari apa?  Anda mesti nak tahu kan?  Jom kita tonton video mengenai TIMING!

Video 9: Headline

Kali ni, ia mengenai HEADLINE. Ini antara topik yg sangat ditunggu-tunggu ramai orang. Dan anda bertuah kerana dapat belajar dari video ni. Anda tahu tak, HEADLINE mampu menaikkan sales. Pernah dulu student SifuFBads, buat iklan, tapi jualan kurang. Saya “advice” dia untuk tukar headline, dan dia pun tukar. Tahu apa yang berlaku? Sales dia naik 2,3 kali ganda selepas itu! WOW! Jadi, anda nak belajar tak cara buat HEADLINE yang mampu menjual?

Video 8: Promosi

Dalam video ni, saya akan share cara-cara, teknik dan strategi yang betul. Bagaimana nak buat promosi.. Buatkan orang tak sabar-sabar lagi nk beli dari anda. PROMOSI satu cara yang cepat untuk tingkatkan sales. Tapi kalau salah teknik, boleh buatkan customer lari tau. Dah bersedia nak belajar tentang PROMOSI? Ok jom tonton video ni.

Video 7: Awareness

Selamat datang ke video seterusnya. Insyallah dalam video ini saya akan kongsikan, bagaimana cara nak tingkatkan awareness terhadap mesej marketing mengenai brand & produk anda. Lebih tinggi awareness yang anda buat, lebih ramai yang akan faham mengenai mesej yang anda sampaikan. Ingin ketahui caranya? Teruskan menonton.

Video 6: Audience

Tahu apa itu audiens? Ia mengenai prospek / suspect kita. Orang yang kita target untuk tahu tentang produk/bisnes kita. Untuk meningkatkan jualan, kita perlu target iklan kepada audiens yang betul. Mereka yang betul-betul perlukan produk/service yang kita offer. So, penting untuk anda target audiens yang betul. Kalau silap pilih audiens, iklan confirm jadi krik krik. Takde orang PM pon.. huhu… Dah ready nak belajar? Tonton video ni sekarang.

Video 5: Agen

Cara paling pantas nak promosikan produk anda adalah dengan menggunakan agen. Inilah rahsia ramai student SifuFBads jana jutaan ringgit dalam tempoh 1 – 3 bulan.”Wow, hebatnya. Camne nak dapatkan agen tu?”. Ada diterangkan dalam video ini. Tonton sekarang!

Video 4: USP

Sekarang ni, dunia bisnes sudah semakin sengit. Ada banyak watak-watak baru turun padang untuk masuk ke pasaran market yang baru. Jadi, bagaimana anda nak bersaing dengan mereka ni? Anda perlu bina USP. Apa itu USP? Tonton video ini sekarang untuk ketahuinya.

Video 3: Video

Bagaimana video mampu melonjakkan sales bisnes anda dengan efektif? Biar saya terangkan, cara paling pantas untuk dapatkan kepercayaan orang adalah dengan menggunakan video. Ia juga mudah viral. Disebabkan itu, ia dapat menjimatkan kos marketing dan dapat memberikan kesan positif pada profit bisnes anda. Nak tahu lebih lagi? Klik video untuk penerangan lanjut.

Video 2: Testimoni

Dalam marketing, antara komponen paling penting untuk buatkan orang percaya pada produk kita adalah testimoni. Jika tiada, agak susah menjual, terutamanya jika produk tersebut harga mahal. Bagaimana nak dapatkan testimoni? Jom tonton video ini.

Video 1: Trust

Sebelum membeli sesuatu produk, orang mestilah perlu percaya pada produk dan penjualnya (anda). Barulah mereka berani nak berikan duit pada anda. Jadi, anda perlu buatkan mereka percaya pada anda. Bagaimana? Ada diterangkan dalam video ini.

By | 2016-11-04T22:27:40+00:00 August 25th, 2016|Tips Bisnes|Comments Off on 22 Tips Buat Sales Pantas di FB – Video Siri SifuFBAds